Hosting Multimo

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis
Awatar użytkownika

Topic author
etaks
Bywalec
Bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 26 kwie 2009, 10:36
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: [18]

Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: etaks » 08 gru 2011, 16:31

Czy ktoś z obecnych tutaj korzysta z hostingu w multimo? Ja trzymam u nich małą stronkę i magazyn grafik i zdjęć na aukcje. Do tej pory nie było większych problemów a dzis padaka. Od rana "Internal Server Error". Wszystkie aukcje nic nie warte bo zdjęcia sie nie wyświetlają :evil:
Dostęp przez ftp jest bezproblemowy. Obsługa, na informacje o problemie poprosiła o podanie domeny i cisza.
Ma ktoś podobnie czy tylko u mnie sie chrzani?
Pobieraj ze wszystkich serwisów jak Premium i wykorzystaj w pełni możliwości swojego łącza.
SPRAWDŹ:
Obrazek


Obrazek -->Obrazek

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: RaV » 08 gru 2011, 18:35

Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
etaks
Bywalec
Bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 26 kwie 2009, 10:36
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: [18]

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: etaks » 08 gru 2011, 18:47

Czyli u mnie coś padło :?

Dostałem od obsługi odpowiedź:

Szanowny Panie,
Zgłoszenie jest w trakcie realizacji przez serwis naszego dostawcy GTS Poland.
Pobieraj ze wszystkich serwisów jak Premium i wykorzystaj w pełni możliwości swojego łącza.
SPRAWDŹ:
Obrazek


Obrazek -->Obrazek


prown
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 06 wrz 2007, 15:41
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: prown » 09 gru 2011, 23:25

adres do zarządzania hostingiem to w dalszym ciągu https://panel.multimo.pl ?

Awatar użytkownika

Topic author
etaks
Bywalec
Bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 26 kwie 2009, 10:36
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: [18]

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: etaks » 10 gru 2011, 9:41

prown pisze:adres do zarządzania hostingiem to w dalszym ciągu https://panel.multimo.pl ?

Osobiście wątpię. Ta strona w ogóle nie działa i nie wiem w jaki sposób można w ogóle zarządzać w tej chwili hostingiem.

Obsługa multimo dała mi odpowiedź w kwestii awarii: wg nich wszystko jest ok. Na moje pytanie czemu nie działa strona skoro wszystko jest ok, kazali mi podać wszystkie dane logowania do usługi...
Czas obsługi (odpowiedź na 2 maile!) ponad 24 godziny i brak rozwiązania.
W kilka godzin zamówiłem i opłaciłem alternatywny hosting, usługa została uruchomiona, przeniosłem na nią wszystkie dane i uruchomiłem wszystko z nowego serwera. Ale to już tak na marginesie.

Pytałem też w jaki sposób zarządzać ich hostingiem skoro panel nie działa - niestety odpowiedzi mi nie udzielono.
Pobieraj ze wszystkich serwisów jak Premium i wykorzystaj w pełni możliwości swojego łącza.
SPRAWDŹ:
Obrazek


Obrazek -->Obrazek


prown
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 06 wrz 2007, 15:41
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: prown » 11 gru 2011, 15:15

Dzięki za info, co prawda w multimo nigdy nie było szału z informacjami umieszczonymi w e-boa, ale teraz to już chyba totalnie odcinają kupony od tego co im zostało i działa.
Nie mówiąc już o tym, że 'profesjonalne' screeny z tego jak zainstalować usługę dalej widnieją na stronie.


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 11 gru 2011, 21:24

U mnie hosting działa. Panel niet.


dario9678
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 22 cze 2007, 21:17
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: okolice Kielc

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: dario9678 » 19 gru 2011, 17:58

Czy ktoś wie dlaczego jeszcze działa u mnie Panel Multimo i skrzynka e-mailowa? Od 3 tygodni nie mam internetu w Multimo.Aktualnie mam Neostradę.

Awatar użytkownika

Topic author
etaks
Bywalec
Bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 26 kwie 2009, 10:36
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: [18]

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: etaks » 19 gru 2011, 18:24

Widzisz dario9678, jedni mają w multimo internet i nie mają dostepu do panelu a inni nie mają internetu a za to dostęp do panelu :)

W każdym razie po twoim poście spróbowałem się zalogować do nieszczęsnego panelu multimo i co?! Zadziałało!
Co więcej, wyjaśnia się opisywany przeze mnie problem z niedostępnością mojej strony. Otóż po zalogowaniu moim oczom ukazał się następujący komunikat:

Kod: Zaznacz cały

W pakiecie, z którego korzystasz możesz jeszcze utworzyć 1 stronę WWW. Masz jeszcze 450 MB do rozdysponowania pomiędzy kontami.

Dotychczas nie utworzyłeś strony www.

Jeśli chcesz utworzyć nową stronę www kliknij tutaj.


Patałachy coś spierniczyły...
Pobieraj ze wszystkich serwisów jak Premium i wykorzystaj w pełni możliwości swojego łącza.
SPRAWDŹ:
Obrazek


Obrazek -->Obrazek


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 25 gru 2011, 14:49

U mnie panel znowu działa. Hosting też.

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: RaV » 11 sty 2012, 1:37

Czy do hostingu w Multimo można podpiąć własną domenę/adres www? Nie chodzi mi o darmowy alias tylko o domenę http://www.nazwa.pl za której utrzymanie trzeba płacić roczny abonament. Potrzebne są do tego adresy IP serwerów DNS hostingu. Czy ktoś zna te adresy?
Może takie?

Kod: Zaznacz cały

ns1.ikp.pl. [2001:4190:8002:1::302][157.25.5.2]
ns2.ikp.pl. [217.153.128.156]
ns4.ikp.pl. [217.8.168.245][2001:4190:8002:8001::2]
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
etaks
Bywalec
Bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 26 kwie 2009, 10:36
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: [18]

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: etaks » 11 sty 2012, 13:04

Z tego co się orientuję to chyba nie można. Spytaj na infolini.
Pobieraj ze wszystkich serwisów jak Premium i wykorzystaj w pełni możliwości swojego łącza.
SPRAWDŹ:
Obrazek


Obrazek -->Obrazek


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 11 sty 2012, 15:43

etaks pisze:Z tego co się orientuję to chyba nie można. Spytaj na infolini.

Na infolinii nie wiedzą, że mają hosting xD
Z tego co ja wiem, nie ma takiej możliwości.

Awatar użytkownika

Topic author
etaks
Bywalec
Bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 26 kwie 2009, 10:36
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: [18]

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: etaks » 11 sty 2012, 17:29

mkkot pisze:Na infolinii nie wiedzą, że mają hosting xD

:lol: :lol: :lol:
Pobieraj ze wszystkich serwisów jak Premium i wykorzystaj w pełni możliwości swojego łącza.
SPRAWDŹ:
Obrazek


Obrazek -->Obrazek


ziggy
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 24 lip 2008, 13:12
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Hosting Multimo

Nieprzeczytany post autor: ziggy » 23 sty 2012, 14:29

Działa wam skrzynka mailowa? Bo nie mogę się w żaden sposób na nią wbić po wpisaniu loginu i hasła. Szczegół, że certyfikaty już dawno wygasły.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości