ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

naszportal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 lut 2007, 3:01
Numer GG: 0
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: naszportal » 08 lut 2007, 17:02

Kod: Zaznacz cały

DSL Status:     Connected
DSL Modulation Mode:    MultiMode
DSL Path Mode:    Fast
Downstream Rate:    320 kbps
Upstream Rate:    160 kbps
Downstream Margin:    31 db
Upstream Margin:    29 db
Downstream Line Attenuation:    27 db
Upstream Line Attenuation:    9 db
Downstream Transmit Power:    0
Upstream Transmit Power:    0


Co na takich parametrach moze pojsc?"


hans1054
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 30 lip 2006, 1:10
Numer GG: 0
Lokalizacja: pp

Nieprzeczytany post autor: hans1054 » 09 lut 2007, 15:34

Witam


Mam nastepujace parametry lini

ZAKŁADKA ATM/DSL
CRC=0
FEC=0
MARGIN=35
ATTENUATION=4

ZAKŁADKA ADVANCED

TOTALL LOSS=33 po 48h
CRC=28 po 48h


Jak miałem neo 128 i 256 to co godzine miałem ze 30 błedów crc i 15 totall lossteraz mam netie na kablu tp.


Prosze powiedzcie mi cos wiencej czy te parametry sa dobre.
Posiadam 1mbit czy pójdzie wyzsza szybkość.
Jesli tak to jaka??

Z góry dziekuje za odpowiedź
Obrazek
Obrazek


Lajne
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 10 lut 2004, 12:51
Numer GG: 0
Lokalizacja: z nieba
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Lajne » 09 lut 2007, 23:32

prosze o sprawdzenie parametrów:

Neo 640 na starej umowie:

ReceiveAttenuation_dB= 59
ReceiveMargin_dB= 14
RxOutputPower_dBm= 0
SendAttenuation_dB= 31
SendMargin_dB= 25

czy pójdzie mi net24 1mb?

obecnie neo działa bez problemowo 24h


ab3s
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 11 lut 2007, 9:55

Nieprzeczytany post autor: ab3s » 13 lut 2007, 1:10

wiem że może mnie wyśmiejecie, ale gdzie można zaczerpnąć takich informacji na temat centrali i możliwości?


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany post autor: giecik » 13 lut 2007, 7:56

naszportal pisze:Co na takich parametrach moze pojsc?"

2 Mbit pójdzie czy 6 Mbit nie jestem pewny

hans1054 pisze:Prosze powiedzcie mi cos wiencej czy te parametry sa dobre.
Posiadam 1mbit czy pójdzie wyzsza szybkość.
Jesli tak to jaka??

6 Mbit powinno pójść a co do błędów to posprawdzaj jakość kabli i gniazdek w swoim domu

Lajne pisze:czy pójdzie mi net24 1mb?

1 Mbit pójdzie ale z wyższymi opcjami może być problem


ab3s pisze:wiem że może mnie wyśmiejecie, ale gdzie można zaczerpnąć takich informacji na temat centrali i możliwości?

To zależy jaki posiadasz modem
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek


naszportal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 lut 2007, 3:01
Numer GG: 0
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: naszportal » 13 lut 2007, 22:34

Podłączyłem inny router do tej samej linii, teraz pokazuje:

DSP FirmwareVersion DMT FwVer: 3.5.12.4_A_TC, HwVer:T14F7_1.0
DMT Status Up
Operational Mode ADSL G.Dmt
Upstream 160 kbps
Downstream 320 kbps
Noise Margin (Upstream) 31.0 db
Noise Margin (Downstream) 44.5 db
Attenuation (Upstream) 18.5 db
Attenuation (Downstream) 33.5 db


Teraz parametry są gorsze czy lepsze? Orientacyjnie na jakie łącze mogę sobie pozwolić?


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany post autor: giecik » 13 lut 2007, 22:37

naszportal pisze:Orientacyjnie na jakie łącze mogę sobie pozwolić?

Na każdą opcję Neostrada TP
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek


tomi24
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 mar 2007, 9:28
Łącze: Neostrada Fiber

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: tomi24 » 22 mar 2007, 9:32

Witam oto moje parametry lacza Net24 na kablu TP obecnie leci tu 1 Mb az milo nie zaobserwowalem zrywania polaczenia.

Co poleci na takich parametrach ?? 2 moze 6 Mb?
Router Linksys AG241V2

DSL Status: Up
DSL Modulation Mode: GDMT
DSL Path Mode: FAST
Downstream Rate: 1312 Kbps
Upstream Rate: 320 Kbps
Downstream Margin: 12 db
Upstream Margin: 17 db
Downstream Line Attenuation: 58
Upstream Line Attenuation: 29
Downstream Transmit Power: 0
Upstream Transmit Power: 0

Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Internaulci wszystkich operatorow laczmy sie Wink
Obrazek Obrazek


g_s
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 06 kwie 2007, 14:05
Łącze: Neostrada

Nieprzeczytany post autor: g_s » 09 kwie 2007, 22:42

Witam, moja sytuacja wygląda tak. Od prawie 2 lat ( w czerwcu konczy sie umowa) mam w domu neostrade ( liveboxa ) 2 mb. Wszystko działało dobrze, czasem owszem rozłączało się ale problemów większych nie było. Teraz jest jakaś promocja wiec brat przeemigrował nam neo na 6mb i na poczatku nam powiedziano ze okej, potem monter przyjechal i powiedzial ze nie da sie a teraz nam wrocili do opcji 2mb. Ale chcialem pokazac swoj wydruk bo zaciekawilo mnie to ze nie powinno byc zadnych bledów CRC a ja mam przez10h dzialania neo ichh juz 175. Nic sie nie rozlacza itd itp.

Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 320
Szybkość pobierania 2496
Tłumienie Bliski koniec : 32.5 (dB)
Odległy koniec : 20.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 24 (dB)
Odległy koniec : 21 (dB)
Liczba błędnych pakietów 108
Firmware 0xe200314
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 175
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0

czy wg wskazan tego to ja mam cos zle z linia czy po prostu amator jestem i panikuje na zapas Smile
Spoko jest.

Kocham liveboxa


cz3siu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2007, 10:19

Nieprzeczytany post autor: cz3siu » 10 kwie 2007, 9:32

malo bledow jak na 10h, nie przejmuj sie


kamils48
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 11 kwie 2007, 0:40

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: kamils48 » 11 kwie 2007, 0:48

Panowie a co powiecie na to?:

Attenuation Near End: 18.0
Far End: 15.5

SNR Margin Near End: 39
Far End: 21

dodam ze mam multimo 1 mb.jest szansa na 2 mb?dzieki


cz3siu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2007, 10:19

Nieprzeczytany post autor: cz3siu » 12 kwie 2007, 15:32

margin 33
attenuatian 26
crc: 0

teraz lacze neo1mb, bedzie smigac 6mb? Smile czy ciezko


mkarotka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 24 kwie 2007, 17:51

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: mkarotka » 26 kwie 2007, 21:16

Mam neo 512. Zamówiłem sobie vidostradę i nie chce mi chodzić. Technicy Laughing z tp powiedzieli mi ze mam coś z linią adsl a dokładnie z tłumieniem i szumem

To są moje statystki ADSL

Szybkość wysyłania 160
Szybkość pobierania 4640
Tłumienie Bliski koniec : 17.0 (dB)
Odległy koniec : 10.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 12 (dB)
Odległy koniec : 25 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe200314
Błędy CRC 0
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0

Czy według Was jest w porządku ??? a jak nie to dlaczego i co może być tego powdem ??
Dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika

CMC
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 02 maja 2007, 17:32
Łącze: Neostrada

Nieprzeczytany post autor: CMC » 02 maja 2007, 19:34

A oto moja linia.
Pojdzie mi na tym 2Mb.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

ow_ad
Donator
Donator
Posty: 422
Rejestracja: 28 lut 2007, 23:44
Łącze: Net24
Numer GG: 6668115
Lokalizacja: Dąbrowa Białotocka

Re: ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: ow_ad » 02 maja 2007, 19:41

Pójdzie.
Tylko dlaczego tłumienie masz 0 ??
Chyba centrala jest u ciebie w domu Smile
Multimo 1M :)
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości