Najnowszy fw do routerów DGT

Internet VDSL
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5048
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 sty 2015, 14:12

Powinien działać z poprzedniej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 30 sty 2015, 16:34

MarNeo pisze:Czy po aktualizacji można zaimportować plik ustawień z poprzedniej wersji? Czy trzeba ustawiać wszystko od zera?


Mi się coś tam srało z tym przywracaniem. W końcu poustawiałem od nowa wszystko.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

MarNeo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 02 lis 2010, 11:55
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: MarNeo » 30 sty 2015, 17:33

U mnie jeszcze lepiej, po aktualizacji wszystkie ustawienie pozostały, nie muszę nic robić oczywiście fw się zmienił.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 06 lut 2015, 2:22

Po raz kolejny zresetował mi się DGT. Tym razem miarka się przebrała i przywróciłem starszy soft: 120718.1609. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na starym sofcie nie chciał mi przyjąć zapisanych ustawień z nowego musiałem wszystko od nowa wprowadzać. Zrobi jeszcze raz taki numer i ląduje w śmietniku, a na biurku staje FUNBOX albo coś innego zakupie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5048
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 lut 2015, 8:25

Wgrywasz to nasze czy to od orange ? - bo z tego co widziałem to różne wersje.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 06 lut 2015, 9:08

Cały czas miałem ten najnowszy z stąd. Teraz wgrałem ten niby najnowszy z ftp DGT no i router wytrzymał tylko parę godzin bo czym znowu się zresetował. On chyba po prostu jest walnięty i tyle. Innego wytłumaczenia nie ma.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5048
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 lut 2015, 9:27

Te routery to jakieś nieporozumienie.
Nie tak dawno był przypadek na forum że po wgraniu softu już nie wstał w cale.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


rygiel1974
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 05 gru 2013, 16:37
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: rygiel1974 » 06 lut 2015, 18:35

To raczej zależy od tego jaki się trafi ja mam ponad rok i nie narzekam a nawet jestem zadowolony :grin:
Neostrada Fiber 80 Mb

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5048
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 lut 2015, 19:06

rygiel1974 pisze:To raczej zależy od tego jaki się trafi ja mam ponad rok i nie narzekam a nawet jestem zadowolony :grin:


Albo jakich funkcji się używa...
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


rygiel1974
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 05 gru 2013, 16:37
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: rygiel1974 » 06 lut 2015, 19:16

Też prawda
Neostrada Fiber 80 Mb

Obrazek


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 06 lut 2015, 20:50

No ja dużo nie wykorzystuje, a i tak się sypie. A tak go wszyscy wychwalali pod niebiosa .... Domyślam się że akurat ja trafiłem na felerną sztukę. Nie ma co od razu uogólniać ;)

Znalazłem na naszym forum dyskusje o tym samym problemie:
viewtopic.php?f=71&t=21257&start=15
Tam użytkownik SimooN doszedł że tak się dzieje przez zmianę hasła. Przy następnym resecie poustawiam wszystko od nowa lecz nie będę zmieniał hasła do routera i zobaczymy co wtedy będzie.
ObrazekObrazek


rygiel1974
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 05 gru 2013, 16:37
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: rygiel1974 » 07 lut 2015, 9:50

Nadal będę twierdził, że jak zawsze trafiają się różne sztuki ja mam hasło zmienione od początku i nie zresetował się nigdy ale spotkałem się też z takimi właśnie opiniami( na różnych forach) ,że brak zmiany hasła eliminuje restarty DGT
Neostrada Fiber 80 Mb

Obrazek


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 18 lut 2015, 16:07

Teraz już na 100% powiadam że DTG to badziew. Tym razem zawiecha WiFi i reset częściowych ustawień np przekierowania portów. Co dziwne nie zgubił ustawień DSL. Trzeba jednak rozglądać się za czymś innym. Hmm może używkę wypasłego Fritza za ok 300 zł ?

EDIT:
WiFi padło całkiem. DGT wylądował w śmietniku. Dobrze że wziąłem tego Funboxa. Na szybko stwierdzam że po menu Funbox jest 10x szybszy od DGT. To co chciałem to poustawiałem aż takich biednych opcji to on nie ma i bynajmniej działa.
ObrazekObrazek


przemo1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 wrz 2013, 15:14
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: przemo1 » 19 lut 2015, 10:06

Jakie masz parametry linii w porównaniu do DGT?
Obrazek


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Najnowszy fw do routerów DGT

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 19 lut 2015, 10:56

Funbox za dużo nie pokazuje. Zapięty jest na maxa SNR dla DOWN pokazuje 9,6 więc ciutk więcej.
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość