Orange ADSL - Dyskusja ogólna na temat Freedom

Pomarańczowa tablica o tej usłudze.

Topic author
Juzef
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 19 lis 2007, 20:41
Numer GG: 0

Orange ADSL - Dyskusja ogólna na temat Freedom

Nieprzeczytany post autor: Juzef » 19 lip 2008, 17:42

Witam
Szukam jakiegoś racjonalnego potwierdzenia dla mego planowanego wyboru netu właśnie od Orange. Czy znajdą się jacyś userzy tego dostępu aby potwierdzić, że nie jest to przynajmniej gorsze od innych ofert? Czy to po prostu taka Neo pod inną nazwą? Jedyne, co mnie, średnio zorientowanego nooba, przekonuje do tego wyboru to cena - na 2mbit jest różnica w stosunku do innych ofert w abonamencie rzędu 10-20zl nawet. Czyli zasadnicze pytanie bym tu postawił: warto w to wchodzić? A może wszystko jedno?
Juzef

Edytuję i przyklejam, celem luźnych rozmów. Taki OffTop o Freedom / MKwiatusz3K


SpaCeR
Bywalec
Bywalec
Posty: 303
Rejestracja: 09 cze 2008, 20:15
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: SpaCeR » 19 lip 2008, 19:07

Juzef pisze:Witam
[...] Czy to po prostu taka Neo pod inną nazwą?

Dokładnie tak :lol:
Mam do sprzedania kilka używanych routerow przetestowanych na słabych liniach. Różne modele (głównie Thomson, ale sa też USR 9105 i DrayTek 2500).

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: RaV » 19 lip 2008, 19:28

W zasadzie można byłoby tak powiedzieć o każdym alternatywnym operatorze świadczącym swoje usługi na BSA.
Jeśli się nie mylę to w Oragne pakiety lecą po ATMANie a nie po tepsańskim routingu, więc jakieś tam różnice są na pewno.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


Topic author
Juzef
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 19 lis 2007, 20:41
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: Juzef » 19 lip 2008, 23:24

Niech będzie i Neo inaczej nazwana w uproszczeniu. Nigdy w zasadzie Neo nie miałem, więc nie wiem jak jest... Chodzi mi głównie, aby działało bez przerw i szybciej niż obecna awaryjna i półmegabitowa maksymalnie osiedlówka.


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 24 lip 2008, 22:52

W przypadku operatorów BSA łącze jest identyczne do punktu styku, później idzie po szkielecie danego providera. Tylko nie wiem, czy Orange ma swój szkielet...
Obrazek


Faridrox
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 30 gru 2007, 20:01
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: Faridrox » 29 lip 2008, 1:05

Orange chyba tak jak Era wykupuje łącza od ATM, ale pewien nie jestem.
Obrazek neo-10mb zte combo(broadcom)+wrt54g(tomato)

Awatar użytkownika

czarnybyczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 08 gru 2007, 12:39
Łącze: Neostrada

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: czarnybyczek » 21 wrz 2008, 13:37

Witam !
Piszę, bo mam pewien problem...
Mam już podłączony orange freedom...dostałem modem zxdsl852, który jest do bani :(
Został mi modem speedtouch330...Moje pytanie brzmi, czy mogę łączyć sie z freedom przez speedtoucha330 i jak to zrobić, bo zainsalowałem do niego sterowniki, wszystko ok tylko nie chce mi się synchronizować...parametry linii raczej dobre:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a6 ... dd6b1.html

Awatar użytkownika

simian raticus
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 01 lip 2006, 9:11
Łącze: Net24
Numer GG: 5473221
Lokalizacja: SHITlandia of SMOG
Kontakt:

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: simian raticus » 21 wrz 2008, 18:01

Jak to lacze "Orange" sprawuje sie do grania i czy rozlacza jak neo co 24 godziny?


Elendil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 31 lip 2008, 11:48
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: Elendil » 22 wrz 2008, 14:50

czarnybyczek pisze:Witam !
Piszę, bo mam pewien problem...
Mam już podłączony orange freedom...dostałem modem zxdsl852, który jest do bani :(
Został mi modem speedtouch330...Moje pytanie brzmi, czy mogę łączyć sie z freedom przez speedtoucha330 i jak to zrobić, bo zainsalowałem do niego sterowniki, wszystko ok tylko nie chce mi się synchronizować...parametry linii raczej dobre:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a6 ... dd6b1.html

U mnie działał bez problemu. Trzeba tylko dobrze dobrać sterownik i ustawić odpowiednio parametry.

simian raticus pisze:Jak to lacze "Orange" sprawuje sie do grania i czy rozlacza jak neo co 24 godziny?


Rozłącza codziennie. Mnie ok 6.20. A gra się nawet spoko.
Obrazek


Elendil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 31 lip 2008, 11:48
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: Elendil » 01 paź 2008, 8:10

Nowa, GORSZA, promocja Orange Freedom, od 1 października:

http://media2.pl/pliki/orange_freedom-01-10-2008.pdf

To kto kupił między 15 lipca a 30 września powinien być happy :D :D :D
Obrazek


tmy123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 26 sie 2008, 15:01
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: tmy123 » 01 paź 2008, 10:25

Eh a mi kazali czekać do końca umowy na neo... A to dopiero za miesiąc. Tak czy tak freedom+socjalny wyjdzie taniej niż neo.

Awatar użytkownika

kidman64
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 02 lip 2008, 2:13
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: krakow

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: kidman64 » 01 paź 2008, 12:24

Elendil pisze:Nowa, GORSZA, promocja Orange Freedom, od 1 października:

http://media2.pl/pliki/orange_freedom-01-10-2008.pdf

To kto kupił między 15 lipca a 30 września powinien być happy :D :D :D

haha, to juz multimo jest tansze:D
Planet ADE-4400A + Linksys WRT54GL (Tomato)


tmy123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 26 sie 2008, 15:01
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: tmy123 » 01 paź 2008, 13:07

Ta ciekawe z której strony.........

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: RaV » 01 paź 2008, 13:23

Zależy, do której promocji się porównuje, bo ktoś może mieć umowę na promocji, której już nie ma, ale było taniej, gdy ją podpisywał Np. ja mam 6mbit na 12m w promocji strzał w 10 i miesięcznie płacę średnio 115zł a w orange to samo jest teraz za 130,58 zł miesięcznie, czyli około 15zł drożej. (wliczając w obydwu przypadkach opłatę aktywacyjną: 19zł w orange i 10zł w multimo.)
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


Faridrox
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 30 gru 2007, 20:01
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Orange ADSL

Nieprzeczytany post autor: Faridrox » 13 kwie 2009, 10:56

Moze ktos zapuscic WINmtr do paru stronek np onet wp allegro google yahoo ? Bede wdzieczny :)
Obrazek neo-10mb zte combo(broadcom)+wrt54g(tomato)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość