Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Internet VDSL

kwgecbusa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 11 lip 2014, 14:55
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany post autor: kwgecbusa » 04 lut 2018, 22:18

_akir_ pisze:Cześć
Mam od wczoraj D7800 + Neostrada do 80Mb i powiem szczerze że to pierwszy router z którym mam problem na konfiguracji.
Ustawiłem wszystko tak jak radekthc ale u mnie sie nie łączy
Login sprawdzałem w opcji @neostrada.pl i @neostrada.pl/ipv6, nawet przez portal zmieniłem hasło (tak dla pewności) - w logu routera (chociaż cieżko nazwać to logiem) brak informacji co jest powodem.
Router łapie synchro na linii.
Czy tam coś jeszcze trzeba ustawić odnosnie IPV6 ?
Firmware ostatni dostepny na stronie netgeara, ale zastanawiam się nad wrzuceniem czegoś innego


Jako były użytkownik tego padła , mam dla Ciebie radę: skoro masz go od wczoraj to może jeszcze masz szansę go zwrócić.
Zapewniam Cię , że to dopiero początek Twoich z tym sprzętem problemów. Też mieszkam na wsi i też moja Neo nie jest zachwycająca parametrami. Ja wytrzymałem dwa miesiące i dałem spokój.

Wiem , że to nie jest odpowiedź na Twoje pytania ale zastanów się.
Za te pieniądze(a nawet mniej) kupisz kilka razy lepszy sprzęt.
pozdrawiam
Krzysiek


_akir_
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 01 lut 2018, 7:59
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany post autor: _akir_ » 05 lut 2018, 14:57

kwgecbusa lepiej kupic Asus DSL-AC88U ?


_akir_
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 01 lut 2018, 7:59
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany post autor: _akir_ » 05 lut 2018, 19:03

temat się rozwiązał
przetestowałem połączenie od usera rejestracja@neostrada.pl - zadziałało
zadzwoniłem to telezłodzieja aby mi wygenerowali z systemu nowe hasło - i teraz działa
nawiązując do postu kwgecbusa - to ten router nie jest takim padłem jak sie wydaje (mialem duzo innych gorszych) kupiłem go w sumie tez ze wzgledu na to ze w tym roku bede miec polozony swiatłowód a ten router ma 1Gb WAN no i całkiem niezłe 5Ghz


kwgecbusa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 11 lip 2014, 14:55
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany post autor: kwgecbusa » 06 lut 2018, 9:03

_akir_ pisze:kwgecbusa lepiej kupic Asus DSL-AC88U ?


Absolutnie NIE.

DSL-AC88U jest bardzo dobry ale zbyt drogi w stosunku do tego co oferuje (to subiektywna ocena). Uważam , że najlepszym kompromisem między możliwościami i ceną jest DSL-AC68U.
Miałem go półtora roku i gdyby moje ciągoty do nowości nie zwyciężyły, do dziś stałby na moim biurku.
pozdrawiam
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 06 lut 2018, 9:17 przez kwgecbusa, łącznie zmieniany 1 raz.


kwgecbusa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 11 lip 2014, 14:55
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany post autor: kwgecbusa » 06 lut 2018, 9:16

_akir_ pisze:temat się rozwiązał
przetestowałem połączenie od usera rejestracja@neostrada.pl - zadziałało
zadzwoniłem to telezłodzieja aby mi wygenerowali z systemu nowe hasło - i teraz działa
nawiązując do postu kwgecbusa - to ten router nie jest takim padłem jak sie wydaje (mialem duzo innych gorszych) kupiłem go w sumie tez ze wzgledu na to ze w tym roku bede miec polozony swiatłowód a ten router ma 1Gb WAN no i całkiem niezłe 5Ghz


Określenia "padło" użyłem pod wpływem emocji które to urządzenie wzbudzało przez dwa miesiące użytkowania i odnosi się do egzemplarza który nabyłem.:)
Życzę Ci byś użytkował ten sprzęt jak najdłużej bezawaryjnie i komfortowo.
pozdrawiam
Krzysiek


_akir_
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 01 lut 2018, 7:59
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Konfiguracja NETGEAR Router D7800 z Neostradą Fiber

Nieprzeczytany post autor: _akir_ » 06 lut 2018, 13:16

kwgecbusa pisze:
_akir_ pisze:temat się rozwiązał
przetestowałem połączenie od usera rejestracja@neostrada.pl - zadziałało
zadzwoniłem to telezłodzieja aby mi wygenerowali z systemu nowe hasło - i teraz działa
nawiązując do postu kwgecbusa - to ten router nie jest takim padłem jak sie wydaje (mialem duzo innych gorszych) kupiłem go w sumie tez ze wzgledu na to ze w tym roku bede miec polozony swiatłowód a ten router ma 1Gb WAN no i całkiem niezłe 5Ghz


Określenia "padło" użyłem pod wpływem emocji które to urządzenie wzbudzało przez dwa miesiące użytkowania i odnosi się do egzemplarza który nabyłem.:)
Życzę Ci byś użytkował ten sprzęt jak najdłużej bezawaryjnie i komfortowo.
pozdrawiam
Krzysiek



póki co działa całkiem nieźle :)
mam nadzieje że jak przerzuca mnie na FTTH to konfiguracja na WAN pójdzie sprawnie i nie bede zmuszony do korzystania z gównianego sprzętu orange :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości