Play Online - WWW bez limitu

Internet mobilny w sieci Play

Topic author
VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Play Online - WWW bez limitu

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 06 lut 2013, 14:55

Od jutra wchodzi nowa oferta Play Online: http://www.blogplay.pl/2013/02/play-jak ... rmula-www/
W ofertach Play Online z limitem od 15GB wzwyż i Pro strony WWW (praktycznie tylko tekst, obrazki, flash, aplety java)
nie będą zużywały limitu danych (z wyjątkiem zapytań/uploadu).

Wszelka pozostała komunikacja, czyli m.in. HTTPS, P2P, FTP, email itd. ma działać jak dawniej.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 18:42 przez VanHelsing, łącznie zmieniany 3 razy.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Play Online - WWW bez limitu

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 06 lut 2013, 18:23

Teraz pytanie czy po wykorzystaniu limitu prędkość spadnie dla ściągania i otwierania stron czy tylko dla ściągania. ;-)
Korzystałem kiedyś z ich oferty i było ok.
Obecnie przeszłem na coś bez limitu (wifi)
Bo innej opcji nie mam.
2+2=4

Obrazek


Topic author
VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Play Online - WWW bez limitu

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 06 lut 2013, 18:27

Po limicie cięty jest raczej cały ruch, za dobrze by było :)
Największym minusem jest to że trzeba dość duży pakiet kupić (za min. 49zł), chyba że ktoś przedłuża, to będzie miał taniej.
Swoja drogą sporo roboty maja takie serwery, które muszą wyłuskiwać co ma być odliczone, a co nie.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Play Online - WWW bez limitu

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 lut 2013, 18:35

Dobrze skonfigurowane transparentne proxy i jazda, w cale nie takie wyłuskiwanie.
Gdyby to miało działać na zasadzie wyłuskiwania to faktycznie musieli by mieć do tego data center.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość