83.220.117.xxx i dupa :(

Operator - Era ADSL
Awatar użytkownika

mielon
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 20 lut 2009, 10:29
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx

Nieprzeczytany post autor: mielon » 04 mar 2009, 20:53

slawekk pisze:Problem zrostał rozwiązany. Era GSM staneła na wysokości zadania i poprawiła problem. Brawo :D
Wszystkie klasy adresowe działają poprawnie.


Potwierdzam. U mnie też wszystko działa bez zarzutu. Kierunek 0-56


donek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 14 maja 2008, 23:05
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany post autor: donek » 30 mar 2009, 17:57

Podłącze się pod ten watek.


Czy era zmieniła(dołożyła) pulę adresów IP zaczynających się 62...?

Druga sprawa dotyczy ery i Onetu.

Mógłby ktoś sprawdzić (po zalogowaniu na Onecie) czy prawidłowo działa wam funkcja zgłaszania komentarzy do usunięcia pod artykułami?


Topic author
slawekk
Bywalec
Bywalec
Posty: 483
Rejestracja: 06 lip 2004, 21:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany post autor: slawekk » 31 mar 2009, 8:11

donek pisze:Podłącze się pod ten watek.


Czy era zmieniła(dołożyła) pulę adresów IP zaczynających się 62...?

Druga sprawa dotyczy ery i Onetu.

Mógłby ktoś sprawdzić (po zalogowaniu na Onecie) czy prawidłowo działa wam funkcja zgłaszania komentarzy do usunięcia pod artykułami?


Potwierdzam, od wieczora tj. 30.03.2009 nie działa internet, Awaria DNS-ów. Nowa pula adresów. Macie to samo?
Obrazek
TP - obecnie Neostrada 40 Mb/s,
Odległość od centrali: 1 km


dziku
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 02 wrz 2005, 22:37
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany post autor: dziku » 31 mar 2009, 9:59

U mnie dnsy działają dziś poprawnie. Dostałem adres 62.152.149.xxx ;-)

Reszta jest po staremu czyli:
Gateway: 83.220.99.1
Primary DNS: 213.158.199.1
Secondary DNS: 213.158.199.5

Awatar użytkownika

chomar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 03 gru 2006, 23:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazowsze

Re: 62.152.144.0 - 62.152.157.254

Nieprzeczytany post autor: chomar » 01 kwie 2009, 8:33

Podsumowując, obecnie Era Internet Stacjonarny to:
    >< 83.220.100.0-83.220.107.254 ><
    >< 83.220.116.0-83.220.123.254 ><
    >< 62.152.144.0-62.152.159.254 ><
I wszystko działa!!!
..............................................................
Uwaga!
Stare zakresy już nie są przydzielane, tylko nowy.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

chomar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 03 gru 2006, 23:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazowsze

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany post autor: chomar » 26 maja 2009, 19:48

Wczoraj po raz pierwszy od 1 kwietnia złapałem stare IP 83.220.116.... Ten zakres jest sporadycznie wykorzystywany (....116.... do ....123....), może jako rezerwowy? Co ciekawe Show Location pokazuje Cagliari, Sardegna, IT dla IP z zakresu 62.152... (Whois nie kojarzy). Okupili od Camorry?
Obrazek Obrazek


donek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 14 maja 2008, 23:05
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany post autor: donek » 22 kwie 2010, 19:07

Czyżby Era zmieniła zakres adresów IP?

Awatar użytkownika

chomar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 03 gru 2006, 23:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazowsze

Re: 178.183.225.xxx i wszystko od początku działa

Nieprzeczytany post autor: chomar » 28 kwie 2010, 21:16

Tylko dodała nowy:
178.180.0.0 - 178.183.255.255 - ponad 260 000 nr IP!
Stare zakresy, po ponad 8 000 IP
62.152.128.0 - 62.152.159.255
83.220.96.0 - 83.220.127.255
213.158.192.0 - 213.158.223.255
Oczywiście to nie tylko EIS, ale wszystkie zarejestrowane na Erę.
Szykuje się wielki wielki booooom?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

mielon
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 20 lut 2009, 10:29
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: 83.220.117.xxx i dupa :(

Nieprzeczytany post autor: mielon » 04 maja 2010, 19:14

Witam. Czy może ktoś sprawdzić u siebie na adresach 178.180.0.0 - 178.183.255.255, stronę http://rapidshare.com/ . bo u mnie nie można się wbić właśnie przy takich adresach przy innych jest ok i inne strony chodzą bez problemu. jak jest u was ?

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość