Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Internet VDSL
Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4868
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 30 lip 2017, 6:09

Pewnie mylisz centralę z szafą kablową.
Gdyby to było faktycznie 200-300m to parametry były by dużo lepsze.
Nie znamy tłumienia, więc nie ma do czego się odnieść.
Jeśli centrala jest faktycznie 300m od domu to coś musi być ostro narąbane, jest zbyt źle nawet jak na stare kable.
Nie słyszałem o skyware.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


qwerty1231
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 09 sie 2017, 22:52
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany postautor: qwerty1231 » 09 sie 2017, 23:04

Witam,
Co myślicie o tych parametrach? Da radę coś wykombinować? Kolega 2 ulice obok ma 3 razy więcej download i upload :)
https://gyazo.com/cf72bd8d6d706ed12445ece6131312b7

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4868
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 10 sie 2017, 6:32

2 ulice dalej może być linia 800m krótsza a powyżej 2km szybkość spada na pysk z każdym metrem, przy 1,5km może być 40-50Mb a przy 2,3km ledwo 25Mb
Może w domu da się coś zoptymalizować? zamienić filtry na jeden splitter, usunąć odgałęzienia itd.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

sonicsquad
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 19 sie 2017, 20:02
Numer GG: 0

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany postautor: sonicsquad » 19 sie 2017, 20:11

Witam. Wczoraj podłączyli mi neo do 80Mb/s. Technik stwierdził że do centrali jest ok 1300 metrów i jak zapnie się na 20 mega to będzie dobrze. Po podłączeniu zrobił oczy pokazując mi sms z jakimiś danymi i okazało się że po podłączeniu routera prędkość jest powyżej 30Mb/s. Oto dane z routera:

Stan połączenia DSL
włączone
2.2
Tryb synchronizacji DSL
Auto
2.3
Ostatnia synchronizacja DSL
18 sierpnia 2017, 13:04
2.4
Czas połączenia DSL
01 d 08 g 05 m 24 s
Prędkość i margines szumu
2.5
Prędkość synchronizacji DSL w górę
7810 Kb/s
2.6
Prędkość synchronizacji DSL w dół
36673 Kb/s
2.7
Margines szumu w dół
9.1 dB
Jakość linii (błędy)
2.8
Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
60
2.9
Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
0


Czy jest szansa że po synchronizacji pójdzie coś szybciej?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4868
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 20 sie 2017, 7:52

Więcej już nie będzie, masz standardowy SNR dla VDSLa.
Przy 1500m i dobrej linii można mieć ponad 40Mbit, więc w cale nie dziwne że masz takie synchro, technik chyba naoglądał się zdechnętych linii :)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Neostrada Fiber”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość