nie dziala FTP oraz emule

Operator - Era ADSL

Topic author
Froger
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 18 wrz 2008, 15:42
Numer GG: 0

nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: Froger » 18 wrz 2008, 16:07

witam

mam taki oto problem nie dziala mi emule oraz nie mozna postawic serverka FTP jesli chodzi o emule to takjakby mial blokowane jakies porty zawsze tylko LowID a jesli chodzi o FTP to nie da sie polaczyc z zewnatrz FTP dziala tylko lokalnie na 127.0.0.1 co moze byc tego przyczyna ?


chim123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 11 maja 2004, 11:33
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: chim123 » 18 wrz 2008, 16:19

Podstawowe pytanie - masz router? Jeśli tak to przekieruj sobie porty na nim.


Topic author
Froger
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 18 wrz 2008, 15:42
Numer GG: 0

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: Froger » 18 wrz 2008, 16:27

tak mam router ale jak mialem neostrade to nic w nim nie ruszalem i dzialalo wiec wydaje mi sie ze to nie tego wina


chim123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 11 maja 2004, 11:33
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: chim123 » 18 wrz 2008, 17:21

To Ci sie źle wydaje. Przekieruj odpowiedni port i taki sam ustaw w emule. Jak nie wiesz jak to zrobić to użyj skarbnicy wiedzy - Google :)


Topic author
Froger
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 18 wrz 2008, 15:42
Numer GG: 0

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: Froger » 18 wrz 2008, 19:04

to jeszcze mi powiedz jak to zrobic w router PENTAGRAM Cerberus ADSL Wi-Fi Lite


chim123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 11 maja 2004, 11:33
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: chim123 » 18 wrz 2008, 21:26

5s szukania na google.... ehhh

1. Wpisujemy adres 10.0.0.2 w przeglądarke. Wchodzimy na zakładkę Virtual Server

2. W zakładce Virtual Server jak widać mam przekierowane kilka portów. I tak, w czerwone pola (które zaznaczyłem) wpisujemy port (lub zakres portów) które chcemy przekierować. W zielone pole, wpisujemy port, który ma być otwarty na naszym komputerze. W żółte pole wpisujemy nasz wewnętrzny adres IP. (dla UDP i TCP) To wszystko.

Obrazek


Topic author
Froger
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 18 wrz 2008, 15:42
Numer GG: 0

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: Froger » 19 wrz 2008, 15:11

spoko takie ustawienia jak to zrobic znalazlem w google ale w moim ruterku nie ma czegos takiego :(

tu masz linka do tego mojego http://www.pentagram.pl/wsparcie_techniczne/sieci_i_komunikacja/routery_w_tym_adsl_i_wifi a dokladnie to jest ten
PENTAGRAM Cerberus ADSL Wi-Fi Lite P 6331-4


SpaCeR
Bywalec
Bywalec
Posty: 303
Rejestracja: 09 cze 2008, 20:15
Numer GG: 0

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: SpaCeR » 19 wrz 2008, 16:14

Froger pisze:spoko takie ustawienia jak to zrobic znalazlem w google ale w moim ruterku nie ma czegos takiego :(

tu masz linka do tego mojego http://www.pentagram.pl/wsparcie_techniczne/sieci_i_komunikacja/routery_w_tym_adsl_i_wifi a dokladnie to jest ten
PENTAGRAM Cerberus ADSL Wi-Fi Lite P 6331-4

strona 34 instrukcji


Topic author
Froger
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 18 wrz 2008, 15:42
Numer GG: 0

Re: nie dziala FTP oraz emule

Nieprzeczytany post autor: Froger » 19 wrz 2008, 20:44

ok dziala dzieki

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości