Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Operator - Era ADSL

Topic author
szpala11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2008, 20:19
Numer GG: 0

Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: szpala11 » 27 paź 2008, 20:51

Jak w temacie, mam wielki problem z Erą Internetem Stacjonarnym a konkretnie z jej aktywacją. Umowa z neostradą zakończyła się 6.10. 2008. Umowę z erą na Internet stacjonarny na prędkość 1 mega podpisałem 8.10.2008 roku.
  • synchronizację na 1 mega (w neo miałem 512kę) już miałem od 10 października, nie mogłem się zalogować na dane z umowy - dzwoniłem do BOA i zaproponowali zmianę hasła na inne
  • następnego dnia zauważyłem, że mogę się logować na koncie neostrady, zakomunikowałem o tym na infolinii, wysłali do TPSA jakieś dokumenty ponaglające
  • w poniedziałek 13. października modem pokazał brak synchronizacji, w środę 15. października synchronizacja powróciła - próbowałem się logować ale wyskakiwał błąd 721, dzwoniłem jeszcze tego samego dnia na infolinie gdzie pani konsultantka oświadczyła, że TP wysłało potwierdzenie a modem powinien być już w piątek 17.10
  • w czwartek 16.10 upewniałem się do końca na temat zmiany hasła na koncie - próbowano dwukrotnie i za każdym razem system im się wieszał
  • w piątek 17.10 modemu nie otrzymałem, hasło (trzecia próba zmiany) dalej nie zmienione
  • w międzyczasie wysłałem maila na temat zmiany hasła i błędu 721 (oczywiście nikt nie powiedział mi że aktywacja następuje przy odebraniu modemu) odpowiedź otrzymałem w poniedziałek 20 października, że sprawa została przekazana do techników i dostanę odpowiedź po zmianie hasła (modemu dalej jak nie było tak nie ma)
  • środa (22.10) - po telefonie do BOA dowiaduje się, że przesyłka modemu ma jakiś "DZIWNY" status i że konsultant przekieruje tą sprawę do odpowiedniego wydziału
  • piątek (24.10) - rozmowa z konsultantem, który zlitował się nad nami i spróbował aktywować konto, żebyśmy mogli korzystać z internetu na Speedtouchu pozostałym po neostradzie - po 2h okazuje się, że coś system nie może tego zrobić i przekieruje sprawę do techników
  • poniedziałek (27.10) - telefon do Ery - rozmowa z konsultantką, która nagle stwierdza, że modem może zostać wysłany jeszcze w ciągu 23 dni (po długiej kłótni odłączenie się)

Internetu jak nie ma tak nie ma, modemu też nie (podobno się gdzieś zagubił na magazynie...) . Jestem załamany działaniem infolinii, techników i całej rodziny Ery. Co lepsze w umowie jest napisane w rozdziale 1. świadczenie usługi - punkcie 3. "operator zobowiązuje się rozpocząć świadczenie Usługi w terminie 7 dni od potwierdzenia przez TPSA technicznych możliwości uruchomienia usługi ADSL. Na tej podstawie złożyłem dziś reklamację - mam już zdecydowanie dosyć wydawania pieniędzy na infolinię (wydałem już niecałe 30 zł). Do tego wydaję pieniądze na modem kiedy spokojnie mógłbym mieć aktywowaną Erę (cały czas mam synchronizację na 1 mega - ale co to mi daje...)
Dziwne jest to, że jakakolwiek operacja jest na koncie to się nie udaje i trzeba wezwać techników, którzy jak dotąd jeszcze nic pożytecznego w mojej sprawie nie wykonali.

Nie wiem, miał ktoś taki problem jak ja czy może mój problem jest wyjątkiem? Może ktoś byłby w stanie pomóc?


Gacekzam
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 210
Rejestracja: 19 sie 2008, 19:30
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: Gacekzam » 27 paź 2008, 22:12

:) blad 721 moze byc spowodowany parametrami VPI i VCI
jezeli laczys sie na modemie TP st330 sprawdz jakie sa ustawione w programie diagnostycznym
era ma inne sciezki niz TP i dlatego moze byc 721
Obrazek - PRz Obrazek - Play


Gacekzam
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 210
Rejestracja: 19 sie 2008, 19:30
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: Gacekzam » 27 paź 2008, 23:04

hmm teraz widze ze chyba takie same czyli 0/35
to moze byc tez zle wykreowany port na centrali i dlatego 721
Obrazek - PRz Obrazek - Play


Topic author
szpala11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2008, 20:19
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: szpala11 » 28 paź 2008, 15:49

parametry na modemie są ok. niby jeszcze nie odebrałem od nich modemu - więc raczej nie powinienem mieć od nich bitstreamu. błąd 721 (nigdy nie miałem 691 jak co) ciągle mi tłumaczą tą zmianą hasła i innymi rzeczami - jakoś technicy jak dotąd nie uczynili nic w żadnym z tych przypadków (czy to zmiana hasła czy brak możliwości aktywacji na moim koncie przez konsultanta). niestety pozostaje mi czekać na jakieś telefony do mnie, które mają być w ten czwartek. coraz bardziej mi się wydaję że internet dostanę na święta - w najlepszym przypadku Bożego Narodzenia ;d


Topic author
szpala11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2008, 20:19
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: szpala11 » 05 lis 2008, 15:05

juz robie sie coraz bardziej zly - zmuszony zostalem do kupienia internetu w play na karte na okres przejsciowy, na dodatek nie ma zadnej odpowiedzi od konsultantow - czy interwencja innych działów trwa na prawdę tak długo? aha , jeszcze wyslalem teraz na mail boa@era.pl 10 maili o tej samej tresci - dwa dni na odpowiedzenie czy to zrobia a dalem tydzien na rozwiazanie sprawy - w koncu nie bede czekal jak jakis idiota od 16 pazdziernika


orginalny1
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 67
Rejestracja: 25 maja 2008, 23:09
Łącze: Neostrada

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: orginalny1 » 05 lis 2008, 22:24

Ja kiedyś miałem EIS i wszystko było w porządku. Ale nieważne ....

Jedyne rozwiązanie to tylko interwencja w UKE lub nagłośnienie sprawy. Jakby co tutaj masz opis, jak się z nimi skontaktować.


Topic author
szpala11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2008, 20:19
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: szpala11 » 12 lis 2008, 15:46

Nie, wystarczająco mam ich dosyć składam rezygnację umowy poprzez reklamację - kolejne 30 dni ;(. I naprawdę teraz się przekonałem że za te 15 zł różnicy w porównaniu z neostradą to można strasznie dużo wycierpieć i na dodatek ciągle nie mieć internetu. Jeżeli ktoś pracuje w dziale reklamacji w Erze to proszę o szybkie rozpatrzenie takiej reklamacji.


grzegorz0plonka
Bywalec
Bywalec
Posty: 419
Rejestracja: 24 lip 2009, 21:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: grzegorz0plonka » 26 lip 2009, 12:33

Niestety to prawda! jestem przekonany. Mogę powiedzieć ze jak cos ma Internet netia albo dialog i era to naprawdę okropnie będą problemy netu. może spowodować sprawiać problem awaria, prędkość i oraz błędy połączenie.

Taka sprawa tpsa nie chce udzieli łącza albo ograniczać prędkość i brak dostępu internetu.
po prostu jest jedyny operator tp. jak ktos skorzystać neostrady to po prostu świetnie działa. i super działa.

Bo dlatego ja juz skorzystam neostrade 3 lata i mam juz popisany umowy nastepny rok.
u mnie ani zdanych nie miałem awaria ani zdanych nie miałem problemem neostradę.
prędkości neostrady jest równo chodzi. jestem 100% zadowolony.
właśnie tym roku kończy mi umowy zastanawiałem sobie czy pójdę neti i popisać umowy ale dowiedziałem ze mają problemy prędkości netii. i nie chciałem pójdź do netii. I dostanę jeszcze neostradę i super.

Pozdrawiam
Grzegorz Płonka
ObrazekObrazek
Dslam HUAWEI Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

przemasisko
Wiarus
Wiarus
Posty: 1793
Rejestracja: 11 lip 2007, 14:41
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: przemasisko » 26 lip 2009, 23:25

nie obraź się, ale ciężko się czyta Twoje wypowiedzi, albo jesteś po jakimś "kielichu" :)
Obrazek
D-Link DSL-G604T + RouterTech Firmware v2.9


grzegorz0plonka
Bywalec
Bywalec
Posty: 419
Rejestracja: 24 lip 2009, 21:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: grzegorz0plonka » 26 lip 2009, 23:29

Jestem osobą niepełnosprawni i mam problem słychem i dlatego mam problemy pisanie pojecia.
ObrazekObrazek
Dslam HUAWEI Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

przemasisko
Wiarus
Wiarus
Posty: 1793
Rejestracja: 11 lip 2007, 14:41
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Era Internet Stacjoarny = Jeden wielki problem

Nieprzeczytany post autor: przemasisko » 28 lip 2009, 19:24

Rozumiem. Przepraszam za uszczypliwość. Pozdrawiam.
Obrazek
D-Link DSL-G604T + RouterTech Firmware v2.9

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości