83.220.117.xxx i dupa :(

Operator - Era ADSL
slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 25 lut 2009, 6:25

Na początku dostawałem IP z przedziału 83.220.100-103.XYZ i było dobrze. Jak dodali nowe zakresy 83.220.116-119.XYZ, połączenie było, tylko przy IP 83.220.117.xxx nie ma wyścia na świat. Zgłasiłem w ERA GSM problem ale dalej dostaje IP ze 117 i dalej nie działała internet, na 116, 118, 119 jest dobrze.Trzeba restartować modem, aż złapie "dobre" IP. Porażka.
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
chomar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 03 gru 2006, 23:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazowsze

Re: Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany postautor: chomar » 27 lut 2009, 22:50

Wypada to tak bezczelnie kopiować z innego wątku i nie swoje?
chomar pisze:Tytuł: Re: Problemy z połączeniem (Napisane: 22 lut 2009 10:18)
To to zupełnie inny problem, miałem kilka razy i ostatnio nie występuje. Od początku dostawałem IP 83.220.100-103.XYZ i było dobrze. Jak dodali nowy zakres 83.220.116-119.XYZ, połączenie było, tylko nie było wyścia na świat. Zgłaszałem (dyktowałem panience co ma zapisać) i po dwóch tygodniach dostałem SMS-a, że już OK. Ale jak dostałem IP ze 117 dalej nie działało, na 116, 118, 119 było dobrze. Czy wszystko gra nie wiem, bo ostatnie IP powyżej 103 dostałem 7 lutego.
Trzeba restartować modem, aż złapie "dobre" IP.

116 i 119 dostawałem ostatnio i było dobrze, podejrzewam, że tylko zablokowano mi możliwość przydzielenia IP ze 117.
Obrazek Obrazek

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 28 lut 2009, 6:58

Hello!

Podobnie brzmi, ale nie jest identycznie :) Fakt trochę posiłkowałem się twoim postem, ale nie jest żywcem skopiowany więc nie mogę sobie nic zarzucić. Pozdrawiam!

117- chyba zrobili bo nie występuje już u mnie. U mojego znajomego tak samo jest dobrze. Ciekawe na jak długo :)
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 28 lut 2009, 13:52

slawekk pisze:Hello!

Podobnie brzmi, ale nie jest identycznie :) Fakt trochę posiłkowałem się twoim postem, ale nie jest żywcem skopiowany więc nie mogę sobie nic zarzucić. Pozdrawiam!

117- chyba zrobili bo nie występuje już u mnie. U mojego znajomego tak samo jest dobrze. Ciekawe na jak długo :)



Niestety dziś znów problem z adresacja IP xxx.xxx.117.xxx
Panowie z Ery twierdzą że to wina DNS-ow :shock: :shock: :shock: :shock: :?

A co wy o tym sądzicie ?
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Batura
Wiarus
Wiarus
Posty: 1862
Rejestracja: 27 sty 2008, 12:27
Łącze: DSL TP
Numer GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany postautor: Batura » 28 lut 2009, 14:05

slawekk pisze:
slawekk pisze:Hello!

Podobnie brzmi, ale nie jest identycznie :) Fakt trochę posiłkowałem się twoim postem, ale nie jest żywcem skopiowany więc nie mogę sobie nic zarzucić. Pozdrawiam!

117- chyba zrobili bo nie występuje już u mnie. U mojego znajomego tak samo jest dobrze. Ciekawe na jak długo :)



Niestety dziś znów problem z adresacja IP xxx.xxx.117.xxx
Panowie z Ery twierdzą że to wina DNS-ow :shock: :shock: :shock: :shock: :?

A co wy o tym sądzicie ?

Pismo walniij a najpierw domagaj się przyjęcia zgłoszenia.
2. A pingi po ip przechodzą?
http://zboj.lamignat.prv.pl
Klient po przepięciu modemu do innego USB stwierdził:
Włączył mi się teraz prokreator znajdowania nowego sprzętu.

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 28 lut 2009, 14:10

nic nie dziala ( modem zalogowany ale nie ma wyscia na swiat) tak jakby ten zakres nie byl rutowany :(((((

Śledzenie trasy do 193.117.41.103 z maksymalną liczbą 30 przeskoków.

1 <1 ms <1 ms <1 ms my.router [192.168.0.1]
2 16 ms 16 ms 16 ms 83.220.99.1
3 * * * Upłynął limit czasu żądania.
4 * * * Upłynął limit czasu żądania.
5 * * * Upłynął limit czasu żądania.
6 * * * Upłynął limit czasu żądania.
7 * * * Upłynął limit czasu żądania.
8 * * * Upłynął limit czasu żądania.
9 * * * Upłynął limit czasu żądania.
10 * * * Upłynął limit czasu żądania.
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

beat1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 29 kwie 2008, 17:47
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: beat1987 » 01 mar 2009, 12:00

u mnie to teraz jest całkowita paranoja. Połączenie samo się zrywa. Jak wytrzyma 5 minut to jest dobrze i to nie zależnie od przyznanego adresu IP. Ma ktoś jakieś pomysły co moze byc nie tak ?

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 01 mar 2009, 13:45

beat1987 pisze:u mnie to teraz jest całkowita paranoja. Połączenie samo się zrywa. Jak wytrzyma 5 minut to jest dobrze i to nie zależnie od przyznanego adresu IP. Ma ktoś jakieś pomysły co moze byc nie tak ?


Synchronizacja? jesli tak to masz awarie łacza.
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

beat1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 29 kwie 2008, 17:47
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: beat1987 » 01 mar 2009, 16:06

teraz się uspokoiło. Czasami ma takie napady że ciągle zrywa połacznie a czasami działa casły dzień bez problemów.

Zgłaszalem juz tą sprawe kilka razy era odpisywała że telekomunikacja naprawiła problem a po kilku dniach spowrotem działo się to samo.

Czyli to raczej bedzie wina telekomunikacji ? czy może coś w moich ustawieniach ?

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 01 mar 2009, 16:09

A tracisz synchronizację ?

Czy może łapiesz nieraz te adresy z zakresu 83.220.117.0-83.220.117.255 ?? Ja na nich nie mam internetu a na innych zakresach jest
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

beat1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 29 kwie 2008, 17:47
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: beat1987 » 01 mar 2009, 17:49

slawekk pisze:A tracisz synchronizację ?


tak. Rozłacza całkowicie i żeby się połączyc musze wejść w ustawienia i nacisnać connect albo czekać troche dłużej aż zamo się połączy.

Zrywa mi to połacznei nie tylko na 83.220.117 przed chwilą zerwało na 83.220.227

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 01 mar 2009, 17:55

Pewnie masz zakłócenia w telefonie, podnieś słuchawkę naciśnij 0, i sprawdz czy masz może jakieś zakłócenia czy buczenie. Jeśli tak to zadzwon na 19393 i polacz sie z biurem napraw, powiedz ze ci buczy czy sa trzaski, i ze masz internet i ci synchronizację zrywa. Uszkodzona linia.
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

beat1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 29 kwie 2008, 17:47
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: beat1987 » 01 mar 2009, 18:01

zrobiłem tak jak powiedziałeś ale w słuchawce tylko delikatny ledwo co słyszalny szum nie ma żadnych trzasków

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 01 mar 2009, 18:02

beat1987 pisze:zrobiłem tak jak powiedziałeś ale w słuchawce tylko delikatny ledwo co słyszalny szum nie ma żadnych trzasków

masz GG ? daj mi na prv numer
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 20:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

83.220.117.xxx

Nieprzeczytany postautor: slawekk » 03 mar 2009, 20:21

Problem zrostał rozwiązany. Era GSM staneła na wysokości zadania i poprawiła problem. Brawo :D
Wszystkie klasy adresowe działają poprawnie.
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „T-Mobile”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość