Oprogramowanie Dialnet - strasznie muli kompa

Pytania i informacje dotyczące Dialog Internet
Awatar użytkownika

Topic author
rezker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 14 lut 2007, 11:39
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: Łódź

Oprogramowanie Dialnet - strasznie muli kompa

Nieprzeczytany post autor: rezker » 02 maja 2007, 17:07

Witam,
mój kolega ma Dialnet 1 mb, ale strasznie irytujące jest to, że aplikacja dostępowa baaaardzo długo się uruchamia i muli kompa. Zacząłem więc kombinować, żeby to ominąć i zrobiłem tak:
Poprzez połączenia sieciowe utworzyłem nowe połączenie (konfiguruj moje połączenie ręczne->nazwa usługodawcy->numer telefonu (tu nic nie wpisywałem)->nazwa użytkownika i hasło; wiem, że ten sposób działa, bo działał na mojej neostradzie i teraz na Net24 też wszystko śmiga). Po próbie połączenia połączył, tylko strasznie długo trwało rejestrowanie komputera w sieci, więc rozłączyłem i odinstalowałem aplikację dostępową. Po restarcie dziwnym trafem okazało się, deinstalacja wywaliła sterownik do karty sieciowej. Przeinstalowanie sterowników nic nie pomogło.;/
Moje pytanie brzmi: Czy ktoś z was ma dialnet i łączy się z netem w opisany przez mnie sposób lub jakiś innym, byle ominąć to cudo programistyczne-aplikacje dostępową dialnet?


Krzysiek21
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 732
Rejestracja: 04 kwie 2004, 15:15
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Z domu ;-)

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek21 » 03 maja 2007, 19:29

Hmy a autoconnect próbowaliscie?
http://shider.net/AutoConnect/
Wydaje mi się iż powinien działac bo to ta sama technologia ADSL co Neostrada....

wywal tą cała aplikacje i zainstaluj tego connecta.

Awatar użytkownika

milosz4
Donator
Donator
Posty: 164
Rejestracja: 26 lut 2006, 16:33
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1241016
Lokalizacja: Zgorzelec, NRD
Kontakt:

Re: Oprogramowanie Dialnet - strasznie muli kompa

Nieprzeczytany post autor: milosz4 » 15 sie 2007, 18:33

Nie, Nie, Nie ...
ADSL(Neostrada) i DSL(Dialnet) to całkiem (no może nie całkiem, ale trochę) co innego.

Inna technologie po prostu ...

NIe wiem jaki ma ten twój kolega typ modemu, jeżeli jest na kartę sieciową (a dialog chyba tylko takie ma) to nie utworzysz połączenia dial-up jak na neostradzie.

Trzeba sie zalogować do modemu przez www ...

Nie jestem pewny na 100%
"Głupi ten, co głupio robi"

Awatar użytkownika

Lvcas
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 20 wrz 2007, 19:40
Łącze: Modem
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Oprogramowanie Dialnet - strasznie muli kompa

Nieprzeczytany post autor: Lvcas » 29 wrz 2007, 19:34

Czy nie masz aby żadnego "syfu" na kompie ? (Wirusy)
Zapraszam Was gorąco na forum dotyczące edukacji, matury, pracy i kariery: pwsz-tarnow.edu.pl/Praca-i-kariera-f
Sprawdź koniecznie!

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości