ASUS DSL-AC68U port ETH1

Internet VDSL

Topic author
wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany post autor: wojzuk » 07 wrz 2016, 15:56

Witam,
mam pytanie czy u was w asusach ac68u działa pierwszy port ETH?
Bo u mnie nie, i zastanawiam się czy na serwis mam go słać czy wina softu, ustawień (ale nic nie widzę takowego).
Soft 3.0.0.4.380_3281-g54348d0
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 wrz 2016, 16:00

Może masz do niego przypisany jakiś VLAN, wtedy nie będzie internetu.
Weź go przywróć do fabryki, może mu się poprawi...
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany post autor: wojzuk » 07 wrz 2016, 16:09

port w ogóle nie działa nawet jak przypisze się adresacje IP w komputerze.
gdzie te vlany niby się ustawia? ja żadnych napewno nie konfigurowałem.
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 wrz 2016, 7:24

Kontrolka portu w ogóle się zapala czy nie?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany post autor: wojzuk » 08 wrz 2016, 11:28

puściłem fabrycznego restarta, i port zaczął działać ale muszę to jeszcze potestować bo coś mi się to niepodoba.
poboczne pytanko jaka jest akceptowalna ilość błędów CRC na linii w downstream na dobę? mi się zbiera około 100-150
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: ASUS DSL-AC68U port ETH1

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 wrz 2016, 13:48

Do tysiąca na dobę nie masz się czym przejmować.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości