Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Internet VDSL
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 22 gru 2016, 9:13

Musi działać po awarii zasilania, głupie pytanie ;)
Przywróć ustawienia fabryczne, wgraj najnowszy soft, skonfiguruj od nowa.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


slawomir 273
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2016, 4:08
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: slawomir 273 » 22 gru 2016, 9:53

Tak robiłem wgrałem najnowszy soft i resecie nie działa.Po konsultacji z pomocą Asusa wgrałem starszą wersję softu też nie działa.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 22 gru 2016, 10:20

Cos źle ustawiasz, bo u mnie działa z najnowszym.
Obrazek
Sprzęt : Huawei B525 :grin:
intel dual band wireless-ac 7260


slawomir 273
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2016, 4:08
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: slawomir 273 » 22 gru 2016, 10:33

januszvdsl2 pisze:Cos źle ustawiasz, bo u mnie działa z najnowszym.
Obrazek


Mam prośbę odłącz na chwilę zasilanie i zobacz czy się zsynchronizuje internet i będzie działał.U mnie w panelu palą się na zielono ale internetu nie mam po kablu i po wifi.Muszę wejść do ustawień WAN i na dole zatwierdzę ok wtedy internet działa.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 22 gru 2016, 10:44

Nie ma potrzeby odłączać zasilania zobacz czy masz tak ustawione ?
Obrazek
Obrazek
Sprzęt : Huawei B525 :grin:
intel dual band wireless-ac 7260


slawomir 273
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2016, 4:08
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: slawomir 273 » 22 gru 2016, 10:47

Mam wszystko ustawione jak wyżej i po odłączeniu zasilania jest tak jak pisałem.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 22 gru 2016, 11:00

slawomir 273 pisze:Mam wszystko ustawione jak wyżej i po odłączeniu zasilania jest tak jak pisałem.

Wyłączyłem zasilanie na około 1 min i nie ma problemu wszystko dziala, a jaki masz login do Neostrady @neostrada.pl czy @neostrada.pl/ipv6 ?
Obrazek
Sprzęt : Huawei B525 :grin:
intel dual band wireless-ac 7260


slawomir 273
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2016, 4:08
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: slawomir 273 » 22 gru 2016, 11:17

neostrada.pl

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 22 gru 2016, 11:28

Pokaz jak masz po ustawiane ?
Sprzęt : Huawei B525 :grin:
intel dual band wireless-ac 7260


slawomir 273
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2016, 4:08
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: slawomir 273 » 22 gru 2016, 12:22

Już go spakowałem jadę oddać lub wymienić kupiony 20,12 pomoc techniczna Asusa po 1,5 godz się poddała powiedzieli że jest wada fabryczna nadaje się do wymiany.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 22 gru 2016, 13:31

Masz ustawione connect always on, czy może connect on demand albo coś podobnego?
Chociaż skoro oddałeś to już nie ma znaczenia.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


a30dam
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 07 maja 2017, 10:34
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: a30dam » 07 maja 2017, 10:43

Witam , u mnie występuje ten sam problem co jakiś czas po zaniku zasilania modem nie chce wstać , pomaga reset , ponowne wgranie ustawień , no i kontakt z działem technicznym neostrady. Ale od wczoraj mam problem z brakiem synchronizacji łącza , próbowałem wszystkiego , wgrałem najnowszy soft 3.0.0.4.380_7361 i nic . Czekam na technika ma sprawdzić linię . Moja prośba do osób znających problem , które poradziły sobie z nim podajcie screen waszych ustawień z zakładki administracja - ustawienia DSL. Pozdrawiam

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Witam kto ma Ruter Asus DSL-AC68U ???

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 maja 2017, 13:00

Zresetuj go przyciskiem na obudowie.
Przytrzymaj przycisk reset do czasu aż kontrolka zasilania zacznie migać.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości