ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

MaGin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 28 lip 2006, 19:15
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Środa Wlkp.

Nieprzeczytany post autor: MaGin » 26 sty 2007, 18:06

Obrazek


darok
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 09 sty 2007, 20:36
Numer GG: 0
Lokalizacja: lublin

Nieprzeczytany post autor: darok » 26 sty 2007, 20:05

Dzieki wielkie za pomoc MAgin a oto moje wyniki pojdzie 1m lub wiecej
DSLUptime= 1157
ErrorredSeconds= 1
LossOfFraming= 1
LossOfLink= 0
LossOfSignal= 1
PhysicalLinkStatus= Up
ReceiveAttenuation_dB= 32
ReceiveMargin_dB= 31
RxOutputPower_dBm= 0
SendAttenuation_dB= 16
SendMargin_dB= 22
z gory dziekuje za odpowiedz

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 26 sty 2007, 20:07



darok
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 09 sty 2007, 20:36
Numer GG: 0
Lokalizacja: lublin

Nieprzeczytany post autor: darok » 26 sty 2007, 20:34

Rozumiem ze parametry sa wystarczajace aby udzwignac 1m lub wiecej bo rezygnuje z neo i przechodze na net24 1m i sie zastanawiam czy udzwignie 1m prosze o jasna odpowiedz Very Happy

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 26 sty 2007, 20:47

jasnej odpowiedzi nigdy nie ma bo roznica w teorii a praktyce w tym przypadku to jest wieksza niz moja niechec do nauki
ogolenie teoretycznie 1 mbit spokojnie Ci powinno pojsc


neostradowicztp
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 179
Rejestracja: 30 sty 2007, 9:31
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: net

Nieprzeczytany post autor: neostradowicztp » 30 sty 2007, 9:48

czesc

mam dslam od swojego miejsca zamieszkania oddalony o ok. 4.5 km i neo 512(640/160) dziala idealnie max 2 zerwania na dzien, a pol kilometra dalej ludzie juz nie moga miec, bo w mojej miejscowosci sa polozone slabe kable i tłumienie jest duze, a dslamu nowego narazie nie oplaca im sie robic

potrzebuje informacji czy moge przejsc przy takich parametrach na 1mb i czy moga wystepowac czeste zerwania?:

DSLUptime= 2532
ErrorredSeconds= 2
LossOfFraming= 2
LossOfLink= 0
LossOfSignal= 2
PhysicalLinkStatus= Up
ReceiveAttenuation_dB= 61
ReceiveMargin_dB= 13
RxOutputPower_dBm= 0
SendAttenuation_dB= 31
SendMargin_dB= 12

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 30 sty 2007, 9:58

tak jak mowisz, Twoje 2 zerwania dziennei normalnie nie powinny w ogole wystepowac a to dlatego ze masz koszmarne wrecz parametry, bardzo slabiutki margin i juz zdecydowanie ponad wszelka norme attenuation, co prawda praktycznie nigdy nie mozna powiedziec jak bedzie dzialac neo po podwyzszeniu ale ja bym raczej obstawal ze nawet jesli sie zsynchronizuje to bedzie Cie rozlaczac non stop


neostradowicztp
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 179
Rejestracja: 30 sty 2007, 9:31
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: net

Nieprzeczytany post autor: neostradowicztp » 30 sty 2007, 10:22

ale np wczoraj mialem 10 i pol godz. synchro bez zerwania

technicy uwazali ze 512 to juz napewno nie bedzie dzialac tylko 128, a dziala 512 lux

teraz jak patrze w statsy mam CRC Error mam 2, na 30000 odebranych SDU,

czy to prawda ze teoretycznie moje neo 512 nie powinno dzialac?

bo chcialbym choc 1mb, ten calc wyliczyl ze moge miec max 980kb/s

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 30 sty 2007, 10:31

stary ale to ze sie cieszysz ze 10 godzin bez zerwania to i tak dla innych jest dziwne, bo w ogole nie powinno zrywac!!!!,
uzywam neostrady 4 lata i mialem zerwanie 2 razy jak byla awaria w calej polsce
nikt Ci tu nie powie i technik tez nie czy na 100 % w ogole sie nie zsynchronizuje, Twoje parametry w zasadzie teraz sa na samej granicy margin bo attenuation juz przekroczyles a pamietaj ze ze wzrostem predkosc margin jeszcze Ci spadnie, wszystko tu robisz na wlasna odpowiedzialnosc i w zasadzie na slepo


neostradowicztp
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 179
Rejestracja: 30 sty 2007, 9:31
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: net

Nieprzeczytany post autor: neostradowicztp » 30 sty 2007, 10:41

a tlumienie i margin moze w jakims stopniu zalezec od obecnych warunkow atmosferycznych?

i czy jest jakas mozliwosc by cos poprawili z tym tlumieniem

neo mam 3 lata

na wczesniejszej 320kb/s czesciej sie zrywalo, a na 128 tez, teraz prawie wogole


Witek01
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 30 sty 2007, 11:25
Numer GG: 0
Lokalizacja: Prandocin-Iły

Nieprzeczytany post autor: Witek01 » 30 sty 2007, 11:43

Cześć

Według testu Dr Speedtoucha moja linia ma parametry

DSLUptime= 1527
ErrorredSeconds= 2
LossOfFraming= 2
LossOfLink= 0
LossOfSignal= 2
PhysicalLinkStatus= Up
ReceiveAttenuation_dB= 50
ReceiveMargin_dB= 25
RxOutputPower_dBm= 0
SendAttenuation_dB= 31
SendMargin_dB= 23

czy mógłby mi ktoś doradzić czy będzie się dało przejść na 1 Mb bo obecnie mam 512

jeśli chodzi o rozłączanie to oprócz przymusowych raz na 24 nie zaobserwowałem


neostradowicztp
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 179
Rejestracja: 30 sty 2007, 9:31
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: net

Nieprzeczytany post autor: neostradowicztp » 30 sty 2007, 12:18

Angelusion: moja linia to wogole dziwna jest i rekordzistka

przed chwila puscilem dr speedtouch na nowo im wykryl ze tlumienie downstream wzroslo do 62 a margin spadl do 12, ale jest synchro Smile

czy to ze jest zima moze miec wplyw na tlumienie?


neocat
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 22 sty 2007, 15:42
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: z domu

Nieprzeczytany post autor: neocat » 01 lut 2007, 23:48

Przechodze z tpsa do netii. Chciałbym wiedzieć czy na moim łączu pójdzie net24 1MB czy jedynie 512 bo niechciałbym kombinować z 1MB jeżeli to niemiało by sensu bo to by tylko przedłużyło mi brak netu.

Obecnie mam neostrade 256 i modem speedtouch 330. Rozłącza się jedynie co 24h i ściąga z pełną prędkością:

Download:
SNR : 17
Tłumienie : 20,1

Upload
SNR: 4,4
Tłumienie: 12

Niewiem jak duży wpływ ma na to to że mam ok. 10m od gniazdka do komputra.

btw: Mam też w domu modem ethernet firmy Westell - czy w razie słabych parametrów synchronizowałby on się lepiej na łączu 1MB?

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 02 lut 2007, 0:00

no upload snr masz zdecydowanie ponizej normy, w zasadzie masz ponizej normy juz na predkosc ktora masz teraz, mozliwe ze cos jest uszkodzone bo tlumienie nie jest zle, najlepije sprawdz na krotkim kablu i na wszystkich modemach jakie masz w domu i czy kable w domu nie sa gdzies przetarte


neocat
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 22 sty 2007, 15:42
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: z domu

Nieprzeczytany post autor: neocat » 02 lut 2007, 0:03

Dzięki za szybką odpowiedź. Kable mogą być miejscami nieco przetarte ale z uploadem niemam żadnych problemów. Zastanawia mnie tylko czy zadziała 1MB

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości