Program pilotażowy VDSL

Internet VDSL

Topic author
tp_wparcie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 14 lis 2010, 14:10
Numer GG: 0

Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: tp_wparcie » 20 lis 2010, 14:35

TP uruchamia program pilotażowy.
Star programu w przyszłym tygodniu

Rozwiązanie Polega na zaproponowaniu becnym klientowm posiadającym opcje 20mb/s bezpłatne testowanie opcji do 40 mb/s w technologi VDSL

Programem będa objęte losowe osoby :)

Pozdrawiam
od 23.11.2010 odpowiedzi udzielam jedynie tutaj

"Prosze włączyć przeglądarke internetową" Ab. odpowiedział
Nie mam przeglądarki bezprzewodowej


kalisto
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 07 lut 2006, 12:40
Numer GG: 28354560
Lokalizacja: opolskie

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: kalisto » 20 lis 2010, 14:40

chętnie bym się załapał na takie testy ale znając swoje szczęście to nie ma na co liczyć ;)
Obrazek


tomi503
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 30 sty 2006, 21:15
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krakow

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: tomi503 » 20 lis 2010, 14:51

Hehe losowe osoby już to widzę :lol: Ja chętnie też bym spróbował jakby łącze wyrobiło u mnie :?

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: papux » 20 lis 2010, 14:52

Jakie parametry linii i jaki modem jest do tej usługi wymagany??
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 20 lis 2010, 14:57

Modem VDSL , ADSL nie zadziała.
Parametry ? Musi iść 20Mega w ADSL żeby poszło 40 w VDSL, czyli dla niewielu :P
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Mati5000
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 773
Rejestracja: 27 sie 2005, 10:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Mati5000 » 20 lis 2010, 15:10

Sam jestem ciekaw czy można do tego programu się jednak gdzieś zgłosić :) mam dobre parametry, tak mi sie wydaję i centrala nie przeciążona, bo u mnie to same 2 megówki latają :D

@tp_wparcie, daj znać jakby coś się zmieniło lub jakby się można by było wpisać na listę :D
Obrazek

Awatar użytkownika

oiir
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 223
Rejestracja: 06 paź 2010, 13:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: oiir » 20 lis 2010, 15:13

Czy jeśli nie mam pełnych 20Mb/s w ADSL2+ to mógłbym mieć pełne 20Mb/s w VDSL2?

No i trzeba wiedzieć do których DSLAM'ów już włożyli nowe karty VDSL2. Bo raczej nie były tam od początku ani nie wsadzili ich już do każdego DSLAM'u.


Topic author
tp_wparcie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 14 lis 2010, 14:10
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: tp_wparcie » 20 lis 2010, 15:16

Prawdopodobnie na poczatku to kraków będzie miał ten zaszczyt
od 23.11.2010 odpowiedzi udzielam jedynie tutaj

"Prosze włączyć przeglądarke internetową" Ab. odpowiedział
Nie mam przeglądarki bezprzewodowej


Mati5000
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 773
Rejestracja: 27 sie 2005, 10:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Mati5000 » 20 lis 2010, 15:25

No a potem pewnie Poznań, Warszawa, Wrocław a reszta niech się goni...
Obrazek

Awatar użytkownika

oiir
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 223
Rejestracja: 06 paź 2010, 13:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: oiir » 20 lis 2010, 15:26

@tp_wparcie - Kraków? Świetnie :) Jeśli mój DLSAM dostanie kartę VDSL2, a ja dostaję modem VDSL2 to chętnie po testuję :)

Awatar użytkownika

kurczak80
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 19 mar 2008, 18:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1247403
Lokalizacja: Lubawka

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: kurczak80 » 20 lis 2010, 15:55

Chętnie bym potestował mam pełne 20mbit ale mieszkam na zadupiu dolnego śląska więc pewnie nie ma szans:( Do dslama mam 800m według infolinii tp.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 16:10 przez kurczak80, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

oiir
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 223
Rejestracja: 06 paź 2010, 13:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: oiir » 20 lis 2010, 16:05

Kwestia jak intensywnie będą instalować karty VDSL2 do DSLAM'ów i na jaką skalę chcą prowadzić teraz testy przed wprowadzeniem oficjalnej oferty.

Powinni wprowadzać już do oferty modemy które pracują w obu standardach ADSL2+ i VDSL2.

Awatar użytkownika

vlad
Bywalec
Bywalec
Posty: 430
Rejestracja: 10 lut 2010, 15:33
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: SN 22

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: vlad » 20 lis 2010, 16:07

Podejrzewam, że linia max 800m żeby to zbliżyło się do 40M. Kolego tp_wsparcie, wiadomo ilu klientów będzie w pilocie i czy wiadomo jaką opcję dostaną?
Neostrada 10M
Rate DLM: 4096/921 kbps
Line Attenuation: 49,5/20,5 dB
Obrazek


Topic author
tp_wparcie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 14 lis 2010, 14:10
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: tp_wparcie » 20 lis 2010, 16:11

nic pozatym że maksymum do 40 mega zoabczymy co i jak
od 23.11.2010 odpowiedzi udzielam jedynie tutaj

"Prosze włączyć przeglądarke internetową" Ab. odpowiedział
Nie mam przeglądarki bezprzewodowej

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 20 lis 2010, 17:11

Nie ma co się podniecać, miedź to skansen , i żadne cuda nie pomogą, ilu ludzi ma działające 20 ? to jeszcze mniej będzie miało 40tki, zwłaszcza że po wprowadzeniu 10/20Mbit na DSLamach można jajecznice smażyć.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości