funbox dziwny problem

Internet VDSL
Awatar użytkownika
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontaktowanie:

funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: casperpl » 31 mar 2016, 12:19

Witam

problem ostatnie w nocy jest ok, wstałem i sprawdziłem nie działa pod konfiguracja funbox ip. A reset kompie, winsock... itp wifi tez nie pomoze.

http://i.imgur.com/VfuYREp.png
ObrazekObrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4942
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 31 mar 2016, 21:43

Przywróć ustawienia fabryczne i skonfiguruj od nowa.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontaktowanie:

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: casperpl » 31 mar 2016, 22:42

best-boy pisze:Przywróć ustawienia fabryczne i skonfiguruj od nowa.


juz tak owszem zrobiłem i dziala
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4942
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 01 kwie 2016, 6:14

Być może była jakaś aktualizacja softu i się wysypał, ten typ tak ma ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontaktowanie:

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: casperpl » 01 kwie 2016, 14:25

best-boy pisze:Być może była jakaś aktualizacja softu i się wysypał, ten typ tak ma ;)


no tak sprawdziłem są nowszy wersje... oprogramowanie chyba wyrabia.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontaktowanie:

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: casperpl » 04 kwie 2016, 22:46

już reinstalacja system juz działa i git, bo wina sterownika :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4942
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 05 kwie 2016, 6:09

Dziwne że się sam zepsuł no ale git ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontaktowanie:

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: casperpl » 07 kwie 2016, 23:11

http://prntscr.com/apgvt5

czemu każda inne strona ani email nie działa na upload, tam ma na koncu xxxxx@neostrada.pl/ipv6 a moze usuwaj ipv6 ?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4942
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 08 kwie 2016, 6:24

Jedno nie ma związku z drugim ale ipv6 możesz usunąć.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika
casperpl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 gru 2007, 2:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: ZG
Kontaktowanie:

Re: funbox dziwny problem

Nieprzeczytany postautor: casperpl » 08 kwie 2016, 11:00

best-boy pisze:Jedno nie ma związku z drugim ale ipv6 możesz usunąć.


usunąłem i wszystko git.
ObrazekObrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Neostrada Fiber”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość