ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

neostradowicztp
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 179
Rejestracja: 30 sty 2007, 9:31
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: net

Nieprzeczytany post autor: neostradowicztp » 02 lut 2007, 7:56

a ostatnio z dnia na dzien stopniowo sie margines poprawil z 11-12 do 13-15

Czy warunki pogodowe lub cos moga miec znaczenie?


gawar7
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 02 lut 2007, 7:29
Numer GG: 0
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: gawar7 » 02 lut 2007, 23:11

Witam.
A co sądzicie o takich parametrach dla n512

Downstream Upstream
SNR Margin 32.9 30.0 dB
Line Attenuation 40.6 25.0 dB
Errored Seconds 60 0
Loss of Signal 0 0
Loss of Frame 0 0
CRC Errors 61 0
Data Rate 640 160 kbps
Latency FAST FAST

Nie wiem czy powinienem martwić się CRC Errors?
Czy to prawidłowe ?


paw3lx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 29 sty 2007, 15:58
Numer GG: 0
Lokalizacja: Siedlce

Nieprzeczytany post autor: paw3lx » 03 lut 2007, 17:55

Oto parametry na Neo 512. Czy pójdzie mi Net24 1Mb?
Obrazek Obrazek


benitez
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 675
Rejestracja: 27 maja 2005, 19:23
Łącze: Modem
Lokalizacja: z domu

Nieprzeczytany post autor: benitez » 04 lut 2007, 0:00

Albo Twój Sagem przekłamuje pomiary albo masz dobrą linię Very Happy


grzegos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 04 lut 2007, 12:16
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Nieprzeczytany post autor: grzegos » 04 lut 2007, 12:25

Na jaką prędkość mogę liczyć przy zmianie na Net24 ??


Obrazek

Obrazek


Coś mi się wydaje że to rewelacja nie jest .

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 04 lut 2007, 12:29

akurat dla predkosci 128 to przewudywanie bardziej przypomina wrozenie, ale spokojnie 2 mbit powinny pojsc


grzegos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 04 lut 2007, 12:16
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Nieprzeczytany post autor: grzegos » 04 lut 2007, 15:48

Dodam że mieszkam na wsi a do centrali mam ok. 6 km.


naszportal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 lut 2007, 3:01
Numer GG: 0
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: naszportal » 06 lut 2007, 3:04

DSLUptime= 2143
ErrorredSeconds= 0
LossOfFraming= 0
LossOfLink= 0
LossOfSignal= 0
PhysicalLinkStatus= Up
ReceiveAttenuation_dB= 31
ReceiveMargin_dB= 31
RxOutputPower_dBm= 0
SendAttenuation_dB= 19
SendMargin_dB= 30
TotalBytesReceived= 12933272
TotalBytesSent= 1303906
TotalPacketsReceived= 7676
TotalPacketsSent= 7676
TxOutputPower_dBm= 0
Uptime= 2143
ChannelMode= Fast
Layer1DownstreamMaxBitRate= 320000
Layer1UpstreamMaxBitRate= 160000
WANAccessType= DSL

Neo 256

Pójdzie na tym 2 Mb?


robson09m
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 07 lut 2007, 21:27

Nieprzeczytany post autor: robson09m » 07 lut 2007, 21:35

Witam.... moje parametry to: tłumienie-0dB, margines szumu-36dB czy z takimi parametrami bede mogł mieć multimo-1mb..???

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 07 lut 2007, 21:48

na pewno 0 tlumienie?
ogolnie to 1 mbit Ci pojdzie niezaleznie co masz teraz


Loniu
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 22 paź 2005, 22:15
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: z pokoju =]
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Loniu » 07 lut 2007, 23:54

Angelusion pisze:duzy Margin i maly Attenuation to dobre parametry
na tych przynajmniej 1mbit powinien pojsc bez problemu


jak to sie sprawdza ?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 08 lut 2007, 0:12

zalezy jakiego modemu/routera uzywasz

uzyj opcji szukaj, bylo pisane da kazdego modemu usb jak w to wejsc a w routerze od razu widac

ogolnie we wlasciwosciach synchronizacji


Loniu
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 22 paź 2005, 22:15
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: z pokoju =]
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Loniu » 08 lut 2007, 0:50

ja uzywam speedtouch 330 i dowiedzialem sie ze jakies oprogramowanie czy cos trzeba miec, ale ze nikomu to nie działa.. wiec kicha :/

A mam pytanko, jak oni ci podawaj te parametry to sakd wiesz ze bedzie smigac dana predkosc, mozesz nam zdradzic jak to obliczasz ?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 08 lut 2007, 8:15

-ja co prawda na codzien nie uzywam speedtouch ale mam go w domu bo dostalem przy uymowie z neita i po zaintalowaniu sterownikow ze strony producenta 4.0 wersje jest tam wbudowany program diagnostyczny lacza

-biore z praktyki i po analizie np takich stron http://www.dslzoneuk.net/maxspeed.php


robson09m
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 07 lut 2007, 21:27

Nieprzeczytany post autor: robson09m » 08 lut 2007, 12:45

Z gory wielkie dzieki za odp. Ale tak naprawde nie wiem gdzie to sie spradzwa te parametry (modem sagem fast 800).....tylko w opcjach neo(256), znalazlem tlumienie-0dB, margines szumu-36dB. Pozdrawiam.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości