Kto z was ma łącze w Dialogu?

Pytania i informacje dotyczące Dialog Internet

Topic author
kotek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 231
Rejestracja: 28 paź 2006, 0:33
Numer GG: 0
Lokalizacja: stąd!

Kto z was ma łącze w Dialogu?

Nieprzeczytany post autor: kotek » 28 paź 2006, 2:29

Witam! Szukam pilnie osób które mają łącze w Dialogu. Jestem bardzo ciekaw jak się ono spisuje bo czytam sprzeczne informacje: jedni mówią że super, a inni że wolno stronki chodzą, że są limity na P2P, problemy ze ściąganiem nawet z Rapidshare, itp.

To powiedzcie jak jest NAPRAWDĘ? Ale tak szczerze, bez owijania. Faktem jest że brak limitu jest w Dialogu bardzo kuszący... jednak nie kosztem jakości, o ile naprawdę są tam jakieś problemy.

Awatar użytkownika

Dzordz
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 264
Rejestracja: 10 lip 2005, 14:54
Łącze: Neostrada
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Dzordz » 30 paź 2006, 20:16

Mam kolegę, który ma DSLa 2Mb w Dialogu - necior tenże chodzi tak jak chodziłaby Neostrada 2 Mb. Koleś ma neciora podzielonego na 5 osób. Nie narzeka. Woj. lubuskie - Żary city. Gdyby Dialog ofierował szybsze łącza - brałby tenże gość szybsze łącze.

aha .. pingi na poziomie 35ms do Oneta - jakie obciążenie sieci (lan) w danym momencie było (kiedym żem tenże pingulca sprawdzał ) nie wiem.
Neo 6Mb to jest [była]petarda !!!
Modem - niezawodny ZXDSL 852 ale teraz to Linksys WAG200G
Net24 dał nam NO LIMITZ. - to pewne.


rafor_1982
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 05 mar 2006, 0:25
Numer GG: 0
Lokalizacja: Oleśnica
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rafor_1982 » 01 lis 2006, 10:21

Miałem okazję pracowa paru łączach DSL od Dialogu. Ostatnio nawet jest ciekawa bardzo promocja. Jeśli chodzi o limity to nie ma żadnych ograniczeń. Adres zewnętrzny stały. Łącze ok, jednak w porównaniu z DSLem z TPsa nieco gorszy. Nie wiem jak w innych miejscowościach, ja pracowałem na dslach we Wrocławiu.
http://www.rafor.kom.pl

Ściągi materiał prace - wymiana


ultragraf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 27 sty 2004, 21:34
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wałbrzych

Zamiana

Nieprzeczytany post autor: ultragraf » 18 lut 2007, 16:09

Od 15 mam Dialog. Nic nie blokują, łącze o deklarowanej prędkości. 8 komputerów podzielonych legalnie. Stałe IP. Neostrada ostatnio to była jedna, wielka porażka.


neho
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 28 cze 2005, 19:14
Łącze: Aster
Lokalizacja: Aleksandrów
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: neho » 18 lut 2007, 21:25

Również się dołączam do tematu^^.
Mam łącze w Dialogu od 6 lat. 2001-2005 ISDN 128kb/s. Nigdy nie osiągnąłem deklarowanego (maxymalnego) transferu. 2005-2007 DSL 1mbit. Działał bardzo dobrze, bez żadnych awarii. Pingi ciut gorsze od neo. Od 31 stycznia mam Dialnet DSL 2, łącze jak narazie działa wzorowo.
Okolice Łodzi, Pozdrawiam
Posiadane łącze: Dialnet DSL 2Mb/s
Modem: Callisto821


misiuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 22 lip 2005, 18:18
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zielona Góra

Nieprzeczytany post autor: misiuk » 02 mar 2007, 8:01

Mam neta od wczoraj i narazie odpukać działa znakomicie

Awatar użytkownika

pav
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 19 kwie 2004, 23:44
Łącze: Aster
Lokalizacja: Wrocław

Re: Kto z was ma łącze w Dialogu?

Nieprzeczytany post autor: pav » 04 kwie 2007, 21:16

Witam.Łącze w dialogu mam od początku lutego ( najpierw 1 mega od kilku dni 2 ). Prędkość ściągania mniej więcej od 215 do 220.Pingi w grach ( a w zasadzie w grze HL2 Deathmatch ) wahają się między 40 a 60 ms ( większość serwerów jest zagraniczna ).

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość