Strona 1 z 3

Captcha

: 24 lut 2015, 14:49
autor: ewela90
Witam,
Czy ktoś z użytkowników AERO zdecydował się na zapłacenie 5 zł za internet bez kodów Captcha? Jak to funkcjonuje?

Re: Captcha

: 28 lut 2015, 11:48
autor: tomek20
Cześć. Funkcjonuje to tak tragicznie jak i przed. Tyle tylko, że przed wykupieniem wpisujesz co godzinę kod. Po wykupieniu jest bez kodu za tyle ile masz wykupionego transferu. Prędkość ta sama. W centrum Gdyni non stop mi zrywało połączenie. wiec zdecydowałem się za 15 zł na 6 gb transferu w play i mam już spokój od tego dziadostwa

Re: Captcha

: 03 mar 2015, 12:01
autor: marcuss71
o dzięki za info !

Re: Captcha

: 04 mar 2015, 18:48
autor: wojbest
dokładnie tak. Szkoda 5zł, działa tak samo, tyle że musisz zapłącić:) nie opłaca sie

Re: Captcha

: 07 mar 2015, 13:45
autor: marek35
po wprowadzeniu captcha aero kompletnie stało sie nieprzyjazne użytkownikowi. niestety ale miałobyć dormowe a wyszło jak zwykle w tym kraju.

Re: Captcha

: 07 mar 2015, 20:07
autor: best-boy
marek35 pisze:po wprowadzeniu captcha aero kompletnie stało sie nieprzyjazne użytkownikowi. niestety ale miałobyć dormowe a wyszło jak zwykle w tym kraju.


Captcha jest po to żeby sobie ludzie nie robili z aero domowego internetu.

To tak jakby pisać że w MOPSowej jadłodajni nie dają na obiad golonki i setki wódki.

Re: Captcha

: 07 mar 2015, 23:24
autor: hanti
Jak nie domowy to jaki ? Proponuja raczej do aero normalne modemy gsm a nie komorki z 2 slotami na karte sim..

Re: Captcha

: 07 mar 2015, 23:31
autor: bartek85
Jak by na tym aero nie robili mirroringu internetu to by nie wprowadzali śmiesznych zabezpieczeń.

Re: Captcha

: 08 mar 2015, 18:00
autor: hanti
mogli po prostu ograniczac do 128kbit czy nawet 64kbit po sciagnieciu ilustam GB

Re: Captcha

: 10 mar 2015, 19:55
autor: gallanonim
Ja również korzystałem z karty Aero 2 i było fajnie do póki gdy wprowadzili wpisywania kodu. Stało sie to bardzo uciążliwe i musiałem zrezygnować bo nie dało rady.;) pozdrawiam

Re: Captcha

: 13 mar 2015, 11:55
autor: marekmarko
aero w założeniu miało służyć chyba jako taka ostatnia deska ratunku kiedy nie można połączyć się z siecią w żaden inny sposób także nie ma się co dziwić że trzeba się bawić z kodami.

Re: Captcha

: 13 mar 2015, 13:31
autor: TytusXP
Nie byłoby problemu, gdyby Dzieci Neo nie postawiły sobie za punkt honoru zrobić pełny back-up całego Internetu za pomocą Aero2.
To miał być Net "awaryjny", ewentualnie dodatkowy do komórek aby bez strachu zajrzeć od czasu do czasu na pocztę, Pudelka, czy Twarzoksiążkę, albo kupić bilet MPK przez smartfona, a nie po to, aby zasysać Torrenty 24/7/365.

Ludzie sobie nawet kamery IP ustawiali na tym Aero2, bo w zmodyfikowanym sofcie włączali auto wznawianie połączenia i w domku letniskowym w Bieszczadach mieli kamery IP do monitorowania aktywności niedźwiedzi w ogródku. (osobiście znam taki przypadek) Więc jak ktoś zamiast generować miesięcznie ruch na poziomie max 1GB, generowali ponad 20GB, to się Aerozol wnerwił, bo mu łącza nie wyrabiały i brakowało puli IP dla wszystkich userów (przez właśnie auto-wznawianie). Efekt jest jaki jest.

Jeszcze scenariusz może być taki, że Aero2 miało przyzwyczaić ludzi do Internetu mobilnego, potem captcha miało ich wkurzyć i w ten sposób nakłonić do kupienia komercyjnej oferty. Wszak, o ile się nie mylę, za spółką stoi chyba pan Solorz-Żak, a do filantropów on nie należy, tylko raczej do kasty biznesmenów.

Re: Captcha

: 13 mar 2015, 16:30
autor: redmode88
Obecnie korzystam z AERO2. Muszę przyznać, że smutno mi na wieść, że darmowa wersja funkcjonuje do 2016 roku, owszem, captcha słabe, ale to się włącza co godzinę, można to znieść. Moim zdaniem opcja płatna niezbyt korzystna, już lepiej wziąć internet od normalnego operatora typu t-mobile itd. A kody - bez przesady, nie jest to wyjątkowo męczące.

Re: Captcha

: 14 mar 2015, 13:24
autor: franek90
Mysle ze to wlaczanie co godzine mozna zniesc. Gorzej jak nie łapie sieć w naprawde duzych miastach i najczesciej nie wiadomo czemu...

Re: Captcha

: 17 mar 2015, 11:57
autor: gandala
opcja płatna dla mnie odpada, bezpłatnie jest to fajne rozwiązanie ale jakość nie jest aż tak rewelacyjna żeby mogła konkurować z klasycznymi rozwiązaniami.