Petrotel - Dialog Płock - problemy, uwagi, nowinki

Pytania i informacje dotyczące Dialog Internet
sochcio
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 19 kwie 2007, 18:04
Łącze: Neostrada

Petrotel - Dialog Płock - problemy, uwagi, nowinki

Nieprzeczytany postautor: sochcio » 11 mar 2010, 14:14

Witam,

Zapraszam do pisania w tym watku wszelkich uwag, problemow, nowinek dotyczacych dzialania internetu w Petrotelu Płock.
Uzytkownicy Petrotela podyskutujmy o naszym uslugodawcy. Jest tak malo info na jego temat w necie, a napewno inni ktorzy rozwazaja przejscie do tej firmy beda nam wdzieczni za wszystkie informacje.

Zapraszam i pozdrawiam
ObrazekObrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


sochcio
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 19 kwie 2007, 18:04
Łącze: Neostrada

Re: Petrotel - Dialog Płock - problemy, uwagi, nowinki

Nieprzeczytany postautor: sochcio » 11 mar 2010, 14:17

Na poczatek napisze parametry mojego lacza 6MB zmierzone na routerze Pentagram Cerberus Plus Wifi


Operational Mode ADSL2+
Upstream 989 kbps
Downstream 7616 kbps
Noise Margin (Upstream) 13.6 db
Noise Margin (Downstream) 18.7 db
Attenuation (Upstream) 9.9 db
Attenuation (Downstream) 11.0 db


Operational Mode ADSL2
Upstream 989 kbps
Downstream 7616 kbps
Noise Margin (Upstream) 11.9 db
Noise Margin (Downstream) 17.3 db
Attenuation (Upstream) 9.9 db
Attenuation (Downstream) 12.0 db

Operational Mode ADSL G.Dmt
Upstream 992 kbps
Downstream 7616 kbps
Noise Margin (Upstream) 11.0 db
Noise Margin (Downstream) 19.0 db
Attenuation (Upstream) 9.5 db
Attenuation (Downstream) 14.5 db

A jak u Was ?
ObrazekObrazek

bugmenot
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 02 maja 2007, 22:14

Re: Petrotel - Dialog Płock - problemy, uwagi, nowinki

Nieprzeczytany postautor: bugmenot » 14 sie 2012, 13:00

petrotel daje urzadzenia tplinka routery 1 lub 4 portowe bez wifi. sprzedaja je oraz punkty dostepu. do niedawna dawali ze stanardowymi haslami, ale teraz juz zmieniaja. czy ktos ma haslo? nie wiem czy wogole zostawiaja usera i pass do samego lacza, takze trzeba chyba od nich kupowac urzadzenia. upload porzadny ponad 60kB/s przy laczu 1Mb/s. multimedia w plocku ma ponad 30kB/s. sam dialog jest wlasnoscia netii. podobno petrotel oprocz annex a ma takze wersje b na niektorych blokach. maja tez internet przez wifi i chyba vdsl swiatlowodem.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Dialog”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość