Czy osoby które mają ruter Asus dsl-ac68U mają wpisane /ipv6

Internet VDSL

Topic author
Dominic
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 21 lip 2016, 10:05
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Czy osoby które mają ruter Asus dsl-ac68U mają wpisane /ipv6

Nieprzeczytany post autor: Dominic » 24 lip 2016, 14:40

Witam czy osoby które mają Asusa moją w swoim loginie dopisane /ipv6 ??? czy nie ??? macie w ustawianiach asusa włączone ipv6 ??? czy wyłączone ? . Ja nie dopisałem tej końcówki i mam wyłączone czy to dobrze ?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy osoby które mają ruter Asus dsl-ac68U mają wpisane /ipv6

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 lip 2016, 15:09

ipv6 nic nie zmienia, daj sobie spokój. A już na pewno nie wpływa na synchronizację i szybkość.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


theded
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 28 wrz 2015, 12:21
Numer GG: 0

Re: Czy osoby które mają ruter Asus dsl-ac68U mają wpisane /ipv6

Nieprzeczytany post autor: theded » 17 lip 2017, 16:18

Oj zmienia zmienia, tyle że na niekorzyść. Teoretycznie większość klientów korzysta z ipv4 więc jeśli dana strona www pracuje też w nowym standardzie to możesz mieć do niej szybszy dostęp (mniejsze obciążenie nowego standardu). W praktyce miałem tak, że na googla nie mogłem wejść, niektóre strony miały koszmarne pingi. Support potwierdził moje przypuszczenia, trzeba wpisać login bez końcówki ipv6 i wszystko "wraca do normy". Ogólnie założenia są fajne ale wykonanie na razie leży.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości