ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego
Awatar użytkownika

Topic author
rene925
Donator
Donator
Posty: 298
Rejestracja: 01 paź 2006, 18:42
Łącze: DSL TP
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

ile wyciagnie neostrada na tych parametrach

Nieprzeczytany post autor: rene925 » 02 paź 2006, 19:48

Witam

Mam neostrade 128 i zastanawiam sie na zmiane na wyzsza opcje ale musicie mi pomóc na ile moge sobie pozwolic ale tak aby ciagle nie zrywało mi połaczenia.
Podaje parametry lini


Margin 36 do 42 czesto sie waha
Attenuation 7 czasami i 6 db

Dzieki za odpowiedz

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 02 paź 2006, 20:17

duzy Margin i maly Attenuation to dobre parametry
na tych przynajmniej 1mbit powinien pojsc bez problemu

Awatar użytkownika

Topic author
rene925
Donator
Donator
Posty: 298
Rejestracja: 01 paź 2006, 18:42
Łącze: DSL TP
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rene925 » 02 paź 2006, 22:18

ok a 2mb lub 6mb mi niestety nie pójdzie dlaczego i co miałbym zgłosic pod 9393 lub 0800102102 jakby warunków nie było.
Prosze o porade
DSL TP 80/4
Realia 39/4

Awatar użytkownika

Angelusion
Donator
Donator
Posty: 1845
Rejestracja: 28 mar 2006, 19:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Lodz

Nieprzeczytany post autor: Angelusion » 02 paź 2006, 22:24

hmm nie jest powiedziane ze by nie poszlo:)
zadzwon i powiedz ze chcesz podpisac na wieksza, niech sprawdza na centrali jakie sa mozliwosci techniczne i Ci powiedza (na to nie ma jednej recepty, jednym chodzi a drugim nie za bardzo z podobnymi parametrami) ogolnie te parametry nie sa zle i tyle


RobertK
Bywalec
Bywalec
Posty: 322
Rejestracja: 12 gru 2004, 23:26
Numer GG: 0
Lokalizacja: znikad

Nieprzeczytany post autor: RobertK » 03 paź 2006, 21:40

Pójdzie spokojnie 2MB i 6MB też powinno pójść tylko jak tam upstream wyglada bo to co podałeś to downstream bo neostrada 6mb jest kreowana na porcie na 7456/640

Awatar użytkownika

Topic author
rene925
Donator
Donator
Posty: 298
Rejestracja: 01 paź 2006, 18:42
Łącze: DSL TP
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rene925 » 04 paź 2006, 6:52

Upstream wynosi 31


RobertK
Bywalec
Bywalec
Posty: 322
Rejestracja: 12 gru 2004, 23:26
Numer GG: 0
Lokalizacja: znikad

Nieprzeczytany post autor: RobertK » 04 paź 2006, 10:27

Myśle że spokojnie 6 MB będzie działać. Margines gdzies spadnie do 10 - 12 dB więc ok.

Awatar użytkownika

stewie
Bywalec
Bywalec
Posty: 521
Rejestracja: 16 sty 2006, 18:03
Numer GG: 0
Lokalizacja: quahog

Nieprzeczytany post autor: stewie » 04 paź 2006, 12:00

Margines szumu na poziomie 10dB przy neo 6144 to nie jest tak do konca ok, moga wystepowac rozlaczenia.
Obrazek

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 04 paź 2006, 13:09

A czy mógłby ktoś moje parametry obczaić? Margin: 28 db, attenuation: 47 db. Pójdzie na tym 2 mega?
Obrazek

Awatar użytkownika

stewie
Bywalec
Bywalec
Posty: 521
Rejestracja: 16 sty 2006, 18:03
Numer GG: 0
Lokalizacja: quahog

Nieprzeczytany post autor: stewie » 04 paź 2006, 13:33

Tlumienie masz na granicy normy, wiec 2Mbit nie bedzie dzialac poprawnie.
Obrazek

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 04 paź 2006, 13:36

O kur**! A chociaż 1 mega pójdzie? Ale się wkurzyłem na tą tepse. 512 to dla mnie za mało, chce im płacić za wyższą prędkość a tu lipa... Evil or Very Mad
Obrazek


Ricki
Bywalec
Bywalec
Posty: 344
Rejestracja: 23 sie 2005, 10:08
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Rawicz

Nieprzeczytany post autor: Ricki » 04 paź 2006, 17:56

Dołącze się do tematu. Mam na 512 coś takiego

Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 160 Kb/s (Fast[LP1] )
Szybkość pobierania 640 Kb/s (Fast[LP1] )
Tłumienie Bliski koniec : 28.0 (dB)
Odległy koniec : 13.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 36 (dB)
Odległy koniec : 31 (dB)

Parametry z Liveboxa. Czy będzie działać mi Neo 1,2 lub 6 Mbit? Proszę o opinie


RobertK
Bywalec
Bywalec
Posty: 322
Rejestracja: 12 gru 2004, 23:26
Numer GG: 0
Lokalizacja: znikad

Nieprzeczytany post autor: RobertK » 04 paź 2006, 21:29

Ricki 2 Mbit spokojnie pójdzie 6 Mbit do konca nie wiem a jak by tam było 10dB SNR to spokojnie bedzie działać ja mam u siebie przy 6 Mbit to 14 - 17 dB


Ricki
Bywalec
Bywalec
Posty: 344
Rejestracja: 23 sie 2005, 10:08
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Rawicz

Nieprzeczytany post autor: Ricki » 05 paź 2006, 6:17

O.K. dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam


rad
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 05 paź 2006, 13:23
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Nieprzeczytany post autor: rad » 05 paź 2006, 14:14

A w moim wypadku:

Tłumienie Bliski koniec : 30.0 (dB)
Odległy koniec : 19.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 31 (dB)
Odległy koniec : 29 (dB)


Moze podacie jakies ogolniejsze zasady jak to mniej-wiecej obliczyc...

Mam obecnie 512 ale zdzarza mi sie gubic pakiety...

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość