Konfiguracja routera

Operator - Era ADSL
wektor
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 12 sie 2009, 16:41
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Konfiguracja routera

Nieprzeczytany postautor: wektor » 12 sie 2009, 16:50

Jak skonfigurować router dla usługi Era Internet Stacjonarny?
Znalazłem pod tym adresem viewtopic.php?f=47&t=15378
takie oto dane:
Type: PPPoA VC-Mux
VPI: 0
VCI: 35
Username: 999xxxxxx ( z umowy )
Password: ( z umowy - hasło dostępu do usługi)

Z kolei na stronach ery znalazłem instrukcję modemu Webracer sprzedawanego przez nich do usługi internetu stacjonarndego. Konfiguracja różniła się trochę.
Protokół: PPPoE LLC
reszta taka sama
Ktoś z użytkowników interentu Ery może potwierdzić która z wersji jest prawdziwa?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
Kwantylek
Donator
Donator
Posty: 156
Rejestracja: 22 sty 2007, 17:44
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zabrze

Re: Konfiguracja routera

Nieprzeczytany postautor: Kwantylek » 12 sie 2009, 18:05

Oczywiście pierwsza wersja. Era Internet Stacjonarny działa jako BSA na linii TP, więc konfiguracja jest identyczna jak do neostrady, poza loginem i hasłem.

dziku
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 02 wrz 2005, 21:37
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konfiguracja routera

Nieprzeczytany postautor: dziku » 13 sie 2009, 10:10

Kwantylek pisze:Oczywiście pierwsza wersja. Era Internet Stacjonarny działa jako BSA na linii TP, więc konfiguracja jest identyczna jak do neostrady, poza loginem i hasłem.

Nie masz racji. Usluga dziala zarowno na PPPoA VCMUX, jak rowniez na PPPoE LLC. Sprawdzilem osobiscie jakis czas temu. Ja korzystam z tej drugiej opcji, bo jakos moj router szybciej nawiazuje polaczenie z serwerem autoryzacji gdy nastepuje automatyczne rozlaczenie po 24h.

Awatar użytkownika
Kwantylek
Donator
Donator
Posty: 156
Rejestracja: 22 sty 2007, 17:44
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zabrze

Re: Konfiguracja routera

Nieprzeczytany postautor: Kwantylek » 13 sie 2009, 10:58

dziku pisze: Usluga dziala zarowno na PPPoA VCMUX, jak rowniez na PPPoE LLC.


Cóż jeszcze w czerwcu kiedy byłem abonentem Ery sprawdzałem i dało się u mnie połączyć tylko na PPPoA VCMux. Możliwe jednak że i na PPPoE LLC też się da połączyć (chociaż szczerze w to wątpię), ale nie jest to regułą, natomiast PPPoA VCMux działa zawsze, praktycznie na każdym BSA.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontaktowanie:

Re: Konfiguracja routera

Nieprzeczytany postautor: RaV » 13 sie 2009, 17:22

Kwantylek pisze:PPPoA VCMux działa zawsze, praktycznie na każdym BSA.
Czy także w przypadku usługi "Multimo"?
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kwantylek
Donator
Donator
Posty: 156
Rejestracja: 22 sty 2007, 17:44
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zabrze

Re: Konfiguracja routera

Nieprzeczytany postautor: Kwantylek » 13 sie 2009, 20:08

:D No dobra nie na wszystkich BSA, ale akurat na Era Internet Stacjonarny tak ;)

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „T-Mobile”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość