Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Internet VDSL

giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: giecik » 24 cze 2014, 0:16

Wczoraj na moim numerze również pokazywało 80 Mbit.
Co jakiś czas mają jakiś błąd i dla każdego numeru wywala 80
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 cze 2014, 9:03

U mnie nigdy nie pokazało, ale ja mam centralę 2xSTM1 więc to technicznie nie możliwe żeby pokazało ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


l33twannabe
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 14 mar 2007, 16:47
Łącze: Neostrada

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: l33twannabe » 24 cze 2014, 11:48

Radzio84 pisze:W moim przypadku był to jednak błąd na stronie. Dzisiaj już jest dostępna tylko opcja do 10 Mb/s.

Nie sugeruj się tym. Najlepiej zadzwoń na infolinię i tam zapytaj. U mnie też wyglądało to podobnie - najpierw dostępne były opcje 10, 20 i 80, później 10, 20, a na koniec już tylko 10. Po wizycie w salonie i sprawdzeniu przez pracownika okazało się, że opcja do 80Mb/s również jest dostępna. Po tej operacji na stronie znowu zaczęło wyświetlać wszystkie trzy prędkości. Jakiś kulawy ten ich system widocznie.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 cze 2014, 12:33

Jest jeszcze skanterek Netii
http://skantarek.netia.pl/skantarek/sta ... FE3B12DE52
Czasami wystarczy sam numer telefonu a czasami warto podać pełny adres, jak jest w bazie to pokaże długość linii co do metra .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Radzio84
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 22 cze 2014, 15:18
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: Radzio84 » 24 cze 2014, 18:30

Skaner Netii "oferuje" mi prędkość 4 Mb/s. :)
Na infolinii potwierdziło się, że maksymalnie mogą zaoferować mi do 10 Mb/s.


pmd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 09 paź 2013, 3:13
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: pmd » 26 cze 2014, 1:27

Witam ponownie Panowie :)
Tym razem wpadam do Was z informacją, że promocja na opcję vdsl 40Mb/s za 49zł się skończyła i już za czerwiec zmuszony jestem zapłacić za nią 69zł, czyli czeka mnie przymusowa migracja na vdsl 80Mb/s, biore w pakiecie 60kanałów TV no i telefon VoIPowy trzeba przetestować.
Do tego proponują mi livebox 3.0 lub funboxa oraz dekoder jakiś UHD88, wszystko w opcji FunPack za jedyne 108,25zł brutto. Obecnie za vdsl 40 z telefonem stacjonarnym POST w podstawowym abonamencie płacę 103zł, więc różnica niewielka a troszkę mogę jeszcze zyskać szczególnie na uploadzie :) Sęk w tym, że nie wiem jaki modem wybrać do tego zestawu brać livebox 3.0 czy funboxa? Zależy mi przede wszystkim na porcie lan gigabitowym, którym podobno LB3.0 dysponuje a FB go nie ma...
W chwili obecnej do vdsl 40 mam DGT FG4v2, jednak ten będzie mi potrzebny jako odbiornik sygnału z nanobeam'a i rozsiewu w innym budynku. I teraz pytanie do Was, czy ten DGT, może pracować w trybie modemu odbierającego sygnał z internetem z nanobeam'a kablem ethernetowym? A może livebox albo funbox mogą pracowac w takim trybie? Potrzebuję wysłać internet ze swojego domu do drugiego mojego domu na odległość 400m i chciałbym to zrobić najmniejszym kosztem, lb3.0 albo funboxa dostanę za darmo z nowym aneksem do umowy a DGT i tak mam i warto by go wykorzystać o ile się da. Może ktoś coś więcej na moje pytania napisać? Dzięki za informacje. Pozdrawiam
DGT 0776A + Neostrada 80Mb


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: giecik » 26 cze 2014, 13:06

Livebox lub Funbox jako podstawowy modem/router
DGT jako switch dzielący sygnał z Nanobeam
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek


damianek213
Bywalec
Bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 03 sty 2010, 0:27
Łącze: Modem
Numer GG: 7832861

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: damianek213 » 26 cze 2014, 21:20

Bierz LB 3.0

Osobiście trochę nainstalowałem jednych i drugich urządzeń i uważam że LB 3.0 jest o niebo lepsze chociażby pod względem synchronizacji niż Funbox :)
No i Gigabit Porty , Wbudowana stacja dokowa do telefonów bezprzewodowych i inne takie :)
Pracownik TP Teltech :)
Radiówka 8/2 Mb/s :)
Obrazek


l33twannabe
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 14 mar 2007, 16:47
Łącze: Neostrada

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: l33twannabe » 26 cze 2014, 21:33

damianek213 pisze:Osobiście trochę nainstalowałem jednych i drugich urządzeń i uważam że LB 3.0 jest o niebo lepsze chociażby pod względem synchronizacji niż Funbox :)

Ja akurat zaobserwowałem w wielu przypadkach, że to Funbox synchronizuje się lepiej - nawet od DGT. Facet, który instalował u mnie VDSLa był trochę w szoku i stwierdził, że kabel musiał być uszkodzony, bo to niemożliwe, ale jak poczytać na necie trochę opinii, to wychodzi na to, że to właśnie ten biedny Funbox łapie niezłe synchro.


damianek213
Bywalec
Bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 03 sty 2010, 0:27
Łącze: Modem
Numer GG: 7832861

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: damianek213 » 27 cze 2014, 21:12

Tylko że Funbox nie ma aż takiej funkcjonalności jak LB 3.0 :)
Pracownik TP Teltech :)
Radiówka 8/2 Mb/s :)
Obrazek


l33twannabe
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 14 mar 2007, 16:47
Łącze: Neostrada

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: l33twannabe » 28 cze 2014, 12:35

Dlatego napisałem, że biedny. 8)


rqet621
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 07 sie 2011, 17:15
Numer GG: 0

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: rqet621 » 28 cze 2014, 13:07

livebox 3.0 funkcjonalny tylko najważniejszego wskaźnika tłumienia nie pokazuje, co potrafi nawet livebox 1.1


damianek213
Bywalec
Bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 03 sty 2010, 0:27
Łącze: Modem
Numer GG: 7832861

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: damianek213 » 28 cze 2014, 15:48

To nie sprzęt a oprogramowanie które zostało zmodyfikowane przez Orange, tak samo jak w Funbox'ie :)
Pracownik TP Teltech :)
Radiówka 8/2 Mb/s :)
Obrazek


g4ndi
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 28 cze 2014, 20:02
Numer GG: 0

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: g4ndi » 28 cze 2014, 20:08

Obrazek
ruszy na takiej linii 80Mb?
a tak z ciekawosci, jak daleko do centralki? (na podstawie tlumienia)
Obrazek


TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontakt:

Re: Fiber-->do 80Mb/s Możliwości Techniczne.Pójdzie?

Nieprzeczytany post autor: TytusXP » 28 cze 2014, 20:44

Ruszy bez problemu nawet pełne 80Mb/s o ile są karty VDSL na Centrali.
Masz 300-400m do Centrali.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości