ASUS DSL-AC68U port ETH1

Internet VDSL
wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany postautor: wojzuk » 07 wrz 2016, 14:56

Witam,
mam pytanie czy u was w asusach ac68u działa pierwszy port ETH?
Bo u mnie nie, i zastanawiam się czy na serwis mam go słać czy wina softu, ustawień (ale nic nie widzę takowego).
Soft 3.0.0.4.380_3281-g54348d0
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 07 wrz 2016, 15:00

Może masz do niego przypisany jakiś VLAN, wtedy nie będzie internetu.
Weź go przywróć do fabryki, może mu się poprawi...
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany postautor: wojzuk » 07 wrz 2016, 15:09

port w ogóle nie działa nawet jak przypisze się adresacje IP w komputerze.
gdzie te vlany niby się ustawia? ja żadnych napewno nie konfigurowałem.
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 08 wrz 2016, 6:24

Kontrolka portu w ogóle się zapala czy nie?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany postautor: wojzuk » 08 wrz 2016, 10:28

puściłem fabrycznego restarta, i port zaczął działać ale muszę to jeszcze potestować bo coś mi się to niepodoba.
poboczne pytanko jaka jest akceptowalna ilość błędów CRC na linii w downstream na dobę? mi się zbiera około 100-150
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 08 wrz 2016, 12:48

Do tysiąca na dobę nie masz się czym przejmować.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Neostrada Fiber”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość