Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Internet VDSL

Topic author
arkady
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 15 paź 2011, 22:16
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: arkady » 27 maja 2012, 10:35

Czy na takich parametrach pójdzie Fiber 40 Mega?
Aktualnie jest Neostrada 20 Mega.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 10:30 przez Scenic, łącznie zmieniany 7 razy.
Powód: W tym temacie proszę pytac i zadawać pytania związane z Neostradą Fiber, VDSL'elm... A więc wszelkie pytania o możliwości techniczne lub w stylu "czy mi pójdzie"
Arkady
Neostrada VDSL 80

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 27 maja 2012, 10:44

Pójdzie 80.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 27 maja 2012, 11:40

http://www.orange.pl/prt/service_availability_check

Niech lepiej kolega sprawdzi czy ma VDSL , wystarczy po numerze telefonu bo po adresach to ta baza sobie średnio radzi.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


MarkPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 09 maja 2004, 19:17
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krakow

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: MarkPL » 27 maja 2012, 11:53

80 ??

Pelne to napewno nie, ale moze kolo 60 tak


mila1094
Bywalec
Bywalec
Posty: 554
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:50
Numer GG: 0
Lokalizacja: Poznań

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: mila1094 » 27 maja 2012, 12:14

Mark co ty gadasz? Widzisz jakie on ma małe tłumienie? Spokojnie pełne 80 Mb.
Obrazek


Topic author
arkady
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 15 paź 2011, 22:16
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: arkady » 27 maja 2012, 12:30

Sprawdzenie dostępności na stronie http://www.orange.pl/prt/service_availability_check wskazuje na maks.: Neostrada Opcja 80 Mbps.
Chodziło mi jeszcze o parametry, czy są wystarczające dla Fibera.
Dzięki za informacje.

A przy okazji, jakie modemy daje teraz Neostrada do Fibera? Bo rozumiem, że dotychczasowy nie będzie odpowiedni.
Arkady
Neostrada VDSL 80

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 27 maja 2012, 12:44

arkady pisze:Sprawdzenie dostępności na stronie http://www.orange.pl/prt/service_availability_check wskazuje na maks.: Neostrada Opcja 80 Mbps.
Chodziło mi jeszcze o parametry, czy są wystarczające dla Fibera.
Dzięki za informacje.

A przy okazji, jakie modemy daje teraz Neostrada do Fibera? Bo rozumiem, że dotychczasowy nie będzie odpowiedni.


Sagemcom F@st 3764 / 95% przypadków
DGT – RGW VDSL2 G / pozostali
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


MarkPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 09 maja 2004, 19:17
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krakow

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: MarkPL » 27 maja 2012, 13:22

Fakt na tłumienie nie zwróciłem uwagi :) tylko na SNR i na to co teraz wyciąga

U mnie przy trochu gorszych na ADSL2+ mam 60 MBit ( oczywiscie po wielu bojach :) )


KuBa23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 paź 2010, 0:25
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: KuBa23 » 01 cze 2012, 23:03

podepnę się pod wątek, bo w poniedziałek mam mieć wizytę techników w celu sprawdzenia potwierdzenie możliwości technicznych (po wpisaniu nr stacjonarnego pokazuje, że jest możliwość instalacji 40Mb/s i taką opcję mam mieć)
Obrazek
mam mieć funpack z pakietem podstawowym po kablu da radę ?

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 01 cze 2012, 23:13

KuBa23 pisze:podepnę się pod wątek, bo w poniedziałek mam mieć wizytę techników w celu sprawdzenia potwierdzenie możliwości technicznych (po wpisaniu nr stacjonarnego pokazuje, że jest możliwość instalacji 40Mb/s i taką opcję mam mieć)
Obrazek
mam mieć funpack z pakietem podstawowym po kablu da radę ?

Parametry w sam raz na 40Mb/s.
2+2=4

Obrazek


KuBa23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 paź 2010, 0:25
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: KuBa23 » 03 cze 2012, 21:47

to fajnie:)
mam jeszcze pytanie czy na te parametry ma wpływ to, że obok mnie leży jakieś 5m zapasu kabla telefonicznego?

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 04 cze 2012, 8:30

KuBa23 pisze:to fajnie:)
mam jeszcze pytanie czy na te parametry ma wpływ to, że obok mnie leży jakieś 5m zapasu kabla telefonicznego?

Im krótsza odległość od centrali tym lepiej.Więc jak masz dod. 5m kabla "na zapas" ma to wpływ na linie chociaż w nie aż tak znaczący.To tak jakbyś był dodatkowe 5m
dalej od centrali.
Więc lepiej sobie nie robić zapasów ;-)
2+2=4

Obrazek


save
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 98
Rejestracja: 30 mar 2011, 21:03
Numer GG: 0

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: save » 04 cze 2012, 22:23

Scenic pisze:Im krótsza odległość od centrali tym lepiej.Więc jak masz dod. 5m kabla "na zapas" ma to wpływ na linie chociaż w nie aż tak znaczący.To tak jakbyś był dodatkowe 5m
dalej od centrali.
Więc lepiej sobie nie robić zapasów ;-)


Nie przesadzaj , 10 czy 20 metrów nie robi różnicy.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy pójdzie Fiber?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 05 cze 2012, 8:41

save pisze:
Scenic pisze:Im krótsza odległość od centrali tym lepiej.Więc jak masz dod. 5m kabla "na zapas" ma to wpływ na linie chociaż w nie aż tak znaczący.To tak jakbyś był dodatkowe 5m
dalej od centrali.
Więc lepiej sobie nie robić zapasów ;-)


Nie przesadzaj , 10 czy 20 metrów nie robi różnicy.


Płaskiego kabla robi różnicę.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


cyberbob32
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 29 cze 2010, 8:19
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Fiber 40Mb/s lub 80Mb/s-Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: cyberbob32 » 07 cze 2012, 19:46

Witam
Na tych parametrach czego moge sie spodziewac
Margines pobierania SNR 6.5 dB
Margines przesyłania SNR 8.2 dB
Tłumienie pobierania 14.0 dB
Tłumienie przesyłania 5.2 dB
Moc wyjściowa pobierania 13.1 dBm
Moc wyjściowa przesyłania 12.2 dBm

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości