Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Operator - Era ADSL

Topic author
bolekilolek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 22 kwie 2008, 12:04
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Nieprzeczytany post autor: bolekilolek » 22 kwie 2008, 12:36

Czy może ktoś opisać dokładnie jak należy skonfigurować w/w modem aby działał pod ERą.

Czy w ogóle da się to zrobić?

Jeżeli się da, to czy będzie jakaś różnica między tym modemem a modemem oferowanym przez ERę, dla łącza poniżej 6 Mb?

Awatar użytkownika

Richatek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 17 kwie 2008, 14:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1560
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Nieprzeczytany post autor: Richatek » 22 kwie 2008, 20:07

Skorzystaj z ustawień opisanych tu -> http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?f=47&t=15378
U mnie dzisiaj usługa wreszcie ruszyła po złożeniu dwóch reklamacji na infolinii mimo zapewnień BOA, że wszystko u nich od piątku jest na bank OK.
Obrazek


mag
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 03 kwie 2008, 17:12
Łącze: Modem
Numer GG: 1697882
Lokalizacja: 048

Re: Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Nieprzeczytany post autor: mag » 08 maja 2008, 18:57

konfigurowal ktos era na tym modemie?
Obrazek

Awatar użytkownika

Kwantylek
Donator
Donator
Posty: 156
Rejestracja: 22 sty 2007, 17:44
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zabrze

Re: Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Nieprzeczytany post autor: Kwantylek » 08 maja 2008, 19:17

mag pisze:konfigurowal ktos era na tym modemie?


owszem,
ustawiasz wszystko tak samo jak do Neostrady,
bez żadnych zmian poza oczywiście nazwą użytkownika i hasła.


Topic author
bolekilolek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 22 kwie 2008, 12:04
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Nieprzeczytany post autor: bolekilolek » 15 maja 2008, 7:49

Błąd 721 - Proszę o pomoc!

Usługa zaczęła działać, modem jest zsynchronizowany, niby wszystko w porządku ale przy próbach łączenia wyskakuje błąd 721, czyli komputer zdalny nie odpowiada.
Wydaje się że wszystko wpisałem poprawnie, zresztą nie ma tu żadnej filozofii, po prostu wpisuje się identyfikator Abonenta oraz hasło dostępu do usługi.
Poniżej dodaje zrzuty może ktoś znajdzie problem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


arybak
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 109
Rejestracja: 25 sty 2007, 17:05
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Modem SAGEM F@st 800 USB (Neostrada)

Nieprzeczytany post autor: arybak » 15 maja 2008, 8:34

A spróbuj zainstalować same drivery do modemu bez tej całej aplikacji TP.



bolekilolek pisze: Błąd 721 - Proszę o pomoc!

Usługa zaczęła działać, modem jest zsynchronizowany, niby wszystko w porządku ale przy próbach łączenia wyskakuje błąd 721, czyli komputer zdalny nie odpowiada.
Wydaje się że wszystko wpisałem poprawnie, zresztą nie ma tu żadnej filozofii, po prostu wpisuje się identyfikator Abonenta oraz hasło dostępu do usługi.

[...]


Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości