POWER? LTE to wielka ściema

Internet mobilny w sieci Plus

Topic author
skrydlo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 01 maja 2006, 12:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: BYDGOSZCZ

POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: skrydlo » 06 wrz 2014, 13:00

Zobaczcie sami jak to wygląda oraz polecam poczytać regulamin świadczenia usługi przed podpisaniem umowy.

https://www.youtube.com/watch?v=-FEEEkekPlw
NETIA 10/1 i to jest max tego łącza

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4999
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 wrz 2014, 16:17

Nigdy nie będzie komercyjnego internetu bezprzewodowego (GSM) bez limitów.
Kto tego nie zrozumie musi się nauczyć na własnej skórze.

Teraz mamy drugie zachłyśnięcie :] pierwsze było za kadencji bluconnectia i innych "super szybkich cudów", ludzie wracali do swojej "wolnej 2Mb/s neostrady na zardzewiałych kablach" :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
skrydlo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 01 maja 2006, 12:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: BYDGOSZCZ

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: skrydlo » 06 wrz 2014, 21:23

Norwegowie,Finowie i pare innych nacji potrafi zrobić cos takiego bez limitu. Play ma limity ale ich nie respektuje.
NETIA 10/1 i to jest max tego łącza

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4999
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 wrz 2014, 23:02

skrydlo pisze:Norwegowie,Finowie i pare innych nacji potrafi zrobić cos takiego bez limitu. Play ma limity ale ich nie respektuje.


Jaką szybkość oferują bez tego limitu hę ? , bo ze 2Mb to może i plus dałby radę :D.
Play na razie miał stosunkowo mało ludzi, co zmieni się teraz po reklamie LTE (ludzie kupują oczami) :P
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
skrydlo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 01 maja 2006, 12:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: BYDGOSZCZ

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: skrydlo » 07 wrz 2014, 19:00

Obrazek
Obrazek
NETIA 10/1 i to jest max tego łącza


Sniegson
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 06 sty 2015, 16:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: Sniegson » 06 sty 2015, 16:50

Czyli te LTE to lipa? bo nie wiem czy w to inwestować tak ładnie o tym mówią:D

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4999
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 sty 2015, 17:45

http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


wafel9
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 07 lut 2015, 20:11
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: wafel9 » 08 lut 2015, 11:29

Czytając te artykuł stwierdzam, że trochę lipa jednak :/


Lindana
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 11 lut 2015, 0:00
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: Lindana » 11 lut 2015, 17:49

No właśnie, w reklamach wszystko brzmi pięknie i ładnie ale jak to jest naprawdę? Bo reklamy to wiadomo, że przesadzają.


EdekBezKredek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 12 lut 2015, 11:51
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: EdekBezKredek » 12 lut 2015, 14:27

Jak dla mnie naprawdę jest... zwyczajnie. Czyli nie ma żadnej wielkiej różnicy między 3G a LTE.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4999
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 12 lut 2015, 14:44

EdekBezKredek pisze:Jak dla mnie naprawdę jest... zwyczajnie. Czyli nie ma żadnej wielkiej różnicy między 3G a LTE.


Jeśli ktoś używa tylko FB i pudelka to może i wielkiej różnicy nie ma.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


mamon
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 11 lut 2015, 2:28
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: mamon » 17 lut 2015, 2:44

Ja tez nie widze żadnej różnicy...


Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 20 lut 2015, 8:11

Jak nie widzicie różnicy między 3G a LTE to nie mam pytań

3G (HSPA+DC) mam osiagi w Plusie do 20Mb/s i 2Mb/s UP PINGI po 50-60ms

3G (HSPA+) prędkośc do 7Mb/s i 1Mb/s UP PINGIi po 60ms

Zwykłe HSPA+ działa lepiej jak neostrada

LTE z Plusa działa u mnie słabo do 40Mb/s i 20Mb/s UP PINGi po 30ms


Natomiast w Play 3G to lipa jakas mimo HSPA+ DC wyciskam do 7-9Mb/s i 2Mb/s UP z PINGAMI po 50ms
A na zwykły HSPA+ nie przekraczam 3Mb/s

Za to w LTE wyciskam do 60Mb/s i 20Mb/s UP z PINGiem po 20-30ms

Różnica jest ogromna w przeglądaniu YT, stron z dużą ilością grafiki.
Przy zwykłym FB tez widac że jest szybciej
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


cynamonowykot
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 21 lut 2015, 19:31
Numer GG: 0

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: cynamonowykot » 22 lut 2015, 9:44

Tak, ja widzę po YT że idzie o wiele szybciej. Ale zwykłemu użytkownikowi to raczej wszystko jedno :)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4999
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: POWER? LTE to wielka ściema

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 mar 2015, 19:29

Zasieg jest , internet niekoniecznie ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość