Era ADSL

Operator - Era ADSL

Fishu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 29 sty 2007, 1:11
Numer GG: 0
Lokalizacja: Szczytno

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: Fishu » 11 gru 2008, 15:20

Można ale na FFA ;) o czymś poważniejszym ciężko myśleć ESL.EU itp jak ping 75-100 nawet na polskie gram to inni maja 15-25 max a ja biegam z 45-50 uwierz jest bardzo duża różnica miałem wcześniej takie pingi i nieba a ziemia się gra:) Najgorsze w tym jest to ,że niektórym bez problemu to zmienili a mi nie chcą ;)


hamann666
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2008, 22:41
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: hamann666 » 11 gru 2008, 23:30

gdzie ty widzisz ludzi z 15-25ms :shock: najszybsze serwy to tak 25 w gore maja.
Obrazek


tmy123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 26 sie 2008, 15:01
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: tmy123 » 17 gru 2008, 10:53

Gdzie mozna sprawdzic czy jest fast? Są takei informacje w routerze?

Awatar użytkownika

przemasisko
Wiarus
Wiarus
Posty: 1793
Rejestracja: 11 lip 2007, 14:41
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: przemasisko » 18 gru 2008, 9:36

tmy123 pisze:Gdzie mozna sprawdzic czy jest fast? Są takei informacje w routerze?


Na niektórych jest taka informacja. Ale najlepiej poznać po pingu. Podaj wyniki z pingowania [onet.pl i wp.pl]
Obrazek
D-Link DSL-G604T + RouterTech Firmware v2.9


tmy123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 26 sie 2008, 15:01
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: tmy123 » 18 gru 2008, 13:14

Do onetu:

Kod: Zaznacz cały

64 bytes from http://www.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=1 ttl=50 time=43.9 ms
64 bytes from http://www.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=2 ttl=50 time=44.5 ms
64 bytes from http://www.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=3 ttl=50 time=45.0 ms
64 bytes from http://www.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=4 ttl=50 time=45.1 ms
64 bytes from http://www.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=5 ttl=50 time=43.6 ms


Do wp:

Kod: Zaznacz cały

64 bytes from http://www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=1 ttl=121 time=22.3 ms
64 bytes from http://www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=2 ttl=121 time=21.6 ms
64 bytes from http://www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=3 ttl=121 time=21.9 ms
64 bytes from http://www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=4 ttl=121 time=22.1 ms
64 bytes from http://www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=5 ttl=121 time=22.6 ms


Czasami zdarzają się skoki np. z 25ms na 100ms


pietrus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 30 gru 2005, 20:09
Numer GG: 0
Lokalizacja: :|

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: pietrus » 19 gru 2008, 19:48

Pinging onet.pl [213.180.130.200] with 32 bytes of data:
Reply from 213.180.130.200: bytes=32 time=13ms TTL=60
Reply from 213.180.130.200: bytes=32 time=14ms TTL=60
Reply from 213.180.130.200: bytes=32 time=14ms TTL=60
Reply from 213.180.130.200: bytes=32 time=15ms TTL=60

Ping statistics for 213.180.130.200:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 13ms, Maximum = 15ms, Average = 14ms


Pinging wp.pl [212.77.100.101] with 32 bytes of data:
Reply from 212.77.100.101: bytes=32 time=15ms TTL=124
Reply from 212.77.100.101: bytes=32 time=15ms TTL=124
Reply from 212.77.100.101: bytes=32 time=15ms TTL=124
Reply from 212.77.100.101: bytes=32 time=16ms TTL=124

Ping statistics for 212.77.100.101:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 16ms, Average = 15ms

Jak myślicie, fast czy nie? :) Neo 1mbit

Awatar użytkownika

przemasisko
Wiarus
Wiarus
Posty: 1793
Rejestracja: 11 lip 2007, 14:41
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: przemasisko » 19 gru 2008, 22:05

@pietrus masz na 100% fast...
Obrazek
D-Link DSL-G604T + RouterTech Firmware v2.9


chim123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 11 maja 2004, 11:33
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: chim123 » 07 lut 2009, 9:12

Aktualnie jest chyba jakaś awaria, gdyż u mnie modem co 20s traci synchro. Ma ktoś podobnie? Kierunek 032 - Katowice.


slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 21:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: slawekk » 07 lut 2009, 9:49

chim123 pisze:Aktualnie jest chyba jakaś awaria, gdyż u mnie modem co 20s traci synchro. Ma ktoś podobnie? Kierunek 032 - Katowice.


Byc może :) ja znow mam internet a telefon nie dziala :))) brak sgnalu w sluchawce tylko cos pierdzi i buczy. Wczoraj znajomy pytal sie mnie czy mam problem z otwieraniem stron www, router sie loguje do Ery ale nie dzialaja zadne www, serwisy itp.
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km


Yankee
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 29 mar 2008, 14:13
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: Yankee » 08 lut 2009, 11:07

chim123 pisze:Aktualnie jest chyba jakaś awaria, gdyż u mnie modem co 20s traci synchro. Ma ktoś podobnie? Kierunek 032 - Katowice.

U mnie (032) jest wszystko ok. Nie potwierdzam problemów na całym kierunku ... może to wina twojej linii? Jest duża wilgotność (deszcz).


draconair
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 17 mar 2007, 13:50
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 032

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: draconair » 11 cze 2009, 13:05

Ciekawą rzecz odkryłem.

Nigdy nie prosiłem, ani nie starałem się o przełączenie z INTERLEAVE na FAST aż tu ostatnio zauważyłem coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

PING dziennik.pl (195.177.211.65) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.redakcja.pl (195.177.211.65): icmp_seq=1 ttl=59 time=18.7 ms
64 bytes from www.redakcja.pl (195.177.211.65): icmp_seq=2 ttl=59 time=19.1 ms
64 bytes from www.redakcja.pl (195.177.211.65): icmp_seq=3 ttl=59 time=19.1 ms
64 bytes from www.redakcja.pl (195.177.211.65): icmp_seq=4 ttl=59 time=18.5 ms
64 bytes from www.redakcja.pl (195.177.211.65): icmp_seq=5 ttl=59 time=18.7 ms

--- dziennik.pl ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 18.534/18.860/19.150/0.242 ms

Kod: Zaznacz cały

PING era.pl (213.158.194.150) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.eraomnix.pl (213.158.194.150): icmp_seq=1 ttl=250 time=21.7 ms
64 bytes from www.eraomnix.pl (213.158.194.150): icmp_seq=2 ttl=250 time=20.0 ms
64 bytes from www.eraomnix.pl (213.158.194.150): icmp_seq=3 ttl=250 time=20.3 ms
64 bytes from www.eraomnix.pl (213.158.194.150): icmp_seq=4 ttl=250 time=20.5 ms
64 bytes from www.eraomnix.pl (213.158.194.150): icmp_seq=5 ttl=250 time=20.8 ms

--- era.pl ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 20.082/20.715/21.791/0.604 ms


Kod: Zaznacz cały

PING onet.pl (213.180.138.148) 56(84) bytes of data.
64 bytes from sg.m1.onet.pl (213.180.138.148): icmp_seq=1 ttl=57 time=26.2 ms
64 bytes from sg.m1.onet.pl (213.180.138.148): icmp_seq=2 ttl=57 time=26.5 ms
64 bytes from sg.m1.onet.pl (213.180.138.148): icmp_seq=3 ttl=57 time=27.8 ms
64 bytes from sg.m1.onet.pl (213.180.138.148): icmp_seq=4 ttl=57 time=27.3 ms
64 bytes from sg.m1.onet.pl (213.180.138.148): icmp_seq=5 ttl=57 time=27.5 ms

--- onet.pl ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4006ms
rtt min/avg/max/mdev = 26.222/27.118/27.859/0.659 ms


Kod: Zaznacz cały

Line State   :   Showtime
Modulation   :   G.DMT
Annex Mode   :   ANNEX_A


Jakoś tak ostatnio ktoś przełączył. Wszystko przy 6 megabitach.

Magia... ale protestować nie będę :p


slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 21:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: slawekk » 13 cze 2009, 23:40

Jeśli masz dobre parametry lacza to z automatu przelaczaja na Fast-a. Trzeba sie cieszyc ! Ja mam to samo ( trosze lepsze pingi i tez Fast ).
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km


chim123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 11 maja 2004, 11:33
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: chim123 » 09 sie 2009, 17:38

Ostatnio zauważyłem jakby spadek wydajności łącza, do tego przełączono mnie z FAST na Interleaved. Czy ktoś ma podobnie? Kierunek 032.

Awatar użytkownika

przemasisko
Wiarus
Wiarus
Posty: 1793
Rejestracja: 11 lip 2007, 14:41
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: przemasisko » 10 sie 2009, 12:43

w skrócie ADSL2+ ;)
Obrazek
D-Link DSL-G604T + RouterTech Firmware v2.9


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Era ADSL

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 25 gru 2009, 11:57

Mam do Was pytanie. W TP, o ile dobrze pamiętam, jest możliwość zrezygnowania z usług bez ponoszenia konsekwencji w ciągu 10 dni od daty uruchomienia usługi. Czy w Erze też coś takiego jest?
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość