Wysokie pingi modem usb

Pomarańczowa tablica o tej usłudze.
13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 27 cze 2010, 20:20

Witam,

Posiadam internet Orange Freedom 1Mb/s z modemem usb. Pingi niestety skaczą 60-80. Próbowałem już niemal wszystkiego i nie chcą spaść... Czy może być to wina podłączenia modemu do kompa przez usb? Czy kupno nowego modemu i podłączenie go do kompa zwykłym kablem sieciowym pomogłoby w obniżeniu pingu?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 27 cze 2010, 21:10

2xtak.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 28 cze 2010, 11:11

czyli taki modemik: http://allegro.pl/item1082045098_sagem_ ... _nowy.html

wystarczyłby aby osiągnąć te ok 40 pingu?

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 28 cze 2010, 12:15

Nikt nie przewidzi ile możesz ugrać, ale jeżeli używasz teraz zte 852, to pewnie całkiem sporo.
Nie znam tego routera, jednak z założenia trzymam się z daleka od urządzeń firmy Sagem.
Standard polecany na forum, to TPlink 8910/8960, Netgear dgn2000, od bidy Speedtouch 516.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 28 cze 2010, 17:09

Posiadam modem siemens a-100
a niestety nie dysponuję zbyt wielkimi funduszami na zakup nowego modemu ale znalazłem ten Speedtouch 516 i chyba cena nie jest najgorsza: http://allegro.pl/item1085308201_suuper ... h_516.html

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 28 cze 2010, 17:21

Z tym siemensem nie miałem do czynienia i nie wiem czy też dodaje coś od siebie.
Najlepiej pożycz jakiś router do testów, będziesz wiedział czy jest o co grać.

Tego speedtoucha można czasem trafić nawet poniżej 30zł.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 28 cze 2010, 17:31

ok słuchaj jak możesz to weź jeszcze zobacz czy to jest ten 516 http://www.allegro.pl/item1084907978_ad ... 1_pln.html

bo on pisze że 516v6 i nie wiem czy to to samo a na razie cena jest w sumie bardzo niska i mógłbym spróbować zalicytować

edit: bo w sumie w tytule ma napisane 516 a w opisie 546 ;/

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 28 cze 2010, 17:45

To 546 i byłby w sumie ok, gdyby sprzedawca wiedział co to za annex (ma być Annex A).
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 28 cze 2010, 17:56

czyli lipa... napisałem do niego czy już wie jaki to Annex ale pewnie nie wie.

No nic przynajmniej wiem już czego szukać. Pogadam jeszcze z kumplem, przetestuje jego modem (też ma internet Orange Freedom 1Mb/s i przy modemie podłączanym kablem sieciowym ma pingi max 40)

Wielkie dzięki za pomoc! W końcu ktoś sensownie odpowiedział na moje pytanie bo gdzie się nie pytałem to tylko mi odpowiadali, że zmiana jakiegoś trybu na Fast może coś zmienić... A z tego co doczytałem to nawet taka zmiana w Orange jest chyba nie możliwa.

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 30 cze 2010, 13:12

mam jeszcze pytanko...

czy lepszy bedzie ten tp-link http://www.allegro.pl/item1100212130_tp ... netia.html

czy lepiej jednak tego Speedtouch'a 516 http://www.allegro.pl/item1085308201_su ... h_516.html?


Bo w sumie cenowo bez większej różnicy

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 30 cze 2010, 13:22

Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 30 cze 2010, 15:05

niestety mój angielski to za dobry nie jest ale chyba wychodzi z tego ze lepiej tego tp-linka?

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 30 cze 2010, 15:38

Też nie chciało mi się tego czytać.
W teorii SP wypada lepiej, ale ciężko wyczuć bo sporo zależy od serii.
Na tplinka masz gware i jak kupisz w sklepie przez WWW, masz prawo do zwrotu w ciągu 10dni (inna sprawa że przy tej cenie średnio to się opłaca, bo za przesyłkę drugie tyle zapłacisz).
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 01 lip 2010, 21:47

chyba kupię tego SP tutaj jest dosyć okazyjna cena http://allegro.pl/item1102591890_modem_ ... ratis.html

13marcin13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 27 cze 2010, 20:16
Numer GG: 0

Re: Wysokie pingi modem usb

Nieprzeczytany postautor: 13marcin13 » 02 lip 2010, 21:29

"...ale należy pamiętać że ST516 działa tylko i wyłącznie w trybie BRIDGE" moje pytanie jest następujące. CO to znaczy?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Orange Freedom”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość