ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 30 gru 2010, 20:43

Bo :

a) router się uparł,że chce utrzymać margines 13,a nie koło 8
b) mieszkasz za daleko od centrali żeby mieć 20
c) pracujesz w trybie G,DMT (ADSL) a nie ADSL2+. W 2+ miałbyś szansę na pełne 6,ale raczej nic ponad. Spróbuj w routerku wymusić łączenie się w ADSL2+.
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


rafak44
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 30 gru 2010, 19:20
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: rafak44 » 30 gru 2010, 21:17

Przede wszystkim dzięki za odpowiedz .Na ruterze TP-link zrywa połączenia co chwila teraz pentagram i takie dane łączenie się w ADSL2+ wymuszone

SNR Margin: 12.5 22.0 db

Line Attenuation: 37.5 19.5 db

Data Rate: 6144 640 kbps


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 30 gru 2010, 23:12

Zadzwoń do TP i poproś o zdjęcie ograniczenia prędkości synchronizacji to zawsze będzie nieco więcej... Bo teraz widać, że ustawili sami synchronizację.
Obrazek


han666
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 19 lut 2011, 18:10
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: han666 » 19 lut 2011, 18:13

Downstream Upstream

SNR Margin: 21.7 30.5db

Line Attenuation: 39.0 18.1db

Data Rate: 2496 319kbps

Max Rate: 13420 360kbps

POWER: 18.3 10.3dbm

CRC: 772 57

Czy 6 MB/s da radę na tych parametrach?


damianek213
Bywalec
Bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 03 sty 2010, 0:27
Łącze: Modem
Numer GG: 7832861

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: damianek213 » 19 lut 2011, 18:19

6 poleci spokojnie , ja bym się zastanawiał też nad opcją 10 Mb/s :)
Pracownik TP Teltech :)
Radiówka 8/2 Mb/s :)
Obrazek


mniek991
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 17 maja 2011, 22:05
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: mniek991 » 17 maja 2011, 22:08

Na jaką prędkość mogę liczyć na tym łączu ?

Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 1056
Szybkość pobierania 11256
Tłumienie Bliski koniec : 33.2 (dB)
Odległy koniec : 19.6 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 9 (dB)
Odległy koniec : 7 (dB)
Liczba błędnych pakietów 334
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 27
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0

Dane z modemu Livebox, czy ewentualnie można dokonać jakiś zmian w Liveboxie w celu poprawy stabilności ?


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 17 maja 2011, 22:41

Nic więcej niż teraz masz. Zresztą już masz niepełną synchronizację na downloadzie, a do tego pokazują się błędy. Sprawdź kable, skróć je maksymalnie to może przynajmniej pełne 10 Mb/s osiągniesz ;)
Obrazek


grabuss
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 16 paź 2007, 21:03
Numer GG: 0

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: grabuss » 24 maja 2011, 10:23

Jak sprawdzić parametry swojej linii w Liveboxie?

wwchodzę w jego konfigurację na 192.xxxxxxxx , szukam coś o adsl ale tam nie ma takich parametrów jak chociażby wyżej....


grabuss
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 16 paź 2007, 21:03
Numer GG: 0

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: grabuss » 24 maja 2011, 12:38

Ok znalazłem te parametry, ślepy jestem i tyle

Oto one:

http://yfrog.com/13beztytuufpgj

Aktualnie mam właśnie problem z neo, codziennie zrywa mi połączenie na 2-3 h, czy z linią wszystko jest ok?
Jeżeli tak to ile max mogę wyciągnąć z tej linii?


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 24 maja 2011, 17:07

To już kres możliwości Twojej linii. Linia jest słaba (prawie 60 dB tłumienia).
Obrazek


grabuss
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 16 paź 2007, 21:03
Numer GG: 0

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: grabuss » 24 maja 2011, 17:15

I co mam teraz zrobić... dzwonić po technika? Te codziennne utraty synchro mogą być tym spowodowane?

Utrata synchro szaleje od Niedzieli...


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 24 maja 2011, 17:23

Dzwoń i to zgłoś. Jak ktoś będzie normalny to przyśle człowieka, który się tym zajmie. Chociaż równie dobrze mogą dać zmniejszenie prędkości. Spróbuj na początek skrócić kable w domu, sprawdź czy nie są gdzieś uszkodzone.
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość