Captcha

BDI - Bezpłatny dostęp do Internetu
ewela90
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 19 lut 2015, 22:40
Łącze: Neostrada
Numer GG: 34059353

Captcha

Nieprzeczytany postautor: ewela90 » 24 lut 2015, 14:49

Witam,
Czy ktoś z użytkowników AERO zdecydował się na zapłacenie 5 zł za internet bez kodów Captcha? Jak to funkcjonuje?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


tomek20
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 24 lut 2015, 10:57
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: tomek20 » 28 lut 2015, 11:48

Cześć. Funkcjonuje to tak tragicznie jak i przed. Tyle tylko, że przed wykupieniem wpisujesz co godzinę kod. Po wykupieniu jest bez kodu za tyle ile masz wykupionego transferu. Prędkość ta sama. W centrum Gdyni non stop mi zrywało połączenie. wiec zdecydowałem się za 15 zł na 6 gb transferu w play i mam już spokój od tego dziadostwa

marcuss71
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 03 mar 2015, 11:59
Łącze: Multimo
Numer GG: 2271209

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: marcuss71 » 03 mar 2015, 12:01

o dzięki za info !

wojbest
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 04 mar 2015, 18:46
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: wojbest » 04 mar 2015, 18:48

dokładnie tak. Szkoda 5zł, działa tak samo, tyle że musisz zapłącić:) nie opłaca sie

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


marek35
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 03 mar 2015, 12:49
Numer GG: 6987552

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: marek35 » 07 mar 2015, 13:45

po wprowadzeniu captcha aero kompletnie stało sie nieprzyjazne użytkownikowi. niestety ale miałobyć dormowe a wyszło jak zwykle w tym kraju.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4918
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 07 mar 2015, 20:07

marek35 pisze:po wprowadzeniu captcha aero kompletnie stało sie nieprzyjazne użytkownikowi. niestety ale miałobyć dormowe a wyszło jak zwykle w tym kraju.


Captcha jest po to żeby sobie ludzie nie robili z aero domowego internetu.

To tak jakby pisać że w MOPSowej jadłodajni nie dają na obiad golonki i setki wódki.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

hanti
Bywalec
Bywalec
Posty: 581
Rejestracja: 09 cze 2008, 23:15
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: hanti » 07 mar 2015, 23:24

Jak nie domowy to jaki ? Proponuja raczej do aero normalne modemy gsm a nie komorki z 2 slotami na karte sim..
netia CU netiaspot (bridge) do tl-wdr3600
TP-W8960N vs TP-W8961ND
ObrazekObrazek

bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: bartek85 » 07 mar 2015, 23:31

Jak by na tym aero nie robili mirroringu internetu to by nie wprowadzali śmiesznych zabezpieczeń.
ObrazekObrazek

hanti
Bywalec
Bywalec
Posty: 581
Rejestracja: 09 cze 2008, 23:15
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: hanti » 08 mar 2015, 18:00

mogli po prostu ograniczac do 128kbit czy nawet 64kbit po sciagnieciu ilustam GB
netia CU netiaspot (bridge) do tl-wdr3600
TP-W8960N vs TP-W8961ND
ObrazekObrazek

gallanonim
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 10 mar 2015, 19:36
Łącze: Neostrada
Numer GG: 44029108

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: gallanonim » 10 mar 2015, 19:55

Ja również korzystałem z karty Aero 2 i było fajnie do póki gdy wprowadzili wpisywania kodu. Stało sie to bardzo uciążliwe i musiałem zrezygnować bo nie dało rady.;) pozdrawiam

marekmarko
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 13 mar 2015, 11:49
Numer GG: 23165

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: marekmarko » 13 mar 2015, 11:55

aero w założeniu miało służyć chyba jako taka ostatnia deska ratunku kiedy nie można połączyć się z siecią w żaden inny sposób także nie ma się co dziwić że trzeba się bawić z kodami.

TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontaktowanie:

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: TytusXP » 13 mar 2015, 13:31

Nie byłoby problemu, gdyby Dzieci Neo nie postawiły sobie za punkt honoru zrobić pełny back-up całego Internetu za pomocą Aero2.
To miał być Net "awaryjny", ewentualnie dodatkowy do komórek aby bez strachu zajrzeć od czasu do czasu na pocztę, Pudelka, czy Twarzoksiążkę, albo kupić bilet MPK przez smartfona, a nie po to, aby zasysać Torrenty 24/7/365.

Ludzie sobie nawet kamery IP ustawiali na tym Aero2, bo w zmodyfikowanym sofcie włączali auto wznawianie połączenia i w domku letniskowym w Bieszczadach mieli kamery IP do monitorowania aktywności niedźwiedzi w ogródku. (osobiście znam taki przypadek) Więc jak ktoś zamiast generować miesięcznie ruch na poziomie max 1GB, generowali ponad 20GB, to się Aerozol wnerwił, bo mu łącza nie wyrabiały i brakowało puli IP dla wszystkich userów (przez właśnie auto-wznawianie). Efekt jest jaki jest.

Jeszcze scenariusz może być taki, że Aero2 miało przyzwyczaić ludzi do Internetu mobilnego, potem captcha miało ich wkurzyć i w ten sposób nakłonić do kupienia komercyjnej oferty. Wszak, o ile się nie mylę, za spółką stoi chyba pan Solorz-Żak, a do filantropów on nie należy, tylko raczej do kasty biznesmenów.

redmode88
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 13 mar 2015, 16:28
Numer GG: 5466987

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: redmode88 » 13 mar 2015, 16:30

Obecnie korzystam z AERO2. Muszę przyznać, że smutno mi na wieść, że darmowa wersja funkcjonuje do 2016 roku, owszem, captcha słabe, ale to się włącza co godzinę, można to znieść. Moim zdaniem opcja płatna niezbyt korzystna, już lepiej wziąć internet od normalnego operatora typu t-mobile itd. A kody - bez przesady, nie jest to wyjątkowo męczące.

franek90
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 14 mar 2015, 10:19
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: franek90 » 14 mar 2015, 13:24

Mysle ze to wlaczanie co godzine mozna zniesc. Gorzej jak nie łapie sieć w naprawde duzych miastach i najczesciej nie wiadomo czemu...

gandala
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 17 mar 2015, 11:52
Numer GG: 0

Re: Captcha

Nieprzeczytany postautor: gandala » 17 mar 2015, 11:57

opcja płatna dla mnie odpada, bezpłatnie jest to fajne rozwiązanie ale jakość nie jest aż tak rewelacyjna żeby mogła konkurować z klasycznymi rozwiązaniami.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Aero2”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość