Hosting nie działa

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: mkkot » 18 lip 2012, 8:33

Choć niektórym ponoć nie działa też FTP i nie wiadomo co z plikami. Sprawdźcie swoje strony i zgłaszajcie problem na pomoc@multimo.pl w razie czego.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


ktm
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 07 maja 2009, 17:19
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: ktm » 18 lip 2012, 18:36

Ja mam od wczoraj problem z pocztą. Wczoraj dopiero za którymś razem z kolei program pocztowy pobrał mi pocztę choć zgłaszał problem z połączeniem z serwerem. Dzisiaj nie mogę w ogóle poczty wysyłać. Domyślam się, że zmienili adresy serwerów POP3/SMTP. Przez Webmail da się wejść ale używanie tego czegoś przyprawia mnie o mdłości (zresztą mam ustawione kasowanie pobranej poczty z serwera a tego co już pobrałem nie mogę teraz np. przeforwardować dalej). Widać też, że zmieniła się diametralnie główna strona Multimo.

Awatar użytkownika
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: RaV » 18 lip 2012, 19:48

Jeśli nie włączą hostingu to już nic nie będzie mnie przy nich trzymało. Umowę mam bezterminową, więc w każdej chwili mogę zrezygnować.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: mkkot » 19 lip 2012, 14:27

O, czyli i nowa oferta jest. Naajs, tanio.

BTW jak można używać poczty na multimo? Przecież to była kwestia czasu aż ją zlikwidują.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: mkkot » 19 lip 2012, 14:50

Telefon stacjonarny Dzwoń do Wszystkich + gratis 3 komórki to nie jest telefon kablowy, nie można na nim mieć Internetu kablowego. Ech, to ceny się nie zmieniły za bardzo.

ktm
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 07 maja 2009, 17:19
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: ktm » 19 lip 2012, 15:48

mkkot pisze:BTW jak można używać poczty na multimo? Przecież to była kwestia czasu aż ją zlikwidują.

Naprawdę? No popatrz no... A czemu do cholery miałbym nie używać skoro zawsze mi działała (mam Multimo od początku jego istnienia) i nie miałem z nią dotychczas problemów i nie dostawałem na nią spamu jak na innych, darmowych kontach pocztowych typu onet, interia, wp, o2, tlen, tenbit, etc.? Skoro ktoś mi to oferował wraz z dostępem do internetu to powinien się z umowy wywiązywać a jak nie potrafi wywiązać się w pełni, niech mnie poinformuje o ewentualnej likwidacji poczty czy hostingu i zaproponuje chociaż obniżkę ceny.

Przed chwilą, przy próbie zalogowania na webmail wywaliło mi:
Nastąpił błąd krytyczny
DB Error: connect failed
Szczegóły zostały zalogowane dla administratora.

Pięknie, nie ma co...

Awatar użytkownika
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: RaV » 19 lip 2012, 18:18

Ciekawe jak zamierzają rozsyłać elektroniczne faktury na multimowskie adresy pocztowe.

Jak wam zależy to piszcie na poniższe adresy i żądajcie przywrócenia hostingu i poczty.

Kod: Zaznacz cały

multimo@multimo.pl, info@telestrada.pl, boa@multimo.pl
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika
g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: g83 » 19 lip 2012, 23:14

mkkot pisze: Ech, to ceny się nie zmieniły za bardzo.


coś dziwny mają ten "konfigurator".. nawet jak wybierzesz sam internet to masz - kolumna "cena standard" przekreślona i jest ta niby niższa, ale po kliknięciu na "dalej" już jest mowa o jakimś pakiecie chociaż internet jest sam...

Jeśli to jakiś bug formularza to ceny mają takie już chyba od ponad roku - jeśli cena "bez pakietu" to cena "z pakietem" to faktycznie oferta jest sporo atrakcyjniejsza.

mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: mkkot » 21 lip 2012, 12:40

Cena z pakietem jak sama nazwa wskazuje, jest z pakietem :) Sam net jest droższy - to ta przekreślona cena.Ode mnie multimo może się spodziewać oficjalnej reklamacji z żądaniem kary umownej za każdy dzień niedziałania hostingu.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2012, 13:54 przez Scenic, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Drobna poprawa BŁĘDÓW.

Awatar użytkownika
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: RaV » 24 lip 2012, 14:54

Na ten moment stara stronka multimo is back.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

ktm
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 07 maja 2009, 17:19
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: ktm » 24 lip 2012, 19:03

Coś się ruszyło bo przed momentem pobrało mi pocztę. Brawo! Zajęło im to "tylko" tydzień...

mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: mkkot » 28 lip 2012, 9:22

Działa Wam ten hosting? Bo u mnie dalej to samo.

Awatar użytkownika
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: RaV » 29 lip 2012, 10:51

Niestety hosting dalej nie działa, ale można zalogować się na konto ftp i zrobić sobie kopię zmagazynowanych tam plików.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: RaV » 08 sie 2012, 15:51

Na infolinii powiadają, że hosting został naprawiony i działa od wczoraj. Działa wam?
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Hosting nie działa

Nieprzeczytany postautor: mkkot » 08 sie 2012, 20:24

Nie. Ale do sprawdzenia tego obecnie mam tylko opere mini.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Multimo”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości