Program pilotażowy VDSL

Internet VDSL
Awatar użytkownika

Mooseman
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 19 lut 2010, 8:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Mooseman » 20 maja 2012, 16:37

mila1094 pisze:Mooseman, mówisz, że zamontowali wam nową wersję czyli FG4, tak?

Tak, dokładnie. Nowa wersja z wbudowanymi w środku antenami WiFi. Jeśli dobrze pamiętam to u mnie i w pracy był ten sam instalator. Do pracy przywiózł DGT, a do mnie do domu Sagemcoma, nie wiem od czego to zależy 0 jak go pytałem o DGT to mówił, że od dawna już nie mają... :)
Obrazek Obrazek


mila1094
Bywalec
Bywalec
Posty: 554
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:50
Numer GG: 0
Lokalizacja: Poznań

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: mila1094 » 22 maja 2012, 18:42

I jak, jakieś postępy jeśli chodzi o reklamację?
Obrazek


Mati5000
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 773
Rejestracja: 27 sie 2005, 10:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Mati5000 » 22 maja 2012, 22:59

Mooseman pisze:Tak, dokładnie. Nowa wersja z wbudowanymi w środku antenami WiFi. Jeśli dobrze pamiętam to u mnie i w pracy był ten sam instalator. Do pracy przywiózł DGT, a do mnie do domu Sagemcoma, nie wiem od czego to zależy 0 jak go pytałem o DGT to mówił, że od dawna już nie mają... :)

Mówią jak im pasuje. :D W lublinie niby tylko 3 DGT-ki mieli z czego jeden po reklamacji trafil do mnie.
Dawno wiadomo, że co gorsze, to mają pełen zapas. :D ach te sagemy.
Obrazek

Awatar użytkownika

pawson
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 17 sty 2011, 10:59
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: WWL .....

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: pawson » 24 maja 2012, 14:55

witam


- no widzę ze wątek się rozkręcił ...i usługa [ też ].
- degietka - jak polecałem tak dalej polecam....


pozdro
pawson
_______
pawson


Obrazek było.
Obrazek jest.

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 28 maja 2012, 11:38

2+2=4

Obrazek


jedrek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 28 cze 2010, 23:21
Łącze: UPC Fiber Power
Numer GG: 3145715
Lokalizacja: kraków

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: jedrek » 28 maja 2012, 12:50

I co mi po takich raportach skoro lektura tych tabelek to czeski film.
Forumowi doktorzy do dziś nie wyjaśnili czym to ugryźć.
Logiczne jest, że jak jest maleńka miejscowość to z reguły wpisana jest wtedy jedna inwestycja i nie ma tu większych niejasności.
Jak jest duże miasto i inwestycji wpisane jest dla niego kilkadziesiąt to można sobie z fusów wróżyć o co tam chodzi w takim wykazie: http://www.hurt-tp.pl/ocp-http/PL/Binar ... 671792.pdf
Tak ciężko na dole dokumentu dać legendę gdzie zostaną wyjaśnione identyfikatory zadania co znaczą te SXX_1234567, gdzie XX to np. SNG SSB, SWB, SCW, SER, SNS, SSK, itp.
Po co takie coś umieszczać na publicznych stronach skoro nic z tego nie wynika.
Te wszystkie dokumenty to wyglądają na takie jakby ktoś potajemnie wyciągnął z jakiejś wewnętrznej komórki operacyjnej, dla której tylko te wszystkie tajemne kody są znane.
Do dziś nikt nie wyjaśnił jak na podstawie kilkudziesięciu punktów dla jednego miasta mam wydedukować, że inwestycja nr X jest realizowana w rejonie ulic A, B, a inwestycja Y w rejonie ulic C i D.
A macie, damy wam pseudo-wykaz polaczki i się cieszcie, że w ogóle coś wam daliśmy, a to że nic z tego nie będzie jasne to kogo to obchodzi.


MALTA
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 10 sty 2009, 12:55
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: MALTA » 28 maja 2012, 18:43

Ja reklamowałem że coś nie tak jest z Sagemem na stronie Orange i że chcę DGT i po paru dniach technik przyniusł mi nowy router a starego zabrał. Wszystko szybko i sprawnie.
Rzeszów -Polska
Obrazek


Yesteg
Donator
Donator
Posty: 216
Rejestracja: 26 lut 2005, 22:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Yesteg » 28 maja 2012, 20:24

Scenic pisze:http://Www.hurt-tp.pl/inwestycje.phtml
Nowe raporty ;-)

U mnie kolejne przesunięcie,na szczęście zbliża się TOYA,60 mega wezmę z pocałowaniem ręki.
http://moya.toya.net.pl/
P-i-e-p-rz-yć opieszałość TP/Orange :-x
ByłoObrazekJestObrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 29 maja 2012, 0:12

Yesteg pisze:
Scenic pisze:http://Www.hurt-tp.pl/inwestycje.phtml
Nowe raporty ;-)

U mnie kolejne przesunięcie,na szczęście zbliża się TOYA,60 mega wezmę z pocałowaniem ręki.
http://moya.toya.net.pl/
P-i-e-p-rz-yć opieszałość TP/Orange :-x

U mnie po rocznym przesunięciu od paru miesięcy się ustabilizowało ;-)
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 29 maja 2012, 0:17

jedrek pisze:I co mi po takich raportach skoro lektura tych tabelek to czeski film.
Forumowi doktorzy do dziś nie wyjaśnili czym to ugryźć.
Logiczne jest, że jak jest maleńka miejscowość to z reguły wpisana jest wtedy jedna inwestycja i nie ma tu większych niejasności.
Jak jest duże miasto i inwestycji wpisane jest dla niego kilkadziesiąt to można sobie z fusów wróżyć o co tam chodzi w takim wykazie: http://www.hurt-tp.pl/ocp-http/PL/Binar ... 671792.pdf
Tak ciężko na dole dokumentu dać legendę gdzie zostaną wyjaśnione identyfikatory zadania co znaczą te SXX_1234567, gdzie XX to np. SNG SSB, SWB, SCW, SER, SNS, SSK, itp.
Po co takie coś umieszczać na publicznych stronach skoro nic z tego nie wynika.
Te wszystkie dokumenty to wyglądają na takie jakby ktoś potajemnie wyciągnął z jakiejś wewnętrznej komórki operacyjnej, dla której tylko te wszystkie tajemne kody są znane.
Do dziś nikt nie wyjaśnił jak na podstawie kilkudziesięciu punktów dla jednego miasta mam wydedukować, że inwestycja nr X jest realizowana w rejonie ulic A, B, a inwestycja Y w rejonie ulic C i D.
A macie, damy wam pseudo-wykaz polaczki i się cieszcie, że w ogóle coś wam daliśmy, a to że nic z tego nie będzie jasne to kogo to obchodzi.

Wysłałem im kiedyś e-mail na ten ze strony(inwestycje) to odesłali,że to nie dla szarakow a tylko dla firm :-PU mnie jest numer Zadania
T01 czy to ma jakieś ukryte znaczenie.Hugo wie :-D
2+2=4

Obrazek


jedrek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 28 cze 2010, 23:21
Łącze: UPC Fiber Power
Numer GG: 3145715
Lokalizacja: kraków

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: jedrek » 29 maja 2012, 8:51

Tam nie ma z kim gadać, dalej beton i PRL. Też kiedyś pisałem do nich w sprawie inwestycji w moim rejonie. Pytanie było z zakresu szkoły podstawowej: czy w rejonie X planowane są w najbliższym roku inwestycje VDSL (do wyboru odpowiedzi TAK-NIE) W odpowiedzi: cisza.
Tak trudno skierować do właściwej komórki, która odpowie na zadane pytanie.
W normalnej firmie jak masz problem z zakupionym urządzeniem i dodzwonisz się błędnie do działu handlowego to nie ma problemu aby skierować do serwisu. Znając życie w tej całej "pomarańczowej cytrynie" nie istnieje kompetentny wydział. Kompetentnych to oni mają ale od reklamy. Jak przyjdzie do realizacji to ściana. Tak to jest w firmach gdzie się pół rodziny zatrudnia zamiast ludzi z jajami, którzy czują temat. Poczekam do października jak nic się nie ruszy w betonowej firmie to się pożegnamy na rzecz równie wiejskiego UPC :)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5019
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 29 maja 2012, 9:53

jedrek pisze:Tam nie ma z kim gadać, dalej beton i PRL. Też kiedyś pisałem do nich w sprawie inwestycji w moim rejonie. Pytanie było z zakresu szkoły podstawowej: czy w rejonie X planowane są w najbliższym roku inwestycje VDSL (do wyboru odpowiedzi TAK-NIE) W odpowiedzi: cisza.
Tak trudno skierować do właściwej komórki, która odpowie na zadane pytanie.
W normalnej firmie jak masz problem z zakupionym urządzeniem i dodzwonisz się błędnie do działu handlowego to nie ma problemu aby skierować do serwisu. Znając życie w tej całej "pomarańczowej cytrynie" nie istnieje kompetentny wydział. Kompetentnych to oni mają ale od reklamy. Jak przyjdzie do realizacji to ściana. Tak to jest w firmach gdzie się pół rodziny zatrudnia zamiast ludzi z jajami, którzy czują temat. Poczekam do października jak nic się nie ruszy w betonowej firmie to się pożegnamy na rzecz równie wiejskiego UPC :)


Dla ułatwienia życia brak odpowiedzi należy traktować jako NIE , ewentualnie jako Pocałuj się pan w du...

I ZYCIE STAJE SIE PROSTSZE :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 29 maja 2012, 12:57

Ja kiedyś w sprawie inwestycji (info co się kryje pod danym zadaniem) napisałem na ich blogu i na @ odezwała się do mnie Pani Maria Piechocka. Nie mogła wprawdzie podać jakich ulic/zakresu numerów dotyczy inwestycja,ale już to czy moją linię dana inwestycja (nie)obejmie się od Niej dowiedziałem :)
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

pawson
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 17 sty 2011, 10:59
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: WWL .....

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: pawson » 06 cze 2012, 8:03

witam



- padła mi w końcu stara metalowa czarna degietka [ wymiana zasilacza nic nie dawała , tracił synchro, zrywał , pluł błędami .... chyba podziękował za moje wsiowe skoki napięcia w sieci .... ] - odziedziczona jeszcze po testach ...eh...

- przynieśli "DGT VDSL2 FG4"

- włączę i zobaczymy

- czy są jakieś doświadczenia są na forum z tym "fg4 bez-antenowym" ? Poszukam i poczytam.....





pozdro
pawson
_______
pawson


Obrazek było.
Obrazek jest.


arkady
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 15 paź 2011, 22:16
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Program pilotażowy VDSL

Nieprzeczytany post autor: arkady » 20 cze 2012, 23:22

Witam,
jak skonfigurować Sagemcom F@st 3764, żeby z internetu można było wzbudzić komputer w sieci (Wake On Lan over Internet)?
Na poprzednim routerze miałem przekierowane porty 7 i 9 UDP na adres rozgłoszeniowy i działało.
Teraz na Sagecomie ustawiłem przekierowanie portów UDP 7 i 9 również na 192.168.1.255. DHCP komputerowi, który ma być zdalnie włączany przypisano statycznie IP (wg MAC). Niby w regułach tego komputera pojawiają się aktywne ustawienia tych przekierowań. Komputer ma w BIOSie ustawione prawidłowo WOL (zresztą na poprzednim routerze działało, więc komputer jest OK). Jednak budzenie nie działa.

W wyniku porad i testów udało się znaleźć przyczynę i potrzebne rozwiązanie: router nie trzyma w tablicy ARP adresów przypisanych w zakładce DHCP.
Czy można jakoś (np. przez telnet) przypisać na stałe adres w ARP?

Temat jest opisany tutaj, viewtopic.php?f=8&t=20534 proszę już nie przenosić kolegi z powrotem bo tylko w tym wątkuj są użytkownicy tego modemu. [mod]
Arkady
Neostrada VDSL 80

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości