ERA wimax

Operator - Era ADSL

Topic author
meldar
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 06 lut 2010, 21:35
Numer GG: 12258970

ERA wimax

Nieprzeczytany post autor: meldar » 06 lut 2010, 21:41

Witam jestem obecnie posiadaczem usługi neostrada 1MB ADSL posiadam do centrali około ~~4km (3.7km) przy czym moje parametry lini takie jak tłumienie (45dB) nie są najlepsze ... oraz przeciążona centrala już od roku. gram dużo w gry MMOFPS o podstawie P2P gdzie gracz robi grę na serwerze (każdy chyba wie o co chodzi ;p ) moje pingi są w granicach ~~80 lecz przez przeciążenia na centrali wygląda to tak.. mały ping strzelasz ile wlezie i nie padają xD I moje pytanie dotyczy czy na internecie ERA Wimax (myśle o 1-2MB) i przy odległości około 1km ( może nawet nie ma) usługa będzie:
- chodziła stabilnie?
- nie bd przeciążeń takich jak w neo?
- jakie mogę mieć mniejwięcej pingi ?
- czy nie będzie mnie rozłączało ?
- czy nie będzie gubić pakietów?

Pozdrawiam :)


Vibovit
Bywalec
Bywalec
Posty: 496
Rejestracja: 26 lis 2005, 3:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Łódź

Re: ERA wimax

Nieprzeczytany post autor: Vibovit » 06 lut 2010, 23:37

meldar pisze:Witam jestem obecnie posiadaczem usługi neostrada 1MB ADSL posiadam do centrali około ~~4km (3.7km) przy czym moje parametry lini takie jak tłumienie (45dB) nie są najlepsze ... oraz przeciążona centrala już od roku. gram dużo w gry MMOFPS o podstawie P2P gdzie gracz robi grę na serwerze (każdy chyba wie o co chodzi ;p ) moje pingi są w granicach ~~80 lecz przez przeciążenia na centrali wygląda to tak.. mały ping strzelasz ile wlezie i nie padają xD I moje pytanie dotyczy czy na internecie ERA Wimax (myśle o 1-2MB) i przy odległości około 1km ( może nawet nie ma) usługa będzie:
- chodziła stabilnie?
- nie bd przeciążeń takich jak w neo?
- jakie mogę mieć mniejwięcej pingi ?
- czy nie będzie mnie rozłączało ?
- czy nie będzie gubić pakietów?

Pozdrawiam :)


Pingi będą gdzieś tak 100-120ms, generalnie wimax nie nadaje się do grania, więc radze poszukać czegoś innego.
Obrazek >> :)) Obrazek
Zmiana z netii na multimo zakończona pomyślnie :P


Topic author
meldar
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 06 lut 2010, 21:35
Numer GG: 12258970

Re: ERA wimax

Nieprzeczytany post autor: meldar » 06 lut 2010, 23:54

lecz przy dosyć małej odległości powinno to chodzić dobrze tak jak radiówa na 3ghz antenie xd

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości