Dialog - Kiedy w całej Polsce?

Pytania i informacje dotyczące Dialog Internet
Awatar użytkownika

Topic author
simian raticus
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 01 lip 2006, 9:11
Łącze: Net24
Numer GG: 5473221
Lokalizacja: SHITlandia of SMOG
Kontakt:

Dialog - Kiedy w całej Polsce?

Nieprzeczytany post autor: simian raticus » 18 sty 2007, 2:16

Macie jakies info kiedy Dialog będzie dostępny na łączach TPSA? Znowu kusi mnie zerwanie umowy z TPSA w związku z regulaminem (ale bez netu długo nie pożyję hehe). Macie jakies info na ten temat? Pozdrawiam!


uiasyhedquiop?
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 132
Rejestracja: 13 gru 2006, 1:42
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: wro-ru2.neo2

Nieprzeczytany post autor: uiasyhedquiop? » 18 sty 2007, 6:13

Dzwoń na infolinie.

Tydzień temu byłem u nich w salonie, facet nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie kiedy uruchomią usługę na linii tp we WROCŁAWIU :S
Jedyne co z siebie wykrztusił to to żebym zadzwonił do nich w maju.

Ogólnie to wielki lipton się dla mnie szykuje, umowa kończy się w kwietniu, i ani dialoga ani netii, a jeszcze dobiła mnie informacja z ulotki którą wyciągnąłem przed chwilą razem z rachunkiem, cyt:
' Od 1marca 2k7, ulega _podwyższeniu_ cena usługi 'Zawieszenie na życzenie abonenta, świadczenia usług telefonicznych w sieci analogowej'. Nowa cena to 36,60zł z VAT'
- k$%$ no waii , za powietrze 37zł im nie zapłacę.

Awatar użytkownika

Mikax
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 88
Rejestracja: 15 sty 2007, 14:34
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Mikax » 18 sty 2007, 6:53

Ja również rozmawialem z dialogiem i powiedzili mi, że na moim okręgu może w I kwartale, ale nie są pewni... (okolice Częstochowy) więc dlatego czekam na konsultanta z netii...

PS
Warmia jest często zawsze na końcu...
Obrazek
Posiadane łącze: NET24 1MB/S na kablu TP


MZKS1929
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 197
Rejestracja: 24 paź 2005, 20:20
Numer GG: 0
Lokalizacja: 3-Miasto

Nieprzeczytany post autor: MZKS1929 » 18 sty 2007, 7:57

Dialog chyba przespal mozliwosc wejscia w lutym i napewno an tym straci.
Radiowka 512/1Mb

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 18 sty 2007, 8:23

no niestety na dzien dzisiejszy tylko netia wchodzi ale pomyslcie jaki wybor bedzie za rok Smile jak sie umowy roczne z natia nam skoncza


daneq
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 280
Rejestracja: 18 paź 2006, 14:28
Łącze: Net24
Lokalizacja: 014

Nieprzeczytany post autor: daneq » 18 sty 2007, 8:38

wczorajszy mail od Dialogu:

Kod: Zaznacz cały

> witam!
> kiedy Panstwo startujecie z oferta BSA? mieszkam w powiecie tarnowskim
> (strefa numeracyjna 0-14) i jestem zainteresowany Waszša ofertša.
>
>
> z poważaniem
>
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Szanowny Panie,
 
Dziękujemy za zainteresowanie ofertš naszej firmy. Jednoczeœnie informujemy,
że Telefonia Dialog podpisała z Telekomunikacjš Polskš umowę o dostępie do
sieci TP w celu sprzedaży usług szerokopasmowej transmisji danych (BSA -
bitstream access) już od 2007 roku. Obecnie nie jesteœmy jednak w stanie
okreœlić dokładnego terminu rozpoczęcia œwiadczenia usług, ani szczegółów
oferty.
 
Z wyrazami szacunku
Jacek Cieœlak
 
Dział Obsługi Klienta
strefa 0-14
od 2007r.
obecnie 20 MB
Obrazek

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 18 sty 2007, 8:39

taaa no coz, Ci ktorym umowa na neo skonczy sie po wakacjach i beda czekac moze sie doczekaja dialogu a nam pozostaje pojscie do netii, zobaczymy rok to nie tak zle:)


tsm
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 10 lut 2004, 13:56
Numer GG: 0
Lokalizacja: 10km od stolicy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tsm » 18 sty 2007, 11:13

uiasyhedquiop? pisze:' Od 1marca 2k7, ulega _podwyższeniu_ cena usługi 'Zawieszenie na życzenie abonenta, świadczenia usług telefonicznych w sieci analogowej'. Nowa cena to 36,60zł z VAT'
- k$%$ no waii , za powietrze 37zł im nie zapłacę.


zawsze mozna wziac socjalny za 28zl. (przynajmniej narazie )


uiasyhedquiop?
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 132
Rejestracja: 13 gru 2006, 1:42
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: wro-ru2.neo2

Nieprzeczytany post autor: uiasyhedquiop? » 18 sty 2007, 11:17

Wiem, ale to tylko dla opków po BSA.
Zakładając że np. zostaje z tp na kolejny rok, to muszę płacić s&^%4 37zł za nic.
Telefon mam zawieszony na styk do kwietnia b.r - tak więc sobie teraz tego nie przedłużę po starej cenie. :/


tsm
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 10 lut 2004, 13:56
Numer GG: 0
Lokalizacja: 10km od stolicy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tsm » 18 sty 2007, 11:31

no niestety....
i to jest dla mnie jest najmniej zrozumiale: dlaczego nie mozna miec neo na socjalnym? i dlaczego az tyle wg tepsy kosztuje utrzymanie lini, skoro w netii najmniejszy abonament tel to 20zl a Net24 1Mb po kablu netii mozna miec juz za 69zl.
znaczy sie ze mozna taniej..... Confused
Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, 11:35 przez tsm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 18 sty 2007, 11:34

bo tepsa chce z abonamentow tez troche zarobic a utrzymanie no to wiesz, dodali realne koszty, pomnozyli *3 i tyle im wyszlo

Awatar użytkownika

gregor79
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 06 sie 2006, 22:03
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: L-wo

Nieprzeczytany post autor: gregor79 » 18 sty 2007, 12:25

gdyby tp wprowadzila neo na socjalnym to znowu by musiała nastąpic zmiana regulaminu, mysle ze wczesniej czy pozniej to nastąpi ,ale dopiero najwczesniej za jakies poł roku lub rok, kiedy to konkurencja bedzie juz ukształtowana , wiec mysle ze na jesien bedzie juz konkretny wybor,akurat wtedy konczy mi sie neo Smile
Obrazek


cimi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 04 lis 2006, 19:23
Numer GG: 0
Lokalizacja: ...

Nieprzeczytany post autor: cimi » 18 sty 2007, 16:24

Juz w jednym temacie pisałem, że mam neo z socjalnym abonamentem.
Właściwie, jest zapis w regulaminie, że nie wchodzi to w rachubę, ale w telepunkcie mówiono mi, że niekoniecznie egzekwowane i nie zwraca się na to w tej chwili jakiejś szczególnej uwagi. Próbujcie więc, mi się udało.


uiasyhedquiop?
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 132
Rejestracja: 13 gru 2006, 1:42
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: wro-ru2.neo2

Nieprzeczytany post autor: uiasyhedquiop? » 18 sty 2007, 17:37

Napisz w którym telepunkcie podpisywałeś umowę, przyjadę i zmigruje na socjal.
Ew. podaj numer telefonu do gościa który spisywał z tobą umowę. ;-P


shoti
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 04 kwie 2005, 20:06
Numer GG: 0
Lokalizacja: hee...the sky !

Nieprzeczytany post autor: shoti » 18 sty 2007, 21:57

wiadomość z infolini z 18.01.07 :

Dialog w strefie numeracyjnej 032 za 6 miesięcy dopiero ;(
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości