Puszka telefoniczna

Internet VDSL

Topic author
demo1
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 21 mar 2014, 14:37
Numer GG: 0

Puszka telefoniczna

Nieprzeczytany post autor: demo1 » 19 lip 2016, 17:30

Witajcie, chcialbym zapytac o pewien szczegół

mam u siebie zamontowaną taką o to puszkę i z tak podlaczonymi kablami:

http://iv.pl/images/10828006648687261687.png

lecz znalazlem na forum jak ktoś ma zamontowane tak kable:



co to zmienia ? czy jak kabel od linii ktory mam wpiety z lewej strony na dole muszę odciąć kostkę i wpiąć tak jak na zdjęciu powyżej w tę szynę środkową ?

co to zmieni ? do czego jest ta szara szyna na środku ?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Puszka telefoniczna

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 lip 2016, 20:15

To nie ma różnicy, używa się albo szybkozłączek (szarej szyny) albo rj'tek, ale powiedz mi jakim cudem na wyjściu modemowym masz kilka kabli i do czego one idą??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
demo1
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 21 mar 2014, 14:37
Numer GG: 0

Re: Puszka telefoniczna

Nieprzeczytany post autor: demo1 » 20 lip 2016, 20:16

Dzięki,

Jeden idzie do modemu a drugi na fax (z filtrem oczywiście)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Puszka telefoniczna

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 20 lip 2016, 21:37

Fax nie może być podłączony pod wyjście modem, może zrywać połączenie internetu w trakcie wysyłania faksu i na pewno obniża parametry, fax podłącza się pod wyjście phone.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
demo1
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 21 mar 2014, 14:37
Numer GG: 0

Re: Puszka telefoniczna

Nieprzeczytany post autor: demo1 » 21 lip 2016, 21:23

Tak wiem że w gniazdo phone, Ale sprawdzałem w jedno i drugie gniazdo, bez różnicy - parametry te same , nic nie zrywa
a mam fax w miejsce modemu gdyż ten trójnik by mi nie wszedł w gniazdo phone (obudowa tej puszki by przeszkadzała)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość