VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Internet VDSL

Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 28 lut 2016, 20:51

Witam
Posiadam neo 80 w mojej miejscowości były modernizacje linii,(Lębork-Pomorskie), mieszkam w centrum i myslalem ze będę spokojnie wyciagal 60 ale w rzeczewistosci ledwo co lapie się na 30.
i moje pytanie czy da się więcej;

O linii ADSL
Status linii VDSL Podłączony
Standard VDSL VDSL2 Profile 17A
Szybkość transmisji wychodzącej 8568 kbps
Szybkość transmisji przychodzącej 37024 kbps
Tłumienie bliskiego końca 19.6 dB
Tłumienie dalekiego końca 19.6 dB
Margines SNR bliskiego końca 12.2 dB
Margines SNR dalekiego końca 12.2 dB
Licznik HEC 0
Oprogramowanie sprzętowe TPSA_v805E
Licznik ES 15 min 0
Błędy CRC 0
Licznik ES 1 dzień 0

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 29 lut 2016, 7:44

Wysokie tłumienie (linia długa), w dodatku wygląda na to że zadziałał DLM, albo były błędy na linii albo często router wyłączałeś. Powinno być ok 45-50Mb a masz tylko 37.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 29 lut 2016, 12:08

Mam dwa routery i podmieniałem, szybciej był funbox podlaczony ale tam mało danych jest na temat linii.


Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 29 lut 2016, 12:15

Jeśli chodzi o linie to ten temat pogłębiłem i dowiedziałem się ze były kilka lat temu modernizacje prowadzone, ze światłowód na mojej ulicy przebiega i tak naprawdę prawie w centrum mieszkam, a nie na obrzeżach. Dlatego jak dla mnie jest cos nie hallo i sprawę już w salonie zglosilem i maja się ze mna kontaktować. Co innego jak wiem ze linia która przechodzi jest w stanie na max 10 i jest w nie najlepszym stanie która pamięta czasy gierka to bym nie walczyl:D Mysle ze warto trochę być upierdliwy w orange bo tam mnie zapewniali ze te 80 wyciagne nawet jak by było te 50 to by mnie zadowalalo:)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 29 lut 2016, 14:32

Pytanie teraz o ilość błędów na linii, nie wiadomo czy DLM obciął bo się bawiłeś routerami czy błędami sypało.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 29 lut 2016, 15:36

Powiem ze trochę się bawiłem podmienialem i resetowałem :) a możesz mi wyjasnic co to jest DLM:)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 29 lut 2016, 17:14

fobos91 pisze:Powiem ze trochę się bawiłem podmienialem i resetowałem :) a możesz mi wyjasnic co to jest DLM:)


viewtopic.php?f=8&t=20086&hilit=DLM
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 29 lut 2016, 19:36

fobos91 pisze:ze światłowód na mojej ulicy przebiega i tak naprawdę prawie w centrum mieszkam, a nie na obrzeżach. Dlatego jak dla mnie jest cos nie hallo i sprawę już w salonie zglosilem i maja się ze mna kontaktować. Co innego jak wiem ze linia która przechodzi jest w stanie na max 10 i jest w nie najlepszym stanie która pamięta czasy gierka to bym nie walczyl:D Mysle ze warto trochę być upierdliwy w orange bo tam mnie zapewniali ze te 80 wyciagne nawet jak by było te 50 to by mnie zadowalalo:)


I co z tego, że centrum miasta ??

Ja mieszkam na wsi 1400 mieszkańców i mam prawie 80. U mnie w chodniku leży światłowód, ale on leci do następnej centrali, a nie podpina ludzi
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 29 lut 2016, 19:45

marcin_ketrzyn pisze:
fobos91 pisze:ze światłowód na mojej ulicy przebiega i tak naprawdę prawie w centrum mieszkam, a nie na obrzeżach. Dlatego jak dla mnie jest cos nie hallo i sprawę już w salonie zglosilem i maja się ze mna kontaktować. Co innego jak wiem ze linia która przechodzi jest w stanie na max 10 i jest w nie najlepszym stanie która pamięta czasy gierka to bym nie walczyl:D Mysle ze warto trochę być upierdliwy w orange bo tam mnie zapewniali ze te 80 wyciagne nawet jak by było te 50 to by mnie zadowalalo:)


I co z tego, że centrum miasta ??

Ja mieszkam na wsi 1400 mieszkańców i mam prawie 80. U mnie w chodniku leży światłowód, ale on leci do następnej centrali, a nie podpina ludzi

A co ma wieś do centrum. To że masz szczęście jeśli chodzi o łącze to nie oznacza ze osoba która mieszka w centrum po modernizacji linii nie może mieć chociaż 50. Wg takich osób jak ty jest mniej niż 1%:)


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 29 lut 2016, 19:54

Na pewno więcej niż 1% ;) Kolega mieszka na innej wsi, 9 bloków i ma parametry na 110mb :D
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 01 mar 2016, 19:40

fobos91

A witam kolegę. A nawet mieszkam blisko Lęborka,
Co do prędkości to w NEO liczy się odległość od centrali po kablach.
Światłowód to jest do centrali tylko takiej stacjonarnej lub ONU.
Mam nawet gdzieś spis central.
2+2=4

Obrazek


Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 02 mar 2016, 19:38

A witam:) aha rozumiem, o tak z ciekawości bys podał ten spis centrali szukałem go na ulicy ale nie mogę znalesci:D

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 02 mar 2016, 22:29

Wysyłam na pw info o centralach w Lęborku
2+2=4

Obrazek


Topic author
fobos91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 lut 2016, 20:35
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: VDSL Czy da sie wiecej no 80:)

Nieprzeczytany post autor: fobos91 » 06 mar 2016, 17:31

Dzieki wielkie:)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości