Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Internet VDSL

Topic author
PeterMac
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 15 mar 2006, 20:49
Numer GG: 0

Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: PeterMac » 20 gru 2013, 16:23

Witam, mam pytanie do użytkowników Neo Fiber 40/80Mb jaki dostaliście konkretnie master splitter, domyślam sie ze jest to splitter marki LEA, ale jest kilka rewizji i prosiłbym o podanie dokładnego oznaczenia zapewne będzie to PCE2B... itd, pytam dlatego ze chce sobie sam takowy kupić i podłączyć usługę bez grzebania mi tutaj przez techników.
Netgear DGND3700 V1 (Richud Transmission firmware) @ Neostrada Fiber 80Mb/s
http://www.speedtest.net/my-result/4839566309 test po WiFi :grin:


Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: Lucek92 » 20 gru 2013, 19:39

wizyta technika jest raczej obowiązkowa, bo dokonywany jest pomiar prędkości synchronizacji, braku odczepow i asymetrii lini. Chcą dać splitter za darmo, sprawdzić działanie usługi, a Tobie nie pasuje, ale to ju twoja decyzja.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 20 gru 2013, 21:21

Ten

Obrazek
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


Topic author
PeterMac
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 15 mar 2006, 20:49
Numer GG: 0

Re: Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: PeterMac » 20 gru 2013, 21:32

OK dzięki za info
Netgear DGND3700 V1 (Richud Transmission firmware) @ Neostrada Fiber 80Mb/s
http://www.speedtest.net/my-result/4839566309 test po WiFi :grin:


k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: k_e_m_o_t » 21 gru 2013, 9:26

jak pisał kolega wyżej - bez wizyty technika w domu zamówienie nie zostanie zrealizowane nawet jak powiesz że sam to zrobisz itd.

Awatar użytkownika

Profesor
Administrator
Administrator
Posty: 161
Rejestracja: 16 sty 2004, 14:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: Profesor » 08 lut 2014, 12:47

Jako ciekawostkę podam że u mnie technik nie zamontował żadnego splittera (pozostał ten od ADSLa) powiedział że wystarczy jeśli przewód się nigdzie nie rozdziela do aparatów telefonicznych.
Pozdrawiam
Profesor


Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Neostrada Fiber - jaki dają Master Splitter do usługi ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 lut 2014, 12:48

Profesor pisze:Jako ciekawostkę podam że u mnie technik nie zamontował żadnego splittera (poztał ten od ASLa) powiedział że wystarczy jeśli przewód się nigdzie nie rozdziela do aparatów telefonicznych.


I ma rację.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości