Strona 1 z 1

jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 17 sty 2011, 13:21
autor: marlowe
mam łącze 10 Mb/s w dialogu, przy modemie ASMAX nie dało sie nic zrobic,
utraty synchronizacji i rozlaczanie co poł godziny. Niby z maksymalna
predkoscia sciagalem ale co z tego skoro zrywało czesto polaczenie.
Zmieniłem modem na starego Callisto 821 i w gole nie rozlacza!! Net chodzi
cudownie. Tyle ze max predkosc to 7 Mb/s. Czy ten modem ma takie
ograniczenie? Da sie to jakos odblokowac?
A jeśli nie to jaki modem kupić?

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 20 sty 2011, 13:17
autor: Vieslav
Podaj parametry linii.

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 21 sty 2011, 10:37
autor: marlowe
A czy można w ogóle dostać się do tego modemu (asmax AR801 MP) ?? żeby sprawdzić parametry linii?

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 21 sty 2011, 10:50
autor: Vieslav
Start-->uruchom-->cmd-->ipconfig /all, szukasz karty do której jest podłączony ruter. Brama domyślna jest adresem, który musisz wpisać w przeglądarkę aby otworzyć konfiguracje.

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 22 sty 2011, 11:50
autor: marlowe
to nie takie proste :)
ten modem jest zablokowany przez dialog
nie da sie tak jak piszesz

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 22 sty 2011, 20:10
autor: Vieslav
Tak myślałem. A ten drugi?

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 28 sty 2011, 0:04
autor: marlowe
abstrachujac juz od tego czy parametry mam dobre czy złe, jaki modem (router ewentualnie, ale łącze nie bedzie dzielone) bedzie do bre do sieci Dialog (nie na łączach TPSA) do predkosci 10 Mb/s ?

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 28 sty 2011, 0:10
autor: Eltel
Siemens SpeedStream 4100 z annexem B.

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 28 sty 2011, 10:56
autor: marlowe
@Eltel
Siemens SpeedStream 4100 z annexem B nigdzie nie mozna kupic, chyba że używany a ja wolałbym nowy
może jakis inny model....?

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 28 sty 2011, 15:44
autor: Eltel
Sprawdź PW.

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 02 lut 2012, 10:41
autor: connor
ja posiadam router/modem Tp-Link TD-W8960N
nie wiedziałem że do dialogu potrzebny jest annex b, a ten router w oryginale nie obsługuje tego

na jakimś niemieckim forum znalazłem rozwiązanie, ze strony tp-linka należy ściągnąć najnowszy soft do TD-W8960NB
to brakujące B to jest właśnie ten annex
dziwna jest decyzja producenta, który nie aplikuje tej funkcji przy produkcji, na szczęście soft wgrany bez problemu i router działa świetnie

EDIT: z tego co zauważyłem to na stronie tp-link: http://www.tp-link.com.pl/support/download/ są dostępne soft z B do każdego sprzętu

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 07 mar 2012, 17:11
autor: best-boy
Eeee nie rozpędzajcie się tak, to jest dialog NA LINII TP, więc ma być normalnie annex A.
Możesz sobie poczytać w tematach o neostradzie jaki router kupić bo to na jedno wychodzi.

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

: 10 mar 2012, 16:55
autor: Vieslav
marlowe pisze:abstrachujac juz od tego czy parametry mam dobre czy złe, jaki modem (router ewentualnie, ale łącze nie bedzie dzielone) bedzie do bre do sieci Dialog (nie na łączach TPSA) do predkosci 10 Mb/s ?

Czytać umie?