Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Internet VDSL
radekthc
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 06 sty 2018, 0:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany postautor: radekthc » 07 sty 2018, 0:19

Witam wszystkich
Miałem duże problemy z uruchomieniem internetu na routerze Netgear D7800 ale w końcu się udało dzięki pomocy firmy justnet.pl. Chciałbym aby w przyszłości można było prościej znaleźć odpowiedź na to zagadnienie dlatego zamieszczam konfigurację routera. Przed wpisaniem poniższych ustawień proponuje zrobić upgrade oprogramowania.
Obrazek
Jeżeli kiedyś obrazek przestanie się otwierać to poniżej wersja tekstowa.

Select Country: Poland
Select Internet Service Provider: Orange
Transfer Mode: VDSL(PTM)
DSL Mode: VDSL2
Zaznaczamy YES przy opcji: Enable This Interface
Multiplexing Method (VC-BASED):
VPI = 0
VCI = 35
Zaznaczamy opcję: Use VLANID i wpisujemy w okienkach zaczynając od góry 35;0
Na pytanie Does your Internet connection require a login? odpowiadamy YES
Internet Service Provider: PPPoE
Login: Login od Neostrady
Password: Hasło od Neostrady
Service Name (If Required): Nie jest wymagane
Connection Mode: Always On
Idle Timeout(In Minutes): 5
Internet IP Address: Get Dynamically from ISP
Domain Name Server (DNS) Address: Get Automatically from ISP
Router MAC Address: Use Default Address

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 07 sty 2018, 12:05

Jak dla mnie to oczywiste ustawienia.
Jazda bez trzymanki jest przy triple play ale mało kto się z tym bawi.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 08 sty 2018, 23:20

Te netgeary są dość specyficzne. Na moim r7500 wgrałem openwtr i czas uruchamiania x razy mniejszy. Tak samo jak wielkość software. :wink:


Plusem jest szybka gwarancja producenta jak coś nawali. O ile zachowa się paragon, , Trzeba wgrać online na swoje konto. :wink: Kiedyś musiałem wypróbować jak zepsuł się po burzy. W ciągu 2 dni dostałem nówkę kurierem za free.
2+2=4

Obrazek

slavko17
Donator
Donator
Posty: 125
Rejestracja: 28 lis 2010, 20:07
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany postautor: slavko17 » 13 sty 2018, 22:17

A ja mam problem, siedzę na D7000 i od jakiegoś czasu systematycznie leci mi synchro w dół. Jak jeszcze niedawno zapinał mi się na maksa (85Mb/s) a tak jest teraz:

https://imgur.com/a/ng5Fj

Dodam tylko że jeszcze wczoraj było 77Mb/s.

Macie pomysł co tu się odp*la?
Obrazek Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 14 sty 2018, 20:11

Albo błędy na linii albo co chwilę router włączasz.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

kwgecbusa
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 11 lip 2014, 13:55
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany postautor: kwgecbusa » 16 sty 2018, 15:13

best-boy pisze:Jak dla mnie to oczywiste ustawienia.
Jazda bez trzymanki jest przy triple play ale mało kto się z tym bawi.


Dla Ciebie oczywiste ale dla chłopaków z Netgear już nie :wink: .Zrobili VPI-8 zamiast VPI-0 dla Orange Polska i stąd biorą się problemy użytkowników.Ręczne przestawienie jest mocno kłopotliwe.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Neostrada Fiber”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość