jaki kabel telefoniczny

Internet VDSL
Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 1:10

Witaj

Który polecacie kabel telefoniczny do VDSL.


ps jestem osoby gluchoniemy
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2016, 8:08

casperpl pisze:Witaj

Który polecacie kabel telefoniczny do VDSL.


ps jestem osoby gluchoniemy


Na odległości do 30m starczy normalny YTKSY 2x2x0,5.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 13:21

best-boy pisze:
casperpl pisze:Witaj

Który polecacie kabel telefoniczny do VDSL.


ps jestem osoby gluchoniemy


Na odległości do 30m starczy normalny YTKSY 2x2x0,5.


to ma 4 żyły ?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2016, 13:33

Ma 4 ale używa się 2 tak jak wszędzie, (jednej pary). Można kupić jedno parowy ale cena prawie taka sama a jak coś się stanie to jest przesrane.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 15:57

best-boy pisze:Ma 4 ale używa się 2 tak jak wszędzie, (jednej pary). Można kupić jedno parowy ale cena prawie taka sama a jak coś się stanie to jest przesrane.


kazda kabel sa dobry nic stało, sprawdziłem mam 4 zyły czy jest ok ?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2016, 20:18

casperpl pisze:
best-boy pisze:Ma 4 ale używa się 2 tak jak wszędzie, (jednej pary). Można kupić jedno parowy ale cena prawie taka sama a jak coś się stanie to jest przesrane.


kazda kabel sa dobry nic stało, sprawdziłem mam 4 zyły czy jest ok ?


Nie ważne ile żył może być 2 a może być 4, są jakieś oznaczenia na izolacji kabla ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 20:26

best-boy pisze:
casperpl pisze:
best-boy pisze:Ma 4 ale używa się 2 tak jak wszędzie, (jednej pary). Można kupić jedno parowy ale cena prawie taka sama a jak coś się stanie to jest przesrane.


kazda kabel sa dobry nic stało, sprawdziłem mam 4 zyły czy jest ok ?


Nie ważne ile żył może być 2 a może być 4, są jakieś oznaczenia na izolacji kabla ?


http://allegro.pl/kabel-telefoniczny-cz ... 93223.html to chyba takie ale takie samo kolor
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2016, 20:41

Jeśli to tzw. zwykły płaski kabel to nie nadaje się do VDSLa.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 20:43

best-boy pisze:Jeśli to tzw. zwykły płaski kabel to nie nadaje się do VDSLa.


ok jeśli przyjdź technika będę pokaz jego.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2016, 20:46

Na kablu YTKSY jest napisane, jeśli nic nie jest napisane to na 100% płaski i nadaje się najwyżej do telefonu, będzie miał bardzo duże tłumienie i szumy na VDSL.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 20:48

best-boy pisze:Na kablu YTKSY jest napisane, jeśli nic nie jest napisane to na 100% płaski i nadaje się najwyżej do telefonu, będzie miał bardzo duże tłumienie i szumy na VDSL.


okej dzieki, ale nie mam zaciskarka, jak to trzeba
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2016, 21:01

Zobaczymy co technik wymyśli, czasami dają swój kabel ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 26 mar 2016, 21:16

best-boy pisze:Zobaczymy co technik wymyśli, czasami dają swój kabel ;)


no moze ciekawe.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Topic author
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontakt:

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: casperpl » 01 kwie 2016, 20:10

6pc wtyk pasuje do funbox ?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki kabel telefoniczny

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 01 kwie 2016, 20:37

Co to za wtyk, pierwsze słyszę ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości