Jaki router do Multimedi?

Internet w telewizji kablowej MultiMedia Polska
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 maja 2013, 13:37

Zasadniczo niczym się nie różnią, jeden ma w komplecie zestaw do zasilania przez skrętkę gdyby ktoś chciał go na strych postawić i zasilić z domu. Oba mają klonowanie MAC.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 11 maja 2013, 13:45

Ten 743 ma chyba jeszcze AP? tak na pudelku widzialem :)

No to skoro wystarczy ten tanszy to chyba nie ma sensu przeplacac.
Tamten access point mozna bedzie wywalic?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 maja 2013, 14:05

AP mają oba a Airliv będzie już nie potrzebny.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 12 maja 2013, 22:58

No i mamy ten router, niestety jest problem taki, ze prędkość połączenia jest fatalna, poczytałem po google i w sumie nadal lipa :/ a jest opisane kilka problemow z tym ze ten router zwalnia polaczenie Nie trzeba klonować MAC nie?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 12 maja 2013, 23:03

Zwalnia na radiu czy na kablu ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 12 maja 2013, 23:25

Leptop radiowo połaczony, na telefonie tez wolniutko dziala.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 12 maja 2013, 23:44

Coś źle ustawiliście inaczej to niemożliwe, chyba że ma w tej multimedii łącze 100 Mega ;)
Klonować trzeba, dziwne że w ogóle działa . (pewnie będziesz musiał wpisać ręcznie MACa bo automatyczne klonowanie nie zadziała na radiu).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Jaki router do Multimedi?

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 14 maja 2013, 19:59

Trzeba było sklonować MAC :P Dziękuje Best Boy za wszystko !!! You are the BEST !!! :D

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość