Era ADSL

Operator - Era ADSL
dziku
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 02 wrz 2005, 21:37
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: dziku » 12 cze 2008, 13:32

chim123 pisze:Internet z Ery już u mnie hula :) Transfery z private torrent, rapidshare itp. cały czas na max z czego jestem niezmiernie zadowolony :)

Obrazek


I u mnie działa!!! Nareszcie!! Całe 6 mega w promocji dla wybranych :) Teraz jeszcze tylko kwestia zmiany kodowania na Fast i będzie w ogóle super.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Kosmita
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 07 kwie 2008, 21:17
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: Kosmita » 12 cze 2008, 14:16

No i u mnie też właśnie zaczął działać :) Nawet bez interwencji UKE :)

speedtest:
Obrazek

dziku
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 02 wrz 2005, 21:37
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: dziku » 12 cze 2008, 14:20

Kosmita pisze:No i u mnie też właśnie zaczął działać :) Nawet bez interwencji UKE :)

speedtest:
Obrazek


Mi około g. 11 skrosowali linie. A jeszcze ok. 10 dzwoniłem do Ery sie pytac czy mają odpowiedź z TP i nie mieli :)
I tez obeszlo sie bez interwencji w UKE :)

beat1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 29 kwie 2008, 17:47
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: beat1987 » 12 cze 2008, 22:40

A u mnie niby działa ale ciągle przerywa zgłaszałem już sprawę ale od 4 dni zero odzewu. A o co chodzi z tym trybem fast? do czego może to być potrzebne i jak to można załatwić ?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 13 cze 2008, 20:14

Oco tu chodzi ????

--------------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A) -----------
Running Mode : G.DMT State : SHOWTIME
DS Actual Rate : 7456000 bps US Actual Rate : 640000 bps
DS Attainable Rate : 8128000 bps US Attainable Rate : 1088000 bps
DS Path Mode : Fast US Path Mode : Fast
NE Current Attenuation : 13 dB Cur SNR Margin : 13 dB
DS actual PSD : 12. 3 dB US actual PSD : 19. 9 dB
ADSL Firmware Version : 2121501_A
-------------------------------- ATU-C Info ---------------------------------
Far Current Attenuation : 18 dB Far SNR Margin : 9 dB
CO ITU Version[0] : 00004753 CO ITU Version[1] : 0000504e
DSLAM CHIPSET VENDOR : < GSI SUPER FRANCE TPSA>
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

hanti
Bywalec
Bywalec
Posty: 581
Rejestracja: 09 cze 2008, 23:15
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: hanti » 14 cze 2008, 3:53

jaki masz router, ze takie fajne info
netia CU netiaspot (bridge) do tl-wdr3600
TP-W8960N vs TP-W8961ND
ObrazekObrazek

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 14 cze 2008, 6:02

Dray Tec 2820Vn nowość :P http://www.draytek.pl/?k=produkty&d=27&n=169&PHPSESSID=8433146927419a68035c0c626bfa77ba

Mam wrazenie ze troszke zaniza parametry, na Dlink 2470B byl wiekszy sygnal i mniejsze tlumienie.

Jak to zorszyfrowac ?

--------------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A) -----------
Running Mode : G.DMT State : SHOWTIME
DS Actual Rate : 7456000 bps US Actual Rate : 640000 bps
DS Attainable Rate : 8128000 bps US Attainable Rate : 1088000 bps
DS Path Mode : Fast US Path Mode : Fast
NE Current Attenuation : 13 dB Cur SNR Margin : 15 dB
DS actual PSD : 12. 3 dB US actual PSD : 19. 9 dB
ADSL Firmware Version : 2121501_A
-------------------------------- ATU-C Info ---------------------------------
Far Current Attenuation : 18 dB Far SNR Margin : 9 dB
CO ITU Version[0] : 00004753 CO ITU Version[1] : 0000504e
DSLAM CHIPSET VENDOR : < GSI SUPER FRANCE TPSA>
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

donek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 14 maja 2008, 22:05
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: donek » 17 cze 2008, 14:51

normalnie cud.
wierzcie lub nie u mnie cała operacja (wyłączenie neo i włączenie ery) trwało kilka godzin.

Awatar użytkownika
latarnik81
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 30 kwie 2008, 16:50
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: latarnik81 » 19 cze 2008, 11:33

Mi tepsa odrzuciła podanie o 2 mega w erze z przyczyn technicznych(wcześniej z formalnych;P)...

Miałem już dość bycia offline i jeb*nia się z tym całym szajsem...Więc..
Mam teraz na luzaku neo 2 mega za 92pln(a w erze teraz 89;/).
Umowę na neo podpisałem w piątek o 16...A dzięki miłej pani w telepunkcie jak wstałem w sobotę to już byłem podłączony:D

2 mega śmiga mi bez zastrzeżeń:)
Ale już na granicznych parametrach, szybciej na tym łaczu nie polecę.
Mam teraz:
Tłumienie 20
Margin 13,5

Wcześniej miałem neo 512:
Tłumienie: 21
Margin: 37

Z takimi cenami jak ma teraz era i taką obsługą klienta to daleko chyba nie zajadą.
Jak miałem szanse mieć 2 mega za 59 na dwa lata to był sens powalczyć a teraz...D*pa zimna;p

David85
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 19 cze 2008, 15:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: David85 » 19 cze 2008, 15:52

Mam umowę z Neo do końca Lipca, stąd nie zdążyłem się załapać na "Cód Cenowy" w Erze i cóż jest mi przykro :(

Podpisałem już umowę z Neo na 2MB /przecież nie będę się dla 4zł przenosił do Ery w z Neo nie miałem nigdy problemów/ A już mi się śniły po nocach te 6MB/s od ERY :P

Cóż. Z takimi cenami, era jest kolejnym wyborem, z pomiędzy innych obecnych na rynku. ez żadnej różnicy cenowej.
Miałem nadzieje, że to Era pociągnie innych operatorów do obniżenia cen.


Zresztą to jest paranoja. Od roku, jak brałem 1MB w TP ceny nawet nie drgnęły. Gdzie my żyjemy, że internet w przeciągu roku w ogóle nie staniał a świadczenie usługi się nie polepszyło?

ozdrawiam
Mój pierwszy post, więc Witam!
Obrazek

Kosmita
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 07 kwie 2008, 21:17
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: Kosmita » 28 cze 2008, 13:20

Cześć. Zaraz po aktywowaniu mi internetu przez Erę, dostałem rachunek do zapłacenia na 300 zł. Wy też taki dostaliście? Za co to jest opłata?

Awatar użytkownika
Kwantylek
Donator
Donator
Posty: 156
Rejestracja: 22 sty 2007, 17:44
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zabrze

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: Kwantylek » 28 cze 2008, 13:51

Nie wiem czemu akurat 300 zł, ale na pierwszym rachunku masz opłatę za aktywacje, opłate za okres od chwili aktywacji do ostatniego dnia okresu rozliczeniowego, i opłata z góry za następny okres rozliczeniowy.

Awatar użytkownika
de_stroy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 30 maja 2008, 12:34
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: de_stroy » 02 lip 2008, 12:50

Kiedy się zaczyna okres rozliczeniowy? Bo mam aktywne łącze od 9.06 a dziś mamy 2.07 i dalej nie mam rachunku z ery...
Orange Freedom.
ObrazekObrazek

nupel
Bywalec
Bywalec
Posty: 326
Rejestracja: 01 sty 2007, 14:49
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Śląsk

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: nupel » 02 lip 2008, 13:20

4 lub 5 każdego miesiąca jest zakończony okres rozliczeniowy

Awatar użytkownika
Kwantylek
Donator
Donator
Posty: 156
Rejestracja: 22 sty 2007, 17:44
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zabrze

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany postautor: Kwantylek » 02 lip 2008, 15:59

nupel pisze:4 lub 5 każdego miesiąca jest zakończony okres rozliczeniowy



Nieprawda, każdy ma indywidualnie okres rozliczenia ustalony, np ja mam w okolicach 20-go
W moim wypadku dzień rozliczenia jest bardziej tożsamy z dniem podpisania umowy.
Ale nie wiem czy to jest regułą, warto zadzwonić na infolinie i się dowiedzieć.

Swoją drogą mogli by w jakiś sposób umożliwić klientom DSL'a dostęp do konta abonenckiego przez neta.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „T-Mobile”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości