Multimedia S.A.

Internet w telewizji kablowej MultiMedia Polska

Topic author
Sony87
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 05 sie 2012, 17:35
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: Sony87 » 01 gru 2012, 15:28

Ładnie, ładnie. :) Ja będę testował od stycznia. Udało mi się wynegocjować pakiet 2 za 99 zł mimo, że jest dostępny tylko dla nowych klientów. Co prawda chciałem pakiet 3 z internetem 60 Mb/s i nagrywarką, ale chcieli za wymianę dekodera 150 zł... i w sumie teraz żałuję, że się nie zgodziłem. :-( Na szczęście umowa tylko na 12 miesięcy(a zazwyczaj wciskają na 18). Tylko nie wiadomo, czy później będą promocje, bo obecne są do grudnia.

Mam pytanko, mianowicie, czy kabel od internetu musi być podłączony do głównego gniazda, czy może można wykorzystać dodatkowe?


blindzior
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 05 lis 2006, 19:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: blindzior » 05 gru 2012, 14:08

w Rzeszowie wykupili jedną sieć osiedlową i kładą swoje kable, dziś otrzymałem ulotke, że budują tutaj jedną z najnowocześniejszych infrastruktur w Polsce, z dostepem nawet do 120mbit, zostawili namiar na handlowca. Dzwonie, mówią, że nie ma w ofercie takiej predkosci na to miasto. Żenua :)
Obrazek


pijawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 05 lis 2011, 4:32
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: pijawa » 05 gru 2012, 15:47

Też tak miałem w sierpniu jak pytałem o 60mbit :lol:
Dwa miesiące później już oferta zrobiła się dostępna.

Póki co nie narzekam, jest świetnie
1GB w dwie minuty, a jeszcze nieco ponad 2 lata temu miałem 100MB rara w 15minut :lol:

Obrazek
Arris CM820S + Netgear WNR3500l v2
http://www.speedtest.net/result/2350481201.png


djh77
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 29 lis 2012, 20:14
Łącze: Neostrada
Numer GG: 300864
Lokalizacja: Festung Breslau

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: djh77 » 30 gru 2012, 21:01

pijawa pisze:Właśnie mi się modem zresetował i tadam:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Idę testować.

Z jakiej miejscowości jesteś?
Obrazek


pijawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 05 lis 2011, 4:32
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: pijawa » 31 gru 2012, 1:28

Z tej samej. Wrocław :)
Arris CM820S + Netgear WNR3500l v2
http://www.speedtest.net/result/2350481201.png


Topic author
Sony87
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 05 sie 2012, 17:35
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: Sony87 » 31 gru 2012, 16:40

W końcu neta mi podłączyli:
Obrazek
Telewizja cyfrowa (100 kanałów) + telefon(100 minut darmowych) + internet 30 Mb/s za jedyne 100 zł. :)

A jak oceniacie parametry:
Obrazek
Dlaczego power level jest na minusie?


pijawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 05 lis 2011, 4:32
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: pijawa » 31 gru 2012, 18:05

Bardzo dobre.
Ogólnie widełki mocy wejściowej są -10 - +10
SNR min 32

Na upie moc do 52-53 - miałem skoki do 55-57 to modem tracił synchronizacje. Na drugi dzień był technik i stłumił sygnał do 49db - od tamtej pory śmiga idealnie.

Obrazek
Arris CM820S + Netgear WNR3500l v2
http://www.speedtest.net/result/2350481201.png


Topic author
Sony87
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 05 sie 2012, 17:35
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: Sony87 » 02 sty 2013, 17:46

Dali mi modem Ciscco EP3212. Ktoś orientuje się jakie jest hasło i login?


blindzior
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 05 lis 2006, 19:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: blindzior » 28 cze 2013, 9:46

Ile jest oficjalnie uploadu dla opcji 60mbit? Bo mi wg speedtestow wyrywa 20mbit upload, po czym jest sztucznie ucinane do 3mbit. Nie powinni dawac 60/6 tak jak kolega mial wyzej?
Obrazek


pijawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 05 lis 2011, 4:32
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: pijawa » 28 cze 2013, 15:37

3 niestety.
Nie wiadomo dlaczego speedtest pokazuj bzdury

Takie jest zapięcie na upstream w pliku konfiguracyjnym który modem pobiera z CMTS
UpstreamServiceFlow =
SfReference = 0
# SfId = 15332 -- assigned by CMTS, correlates to PcSfId
SfClassName = ""
SfQosSetType = 7
SfTrafficPriority = 1
SfMaxTrafficRate = 3145728
SfMaxTrafficBurst = 3145728

SfMinReservedRate = 0
SfMinReservedRatePktsize = 0
SfActiveQosTimeout = 0
SfAdmittedQosTimeout = 200
SfMaxConcatBurst = 16384
SfSchedulingType = 2
DownstreamServiceFlow =
SfReference = 0
# SfId = 15333 -- assigned by CMTS, correlates to PcSfId
SfClassName = ""
SfQosSetType = 7
SfTrafficPriority = 1
SfMaxTrafficRate = 62914560
SfMaxTrafficBurst = 4194304
SfMinReservedRate = 0
SfMinReservedRatePktsize = 0
SfActiveQosTimeout = 0
SfAdmittedQosTimeout = 200


Czekam aż zaczną 120 oferować na południu. Tam dają 10mbit na upie.
Arris CM820S + Netgear WNR3500l v2
http://www.speedtest.net/result/2350481201.png


blindzior
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 05 lis 2006, 19:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: blindzior » 29 cze 2013, 13:53

Speedtest pokazuje bzdury bo plik do testu uploadu ma pewnie jakies 5-10MB, a tak jak pisalem, upload jest sztucznie blokowany bo wystrzela z 20Mbitami, wiec srednia pozniej wychodzi 10Mbit albo i inaczej :)

Wiadomo cos o 120mbit? z tego co pytalem, to narazie boja sie wprowadzac, bo po wpadkach UPC moga byc problemy. ale mysle ze to sciema i kwestia konkurencji na danym obszarze.
Obrazek


pijawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 05 lis 2011, 4:32
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Multimedia S.A.

Nieprzeczytany post autor: pijawa » 18 sie 2013, 20:31

We Wrocławiu nic.
Dzwoniłem, pytałem i standardowe formułki 'nie znamy daty'
W sumie 7.5MB/s mi styka, chciałbym na upie te 10mb dostępne w opcji 120. Pytałem też o płatne zwiększenie up'a - nic z tego.

Wygląda na to, że nigdzie na południu chyba nie mają na sieci hfc 120mbit, sprawdzałem kilka adresów w Warszawie i Gdyni - 120mbit dostępne.
Może wynika to z tego, że w mm istnieje jakiś podział na mm północ i południe, podobno cała ich grupa jest w trakcie reorganizacji
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=69235
Arris CM820S + Netgear WNR3500l v2
http://www.speedtest.net/result/2350481201.png

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość