Najnowszy fw do routerów DGT

Internet VDSL

Beskit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 12 lut 2014, 12:06
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: Beskit » 15 sty 2015, 16:53

przecież toto ma telnet zablokowany o ile mi wiadomo?
ObrazekObrazek


Beskit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 12 lut 2014, 12:06
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: Beskit » 15 sty 2015, 17:11

sebek pisze:Nawiązując do poprzedniego posta, mniej błędów CRC i router zapina się 1Mb/s wyżej. Jednak jakiś tam efekt jest.

gdzie odczytujesz błędy crc? u mnie tego nigdzie nie ma! możesz dac screena
ObrazekObrazek


bieruch
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 07 lis 2014, 21:02
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bieruch » 16 sty 2015, 20:10

bartek85 pisze:Problemów z routerem DGT ciąg dalszy. Już 2 razy sam się zresetował do ustawień fabrycznych w ciągu 2 tygodni. Co może być przyczyna ? Po za tymi resetami jest stabilny nie wiesza się itp.
DGT FG4 v01 na płycie DGT0759A wgrany najnowszy soft.


Też miałem kilka podobnych resetów. Tydzień temu wyłączyłem UPnP, od tej pory spokój, ale jeszcze trochę za krótko żeby wyrokować.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 16 sty 2015, 21:08

bieruch pisze:
bartek85 pisze:Problemów z routerem DGT ciąg dalszy. Już 2 razy sam się zresetował do ustawień fabrycznych w ciągu 2 tygodni. Co może być przyczyna ? Po za tymi resetami jest stabilny nie wiesza się itp.
DGT FG4 v01 na płycie DGT0759A wgrany najnowszy soft.


Też miałem kilka podobnych resetów. Tydzień temu wyłączyłem UPnP, od tej pory spokój, ale jeszcze trochę za krótko żeby wyrokować.


To nie to. Wcześniej router śmigał na wyłączonym UPnP i robił resety. Od niedawna włączyłem tą opcje i zrobił mi reset na "moich oczach". Straciłem neta myślałem że zmiana IP. Czekam czekam .... i dalej nie ma neta próbuje wejść na router i nie idzie wtedy się kapnąłem że znowu się zresetował. Myślałeś może nad przywróceniem starego softa ? Upierdliwe to jest. Zaraz się wkurzę i podłącze mojego starego USR9108 on potrafi pracować miesiącami bez resetów.
ObrazekObrazek


BlaBla
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 06 sty 2015, 12:37
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: BlaBla » 16 sty 2015, 23:45

wzuć nowe firmware...


BlaBla
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 06 sty 2015, 12:37
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: BlaBla » 17 sty 2015, 0:30

Link do nowego firmware, tego z 1 strony. Tyle, że za tamten link każą sobie płacić:

wersja: 131217.1146
http://przeklej.org/file/9QLe6u/dgt.rar

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 17 sty 2015, 11:39

http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 17 sty 2015, 11:57

BlaBla pisze:wzuć nowe firmware...


Przecież mam najnowszy. Proszę czytać dokładnie posty. Zastanawiam się właśnie nad powrotem do starego.
ObrazekObrazek


Beskit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 12 lut 2014, 12:06
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: Beskit » 17 sty 2015, 16:25

moze spróbuj ustawić go w bridge? ja mam go w bridge a jako router działa asus n66u na tomato by shibby. działa 3 lata bez miaukniecia :) wczesniej byl wrt54gl i netgear wnr3500 v2. bardzo polecam. ogolnie nie wyobrażam sobie pracy na tym dgt jako pelnofunkcjonalnym routerze... instrukja wprowadzenia dgt w bridge tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2242445-0.html
ObrazekObrazek


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 17 sty 2015, 21:12

Ja nie potrzebuje tego DGT. Kupiłem dość okazyjnie na alledrogo przyszłościowo myśląc o VDSL. Niestety o VDSL ani słychu ani widu, a nawet się dowiedziałem że nie będą u mnie robić bo się nie opłaca. Jak mnie jeszcze raz wkurzy to wrzucam do szafy i wyciągam Robotica.
ObrazekObrazek


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 19 sty 2015, 13:15

Wie ktoś jak ustawić prawidłowo QOS w tym routerze. Nie potrzebuje wiele tylko przyblokować np jeden port do np torrenta, a WWW puścić w pierwszej kolejności.

Screny ktoś wrzucił tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=36081
ObrazekObrazek


hanti
Bywalec
Bywalec
Posty: 581
Rejestracja: 10 cze 2008, 0:15
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: hanti » 20 sty 2015, 23:02

Beskit pisze:czy ten firmware pokazuje jakieś szersze dane dotyczące błędów ?
Mój router pracujący na poprzednim fw (tym z końcówką 1609) pokazuje tylko OH Frame Errors w zakładce xDSL-1 i In Pocket Errors w zakładce xTM.

Przy okazji czy ktos jest w posiadaniu jakiegoś manuala lub potrafi opisać co oznaczają poszczególne pozycje? Oczywiście nie mówię o tłumieniu, margin i innych podstawowych a o pozostałych. Przede wszystkim interesuja mnie wymienione wcześniej błędy. Skąd się biorą?
Pytam bo w/g konsultanta moja linia nie ma żadnych błędów CRC a router pokazuje OH Frame Errors 230 a In Pocket Errors 18300 (dane za 5 dni). Czy te błedy mogą wpływać na działanie DLM, którego wynik bezkrytycznego działania udało mi się (KYRIE ELEJSON) anulować, tj. po reklamacji zrekonfigurowano mi port i synchro wróciło z 77100 na 85675. Sami technicy określili działanie DLM jako bezpodstawne. Najprawdopodniej przyczyną było wielokrotne w ciągu kilku godzin wyłączanie przeze mnie modemu (remont, montaż mebli itd itp), które to aktywności DLM zinterpretował jako zrywanie synchronizacji :/


http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats_errors.htm
to co ciebie interesuje
OHF Errors (OHFErr)

Overhead Frame Errors. Similar to CRC Errors.

a te in pocket errors to nie mam pojecia
netia CU netiaspot (bridge) do tl-wdr3600
TP-W8960N vs TP-W8961ND
ObrazekObrazek


Beskit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 12 lut 2014, 12:06
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: Beskit » 23 sty 2015, 15:29

Dzięki, czyli w 2 tygodnie nastukałem 600 błędów CRC. To dużo czy mało ?
I jak to się ma do informacji z infolinii gdzie Pani powiedziała mi, że ilość błędów CRC na mojej linii to 47? Nie potrafiła podać czy to ilość narastająca, od rozpoczęcia synchronizacji czy dzienna, bo jak powiedziała tylko taki parametr widzi.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 sty 2015, 16:17

600 na 2 tygodnie to jest nic, to co panienka podała to podczas czasu jednej synchronizacji za pewne.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

MarNeo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 02 lis 2010, 11:55
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: MarNeo » 30 sty 2015, 13:03

Czy po aktualizacji można zaimportować plik ustawień z poprzedniej wersji? Czy trzeba ustawiać wszystko od zera?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości