Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i inn

Pomarańczowa tablica o tej usłudze.
Awatar użytkownika

Topic author
stalewiak
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 769
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:48
Łącze: Neostrada
Numer GG: 7086025
Kontakt:

Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i inn

Nieprzeczytany post autor: stalewiak » 05 lut 2011, 13:18

Witam .Zastanawiam się czy net z orange a neo to nie jest to samo .Bo jak wiadomo salony tp to salony orange :) .Dziwi mnie to że w internet w orange mozna wziąć na abonamencie socjalnym tp za 29zł a w neostrady jak wiaodmo nie dostaniemy .O co im chodzi ? .Jestem tez ciekaw jak jest z dostępem do dsllam czyli central .Biorąc neta w orange czy nie bedzie neostrada czyli tp robić problemów np z poprawą lini na centrali .Bo jak miałem net w neti po lini tp to problemy były ...Netia zawsze sie tłumaczyła że oni nic na to nie poradzą jak technicy są z tp haha...

Aktualnie nie mam neta z neti z braku możliwości technicznych po zerwaniu umowy z nimi , no ale net padł 30 dni przed zakończeniem umowy ..... A co dziwne miałem internet 4 lata i sasiad za scianą jak i sąsiadka u gory ma neta :) .Porty mam wolne ....
Powiedzmy że pojdzie mi te 2mb.s co miałem i czy moge zadzwonic do orange i poprosić o puszczenie 6 Mb.s abym mogł sprawdzić czy zadziała ???

Czekam na odp mądrych ludzi z tp jak i orange .
Obrazek


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 05 lut 2011, 14:43

TP i Orange to nie to samo.
To, że net od Orange można wziąć z abonamentem socjalnym, a od TP nie to już wina tylko UKE, który na coś takiego nie pozwolił. Niestety TP wszystko musi z nimi konsultować, co nie zawsze jest dobre.
Orange tak jak Netia to operator alternatywny, więc sam dostępu do centrali nie ma.
Jak będziesz miał net w Orange to wątpię, żebyś mógł zadzwonić i poprosic o sprawdzenie czy 6 Mb/s pójdzie. W TP byłoby to możliwe, ale Orange raczej nie ma takich "praw".
Obrazek

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 12 lut 2011, 19:14

Ruch Netii, Multimo, Dialogu też przechodzi przez tpnet?
Obrazek
Obrazek


damianek213
Bywalec
Bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 03 sty 2010, 0:27
Łącze: Modem
Numer GG: 7832861

Re: Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i

Nieprzeczytany post autor: damianek213 » 12 lut 2011, 19:29

Zawsze możesz założyć stacjonarny Dialogu za ~27 zł + net z Neostrady i nikt nie powie że "czegoś" nie możesz "bo coś" :)

Netia ma własny styk z WP a google w Netii leci przez TINET.
Większość operatorów ma własne styki z portalami i operatorami , część wymieniają w punktach wymiany ruchu itd , ale Orange bazuje częściowo na szkielecie TP więc ruch leci przez ich Tpnet.
Pracownik TP Teltech :)
Radiówka 8/2 Mb/s :)
Obrazek


hanti
Bywalec
Bywalec
Posty: 581
Rejestracja: 10 cze 2008, 0:15
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i

Nieprzeczytany post autor: hanti » 13 lut 2011, 7:25

Mulder pisze:Ruch Netii, Multimo, Dialogu też przechodzi przez tpnet?
Obrazek


w etlinku tak to wyglada

Obrazek
netia CU netiaspot (bridge) do tl-wdr3600
TP-W8960N vs TP-W8961ND
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Topic author
stalewiak
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 769
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:48
Łącze: Neostrada
Numer GG: 7086025
Kontakt:

Re: Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i

Nieprzeczytany post autor: stalewiak » 15 lut 2011, 22:18

2 dni temu był u mnie kolega z orange spisalismy umowę na 6Mb.s i czekam az podłącza .Spytałem sie przy pkazji jak to jest że pan przyjezdza do mnie z umowa samochodem z TP :d A on że to juz prawie to samo tylko kwestia czasu jak orange wykupi tp i zostanie tylko orange .Tyl e na ten temacik :)
Obrazek


damianek213
Bywalec
Bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 03 sty 2010, 0:27
Łącze: Modem
Numer GG: 7832861

Re: Orangefreedom a net z neostrady .Czy to juz to samo ? i

Nieprzeczytany post autor: damianek213 » 15 lut 2011, 22:35

Możliwe , ale planują zrobić tak że zlikwidować usługę internetu w Orange a zostawić w TP , w końcu ceny BSA z TP się zrównały a czasem są korzystniejsze.
Pożyjemy zobaczymy :)
Pracownik TP Teltech :)
Radiówka 8/2 Mb/s :)
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości