DIALNET 1 Mbps a konfiguracja oraz transfer .

Pytania i informacje dotyczące Dialog Internet

Topic author
tyranxp
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 03 lip 2006, 13:31
Numer GG: 0
Lokalizacja: POLSKA

DIALNET 1 Mbps a konfiguracja oraz transfer .

Nieprzeczytany post autor: tyranxp » 13 sty 2008, 15:18

Witam,obecnie posiadam NET24 1Mbps i na rok.W przyszłym miesiącu kończy mi się umowa i nie chciałbym przejść na czas nieokreśłony,w którym trzeba będzie płacić kosmiczną sumę :/ 134 zł Obrazek.Czy też nawet podpisanie nowej umowy na tym samych warunkach ale ceny i tak poszły w góre :( .
I dlatego niebawem złożę oświadczenie o niewoli przedłużaniu umowy.
Pora przesiadać do DIALOGU :) zatem chciałbym od WAS usłyszeć kilku spraw z tą usługą głównie interesuje mnie transfer (czy sięga na max czy też mniej niż max łącza),pingi,konfiguracja łącza (czy to sama procedura jak w NEO i NET24 ??) .

Pozdrawiam


Eoghan
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 06 lip 2008, 1:19
Numer GG: 0

Re: DIALNET 1 Mbps a konfiguracja oraz transfer .

Nieprzeczytany post autor: Eoghan » 06 lip 2008, 11:46

Temat trochę stary, ale jednak go odkopię, żeby przekonać innych o mitach z niby problemami z dialogiem.
Otóż, gdy ściągam coś z torrenta z dobrej strony, gdzie ludzie wysyłają dostatecznie, abyśmy mogli wyciągnąć maximum łącza, to takowe maximum wyciągniemy (moje łącze to 1Mbit):
http://img.saaki.net/show.php/6109_torrent.JPG.html
aha i jeszcze może co do torrentów, bo to np dla mnie ważniejsze, upload na poziomie 256kbps wystarcza mi aby na stronach z ratio mieć po 100GB downloadu. Transfer jest stabilny i spokojnie dochodzi do 32Kb/s, czyli też maxa, jedyna sytuacja kiedy maxa nie osiągniemy, to gdy ściągamy coś z prędkością powyżej 100Kb/s.

Druga sprawa to pingi. Lubię grać w War Rocka, czasami SoF 1 czy 2 i w życiu nie spotkałem się z tym, żebym miał laga. Oczywiście mowa tu o sytuacji, kiedy nic nie ściągam grając.
http://img.saaki.net/show.php/6108_ping.JPG.html

Tak więc polecam, bo w porównaniu do neo ... zresztą nie ma porównania.


dziku
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 02 wrz 2005, 22:37
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa

Re: DIALNET 1 Mbps a konfiguracja oraz transfer .

Nieprzeczytany post autor: dziku » 11 lip 2008, 14:26

Eoghan pisze:Druga sprawa to pingi. Lubię grać w War Rocka, czasami SoF 1 czy 2 i w życiu nie spotkałem się z tym, żebym miał laga. Oczywiście mowa tu o sytuacji, kiedy nic nie ściągam grając.
http://img.saaki.net/show.php/6108_ping.JPG.html

Tak więc polecam, bo w porównaniu do neo ... zresztą nie ma porównania.


Ping 56ms do wp.pl i onet.pl ? To chyba jakiś zart- powinno być max. 30 ms. No chyba ze masz przeplot, ale tak czy inaczej nie ma sie czym chwalić.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość