DLM w multimo?

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 24 gru 2012, 11:27

Hej,

czy ktoś wie coś o wprowadzeniu DLM? Ostatnio nie mogę się zsynchronizować na maksymalną prędkość, na 10Mb przytrzymywało mnie na 9125 wczoraj, a dzisiaj jest już tylko 8191. Noise Margin 15.4 db.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 gru 2012, 12:06

Jeśli to BSA to już wszyscy mają DLM.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 24 gru 2012, 12:36

Weź mnie uszczypnij. Od kiedy tak? Zamiast 1,24MB/s mam 840kb/s, kogo powinienem pobić żeby się naprawiło? Napisałem już do BOA, żeby mi port zresetowali, ale cisza. Pewnie się doczekam po świętach.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 gru 2012, 13:23

Resetowanie portu nic nie daje w zasadzie nie ma opcji żeby się od DLM wyślizgać .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 24 gru 2012, 15:56

W takim razie złożę wniosek o migrację na 6Mb. Niby za co mam płacić, skoro to nie działa.

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: g83 » 25 gru 2012, 11:41

Może wreszcie w nowym roku Multimo się obudzi i wprowadzi opcje "do 10 Mbps", "do 20 Mbps" w cenach, przynajmniej, jak w Orange :?


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 25 gru 2012, 17:47

I co, chciałbyś mieć 6-7Mb w opcji do 10 z kretyńskim DLM-em, niedziałającym youtube i domyślnie zablokowanymi portami? Zwykle nie kieruję się emocjami i jestem prawdziwym stoikiem, ale nic mnie tak nie wkurza jak bezsensowny kaganiec kogoś, kto myśli że wie co jest dla mnie lepsze. Kupiłem usługę dostępu do Internetu czy wróciłem do szkoły, halo? Mam ochotę jak najszybciej zrezygnować z tego łącza...


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 27 gru 2012, 15:40

Napisałem do multimo, ci wysłali do tp zgłoszenie, przyjechali technicy pod dom, ja taki zaskoczony o co w ogóle chodzi, a oni na to, że dostali info, że w ogóle nie działa linia. Wyjaśniłem im co jest, pojechali na centralę, wyłączyli mi telefon na kilkanaście minut, włączyli z powrotem i jest tak:

Kod: Zaznacz cały

Channel: INTR, Upstream rate = 684 Kbps, Downstream rate = 10797 Kbps
Link Power State: L0
Mode:         ADSL2+
Channel:      Interleave
Trellis:      U:ON /D:ON
Line Status:      No Defect
Training Status:   Showtime
      Down      Up
SNR (dB):   8.3      10.5
Attn(dB):   38.5      16.1
Pwr(dBm):   1.2      12.6
Max(Kbps):   12900      848
Rate (Kbps):   10797      684


Dowiedziałem się, że jakieś "stabilizatory", cośtam, ale winny pewnie jest mój operator. Masakra. Pytam czy może się to powtórzyć: no pewnie tak.


Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: Lucek92 » 04 sty 2013, 20:28

stabilizator to DLM ;)
Ile masz do centali? ok 3,5 km?


usurper
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 04 kwie 2007, 23:40
Łącze: Multimo

Re: DLM w multimo?

Nieprzeczytany post autor: usurper » 19 lut 2013, 0:42

Mam zawsze około 1.3MB/s dość stabilnie, więc nie wiem jaki problem z tym DLM?
Nieco ponad 3,6km do "centrali":

Kod: Zaznacz cały

DSL Mode:            ADSL2+
DSL Channel:         
DSL Upstream Rate:   924 Kbps
DSL Downstream Rate: 12448 Kbps

                      Down         up   
DSL Noise Margin:    15.0 dB       7.0 dB
DSL Attenuation:     40.0 dB      20.5 dB
DSL Transmit Power:   7.0 dBm     12.8 dBm

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości