funbox problem z wifi

Internet VDSL

Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 04 paź 2014, 22:26

Witam, nie wiedziałem gdzie o tym pytać, więc zaczynam tutaj.Posiadam funboxa, na kablu sprawuje sie swietnie, jednak wifi jest doslownie nie wyczuwalne, chciałem pokazac to na speedtescie, ale speed test nawet nie wykrywa predkosci.Ktoś wie co się mogło stać? Dodam ze po wyjściu z domu technika który wszystko ustawiał, nie nie ruszałem.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 paź 2014, 23:04

Na różnych komputerach/telefonach jest tak samo ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 04 paź 2014, 23:21

tzn. na komputerze uzywam z kabla, bo mam stacjonarny komputer, laptopa nie mam.Wifi sprawdzalem na smartfonie, tablecie.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 05 paź 2014, 7:20

To spróbuj zmienić kanał wifi w funboxie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 05 paź 2014, 19:52

Na większości, pingi po 1000 .... 13kanałów


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 05 paź 2014, 20:14

A i dodam jeszcze że na wiekszości kanałów prędkość wysyłania jest o niebo lepsza, co to moze znaczyc

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 05 paź 2014, 20:58

Sprawdź jaki masz ping na kablu, radio przestaw z BGN na BG i sprawdź.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 07 paź 2014, 15:44

na kablu w kilku testach skacze miedzy 30-40 ping

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 paź 2014, 19:31

Przestawiałeś tryb pracy radia ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 07 paź 2014, 20:41

O jakie radio chodzi, bo niezbyt wiem o co chodzi?


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 07 paź 2014, 20:58

Chodzi o to ? Czy tu jest wszystko dobrze?
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 paź 2014, 21:22

Przestawić ustawienia standardu WIFI z "BGN" na "BG", co prawda wtedy zwolni do max 20Mb ale może chociaż zacznie działać.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 07 paź 2014, 23:31

Szukałem tego godzine w ustawieniach funboxa i tego nie znalazłem....

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 paź 2014, 7:57

Nie dość że badziewie to instrukcji nigdzie znaleźć nie można.
Przeniosę wątek w inne miejsce może ktoś kto go ma i coś wymyśli.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hermes97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 lip 2012, 21:24
Łącze: Dialog
Numer GG: 0

Re: funbox problem z wifi

Nieprzeczytany post autor: hermes97 » 08 paź 2014, 15:54

A jak nie to zadzwonie do nich, i się skonczy. kurka człowiek płaci a oni taki badziew dali, zapewniali że to lepsze od liveboxa

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości